Neler yeni

Welcome to SATBİL FORUM PAYLAŞIM

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?

Bir Satbil Forum Efsanesi

Satbil Reklam Alanı

Satbil Forum Reklam

Türklerin izlediği kanallar

@hmet

UZAKLARDAN
Local time
16:02
Katılım
23 Eylül 2006
Mesajlar
9,165
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Türklerin izlediği kanallar



Araştırma, Türklerin en çok hangi televizyon kanallarını tercih ettiğini ortaya koydu.

lg.php



televizyon1921.jpg



Almanya'da yapılan bir araştırma, ülkede yaşayan Türklerin en çok hangi televizyon kanallarını tercih ettiğini ortaya koydu. İşte araştırmanın sonuçları.

İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Süheyla Schröder ve Berlin'de faaliyet gösteren "Data 4U" Kamuoyu Araştırmaları Enstitüsü Genel Müdürü Umut Karakaş, Alman Potsdam Üniversitesi'nde düzenlenen "Almanya'da yaşayan Türklerin medya üzerine temsiliyeti/ algılamaları" konulu bir toplantıya katılarak söz konusu araştırma hakkında bilgi verdiler.

Karakaş burada yaptığı konuşmada, televizyonun Almanya'da yaşayan Türkler için büyük bir önem taşıdığını ve çoğunlukla evlerde Türk kanallarının tercih edildiğini belirterek, Türk televizyon kanallarının ''ana vatana bir köprü rolü oynadığını'' söyledi.

Türk kanallarının kablo ya da uydu üzerinden izlendiğini ifade eden Karakaş, Türk televizyon kanallarının yanı sıra RTL, Pro7, ARD ve ZDF gibi Alman kanallarının da Türk izleyicileri tarafından tercih edildiğini kaydetti.

Karakaş Türk izleyicisine ulaşmak için farklı kültür odaklarının dikkate alınması gerektiğini belirterek, ''Türk toplumunda duygusallık çok önemli. Aşk, sevgi hikayeleri Türk izleyiciler için ön planda. Alman programları ise Türk izleyicisine soğuk, duygusuz ve mesafeli geliyor. Almanya'nın nüfusunun yarısı hemen hemen göçmen kökenli. Ancak Alman medyasında çalışan göçmen kökenlilerin oranı sadece yüzde 5 civarında. Elbette bu rakam da düşündürücü'' şeklinde konuştu.

Schröder de, Almanya'da tanınmış medyaların bazı ön yargılardan hareket ederek programlarını hazırladıklarını savunarak, ön yargıların kırılabilmesi için televizyon programlarında çok kültürlülüğü esas alan programların hazırlanması gerektiğini söyledi.

Medyada ortak disiplinler ve kültürler arası bir açılımın olması gerektiğini belirten Schröder, ''Türk üniversiteleriyle Alman üniversiteleri arasında bu ön yargıları ortadan kaldırmak, farklı kültürler arası diyaloğu geliştirmek ve ayrımcılığı önlemek için akademik alanda iş birliği yapılması gerekir'' dedi. AA
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst