Neler yeni

Welcome to SATBİL FORUM PAYLAŞIM

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?

Bir Satbil Forum Efsanesi

Satbil Reklam Alanı

Satbil Forum Reklam

turşulu tavuk

melek_19

Guest
Local time
21:42
Katılım
11 Nisan 2006
Mesajlar
5
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Yaş
37
Malzemeler
2 Kilo
lahana tursusu
3 Çorba kasigi margarin
2 Adet sogan
2 Tatli kasigi salça
2 Su bardagi sicak su
1 çay bardagi
pirinç
4 Adet tavuk budu
4 Çorba kasigi tereyagi
Tuz,
karabiber

Yapilis Tarifi
Lahana tursusunu 1 saat su dolu kapta bekletin.
Margarini tencerede eritin.
Sogani ince kiyip yagda pembelestirin.
Lahanayi sudan çikarip ince ince kiyin.
Sogani ekleyin ve iyice kavurun.
Salçayi ve sicak suyu ilave edin.
Lahanalar yumusamaya basladigi zaman pirinci ilave edin.
Pirinçler de yumusayinca tencereyi ocaktan alin.
Firina dayanikli bir cam kaba lahanali piriçli karisimi alin.
Üzerine haslanmis tavuk butlarini koyun.
4 Çorba kasigi tereyagini küçük bir tavada eritin.
Tavuklarin üzerine gezdirin.
Önceden isitilmis 200 dereceli firinda tavuklar pembelesene dek pisirin.
 

melek_19

Guest
Local time
21:42
Katılım
11 Nisan 2006
Mesajlar
5
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Yaş
37
Sirkede Barbunya Balığı

--------------------------------------------------------------------------------

Malzemeler
1 Kg
Barbunya
Un
1 Bardak Sirke(İçine bir çay kaşığı bal eklenip karıştırılmış)
Birkaç Kuru
Defne Yaprağı
2-3 Diş
Sarımsak

Biberiye

Kırmızı Biber
Kıyılmış
Maydanoz
Zeytinyağı
Balık Suyu
Tuz ,
Karabiber

Yapilis Tarifi
Fırının ısısını 180 dereceye getirin.
Ayıklayıp iyice yıkadığımız maydanozları kurutun. Sapları yapraklarından ayırıp bir kenarda tutun, sadece yapraklarını ince ince doğrayın.
Balıkların pullarını kazıyın, karaciğer dışında içini temizleyin, yıkayıp kurutun. Sarmısakları biraz biberle birlikte kıyın.
Isıya dayanıklı olan ve balıkların kat kat dizilmesini sağlayacak kadar geniş bir kabı biraz yağlayın. Biber ve sarmısakları gelişigüzel serpin, üstüne biraz da elinizle koparttığınız birkaç defne yaprağı gezdirin.Onun da üstüne maydanoz sapları, taze biberiye dalları, birkaç adaçayı yaprağıyla kaplayın.
Biraz zeytinyağı gezdirin, tuz, biber ekip balık suyu ve sirke dökün.
Kabı sıcak fırına verin, balıklara hiç dokunmadan 20 dakika kızarmasını sağlayın. Gerekirse kabın içindeki tiriti arada bir üstlerinde gezdirirsiniz.
Çıkardıktan sonra balıkları servis tabağına dizin, suyunu süzün. Elde ettiğiniz bir kaba koyun, biraz sirke döküp harlı ateşe oturtun.
 

melek_19

Guest
Local time
21:42
Katılım
11 Nisan 2006
Mesajlar
5
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Yaş
37
Hamsili Patates Dolma

--------------------------------------------------------------------------------

Malzemeler
1/2 kilo hamsi
1,5 kilo iri
patates
1/2
domates
1/2 kuru sogan

maydanoz
kirmizi biber
salça
Tuz



Yapilis Tarifi
Hamsileri iyice temizleyin. Kilçiklarini çikartin. Patatesleri soyun içlerini dolma olacak sekilde oyun. Hamsileri bir kapta tuzlayin, sogan ve maydanozu ince ince dograyin kirmizi biberle karistirin. Zevkinize göre diger baharatlari da kullanabilirsiniz. Eger hamsilerin tuzu eksik ise bu asamada tuz ilave edebilirsiniz. Domatesleri yuvarlak bir biçimde kesin. Hamsileri içi oyulmus patatesin içine doldurup üstüne sogan maydanoz baharat karisimini koyup yuvarlak kesilen domatesler ile üstünü kapatin ve bir tepsiye dizin.Tepsiye biraz su koyup orta hararetli bir ocakta 15-20 dakika pisirdikten sonra patateslerin üstüne suda erittiginiz salçayi sürün ve tepsiyi sicak bir firina sürün. 20 dakika sonra tepsiyi firindan çikarin ve servis yapin
 

aliharbiye

New member
Local time
20:12
Katılım
23 Şubat 2006
Mesajlar
45
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Bilgi için teşekkürler melek hanım deneyelim bakalım
 
M

MEHMET_35

Guest
valla saol melek....... enişte yaşadı desene maşalla h ....... elinde on marifet ........
 

Yaban Ali

New member
Local time
20:12
Katılım
15 Mart 2006
Mesajlar
6
Tepkime puanı
2
Puanları
0
Malzemeler
2 Kilo
lahana tursusu
3 Çorba kasigi margarin
2 Adet sogan
2 Tatli kasigi salça
2 Su bardagi sicak su
1 çay bardagi
pirinç
4 Adet tavuk budu
4 Çorba kasigi tereyagi
Tuz,
karabiber

Yapilis Tarifi
Lahana tursusunu 1 saat su dolu kapta bekletin.
Margarini tencerede eritin.
Sogani ince kiyip yagda pembelestirin.
Lahanayi sudan çikarip ince ince kiyin.
Sogani ekleyin ve iyice kavurun.
Salçayi ve sicak suyu ilave edin.
Lahanalar yumusamaya basladigi zaman pirinci ilave edin.
Pirinçler de yumusayinca tencereyi ocaktan alin.
Firina dayanikli bir cam kaba lahanali piriçli karisimi alin.
Üzerine haslanmis tavuk butlarini koyun.
4 Çorba kasigi tereyagini küçük bir tavada eritin.
Tavuklarin üzerine gezdirin.
Önceden isitilmis 200 dereceli firinda tavuklar pembelesene dek pisirin.
Turşusu daha çok olduğundan (2kg) "tavuklu turşu" demek daha uygun düşer..
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst