- Katılım
- 15 Kasım 2005
- Mesajlar
- 6,014
- Tepkime puanı
- 3
- Puanları
- 0
- Yaş
- 59
Pirpirim Aşi
PİRPİRİM AŞI (GAZİANTEP)
MALZEME:
Pirpirim (semizotu) 1/2 kg. Yağlı kıyma 250 gr.
Katıyağ 1 çorba kaşığı Soğan 2 adet
Nohut 1/4 su bardağı Mercimek 1/4 su bardağı
Lolaz (börülce) 1/4 su bardağı Domates salçası 1 çorba kaşığı
Pirinç 1/4 su bardağı Bulgur 1/4 su bardağı
Sumak pekmezi 1 tatlı kaşığı Tuz Yeteri kadar
Kırmızı biber Yeteri kadar Nane Yeteri kadar
Karabiber Yeteri kadar Su
YAPILIŞI:
Mercimek, nohut ve lolazı bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün ayrı ayrı haşlayın. Katıyağda soğanı sarartıp, içine kıymayı koyup kavurun. Kıyma suyunu salınca içine salçayı, tuzu, biberi atıp karıştırın. Pirpirimleri iyice yıkayıp, ayıklayın. Doğrayıp kıymanın içine atıp, karıştırın. Bir iki çevirip, haşlanmış nohutu, mercimeği, lolazı ilave edin. Altı bardak suda eritilmiş 1 tatlı kaşığı sumak pekmezini tencereye dökün. Kapağı kapatıp 20 dakika pişirin. Ayıklanmış, yıkanmış pirinci, bulgurla beraber tencereye ilave edin. Bütün malzeme birbirleriyle bütünleşinceye kadar pişirin. Ateşten indirmeden dövülmüş sarmısak ilave edin. Üzerine, kızdırılmış yağda nane ve kırmızı biber dökerek ikram ediin.
PİRPİRİM AŞI (GAZİANTEP)
MALZEME:
Pirpirim (semizotu) 1/2 kg. Yağlı kıyma 250 gr.
Katıyağ 1 çorba kaşığı Soğan 2 adet
Nohut 1/4 su bardağı Mercimek 1/4 su bardağı
Lolaz (börülce) 1/4 su bardağı Domates salçası 1 çorba kaşığı
Pirinç 1/4 su bardağı Bulgur 1/4 su bardağı
Sumak pekmezi 1 tatlı kaşığı Tuz Yeteri kadar
Kırmızı biber Yeteri kadar Nane Yeteri kadar
Karabiber Yeteri kadar Su
YAPILIŞI:
Mercimek, nohut ve lolazı bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün ayrı ayrı haşlayın. Katıyağda soğanı sarartıp, içine kıymayı koyup kavurun. Kıyma suyunu salınca içine salçayı, tuzu, biberi atıp karıştırın. Pirpirimleri iyice yıkayıp, ayıklayın. Doğrayıp kıymanın içine atıp, karıştırın. Bir iki çevirip, haşlanmış nohutu, mercimeği, lolazı ilave edin. Altı bardak suda eritilmiş 1 tatlı kaşığı sumak pekmezini tencereye dökün. Kapağı kapatıp 20 dakika pişirin. Ayıklanmış, yıkanmış pirinci, bulgurla beraber tencereye ilave edin. Bütün malzeme birbirleriyle bütünleşinceye kadar pişirin. Ateşten indirmeden dövülmüş sarmısak ilave edin. Üzerine, kızdırılmış yağda nane ve kırmızı biber dökerek ikram ediin.