Neler yeni

Welcome to SATBİL FORUM PAYLAŞIM

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?

Bir Satbil Forum Efsanesi

Satbil Reklam Alanı

Satbil Forum Reklam

İNTERNET, TV VE UYDU TEK KUTUDA TURKSAT BUNUN İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATTI

seyfi

Administrator
Local time
06:53
Katılım
15 Kasım 2005
Mesajlar
6,014
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Yaş
59
İNTERNET, TV VE UYDU TEK KUTUDA
bosluk.gif
TürkSat, internet, kablo TV ve uydu hizmetlerinin tek bir cihazda birleştiren bir hizmet için çalışıyor..Türksat AŞ Genel Müdürü Osman Dur faks, internet, kablo TV ve uydu hizmetlerinin tek bir cihazdan alınabilmesi amacıyla firmalarla yeni bir 'setup box' geliştirilmesi konusunda görüşmeler yaptıklarını açıkladı.

Türksat AŞ'nin 2004 yılı hesapları, TBMM KİT Komisyonu'nda ibra edildi. Dur, sunumunda, şirketin uyduların yanı sıra kablo TV işletmeciliği yaptığını ve e - devlet kapısı projesinin yapımını üstlendiğini belirtti.

Göreve geldiklerinde Türk uydularının doluluk oranının yüzde 23 olduğunu, bugün bu oranın yüzde 88'e yükseldiğini vurgulayan Dur, uydulardaki 78 televizyon kanalının 171'e çıktığını belirtti.

DİJİTAL TEKNOLOJİYLE 300 KANAL İZLENECEK

TÜRKSAT YENİ NESİL SETUP BOX'LAR İÇİN HAREKETE GEÇTİ!
22.11.2006 01:37:48

5251setupbox.jpg
Türksat, faks, internet, kablo tv ve uydu hizmetlerinin aynı cihazdan alınabilmesi için hareket geçti. Firmalarla yeni bir “setup box” geliştirilmesi için görüşmeler başladı.Türksat A.Ş'nin 2004 yılı hesapları, TBMM KİT Komisyonunda ele alınarak, genel görüşe sunuldu.

Komisyon Başkanı Nurettin Canikli, komisyonun geçen yıl aldığı bir kararla Türksat A.Ş'nin hesaplarının denetimine başladığını, şirketin hesaplarının komisyonda ilk kez denetleneceğini belirtti.

Türksat A.Ş'nin son yıllarda takdir edilecek atılımlar yaptığını anlatan Canikli, bu sayede Türkiye'nin bu alanda asgari ihtiyaçlarını karşılayabilecek konuma geleceğini kaydetti.
Türksat A.Ş Genel Müdürü Osman Dur, sunumunda, şirketin uyduların yanı sıra kablo tv işletmeciliği yaptığını ve e-devlet kapısı projesinin yapımını üstlendiğini belirtti.

Türkiye'nin, başarısız olan Türksat 1A uydusunun ardından uzaya 3 uydu gönderdiğini anımsatan Dur, Türksat 1B uydusunun da ömrünü 2004 yılında tamamladığını, bir süre salınıma bırakıldıktan sonra Uluslararası Telekomünikasyon Birliğinin kuralları doğrultusunda uzay çöplüğüne gönderildiğini ifade etti.

Türksat 1C uydusunun ise ömrünü 2007 sonu ya da 2008 yılı başında tamamlayacağını vurgulayan Dur, Eurasiasat şirketiyle ortak yaptırılan Türksat 2A uydusunun halen faal olduğunu ancak, şirketin merkezinin Monaco'dan İstanbul'a taşındığını kaydetti.

Göreve geldiklerinde Türk uydularının doluluk oranının yüzde 23 olduğunu, bugün bu oranın yüzde 88'e yükseldiğini vurgulayan Dur, uydulardaki 78 televizyon kanalının 171'e, radyo kanallarının da 39'dan 89'a çıktığını belirtti. Dur, Türksat uydularının tamamının dolu olduğunu, televizyonlar için çok sınırlı yer bulunduğunu bildirdi.

Osman Dur, Türksat'ın Uydu Teknolojileri Merkezi kurduğunu, burada uydu entegrasyonlarını gerçekleştireceğini de kaydetti.
Kablo tv altyapısı konusunda işletmeler ve TMSF ile yaşadıkları sorunlara da işaret eden Dur, kablo tv altyapısının “ölü” durumda olduğunu, kablo yüzeylerinin zayıf olmasından dolayı kanallarda sorunlar yaşandığını, kablo tv alanında dijital teknolojiye geçilmesi gerektiğini dile getirdi.

Bu amaçla dijital altyapının oluşturulduğunu, Ankara'da test çalışmalarının sürdüğünü anlatan Dur, 300 kanal izlenebilecek altyapı kurulduğunu, kablo tv şebekesinden bilim, aile, sinema, çocuk gibi pek çok paket hizmeti vermeyi planladıklarını söyledi.

Evlerde her teknoloji için ayrı bir kutu konulmasının zorluklarına da değinen Dur, Türksat'ın faks, internet, kablo tv ve uydu hizmetlerinin aynı cihazdan alınabilmesi amacıyla firmalarla yeni bir setup box geliştirilmesi konusunda görüşmeler yaptığını bildirdi.




Kablo TV altyapısının "ölü" durumda olduğunu ve dijital teknolojiye geçilmesi gerektiğini dile getiren Dur, 300 kanal izlenebilecek dijital altyapının kurulduğunu, kablo TV şebekesinden bilim, aile, sinema, çocuk gibi paket hizmetler vermeyi planladıklarını söyledi.

Dijital yayına geçilmesiyle birlikte abonelerin decoder benzeri bir kutu alacağını kaydeden Dur, Digitürk, ADSL, uydu televizyonu gibi yayınlar nedeniyle evlerde vatandaşların çok sayıda kutu bulundurmak zorunda kaldığına dikkat çekti. Dur, farklı şirketlerin yayınlarının tek bir kutuda toplanması için Telekomünikasyon Kurumu'na da öneri götürdüklerini bildirdi
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst