Erkekler böyle işlerden anlamaz ama anlayanlarıda gerçekten güzel yapar..Yaptığınız yemeğin tadına bakmak isterim doğrususiz balığı bulun tarifi boş verin bana getirin yada haber verin ben gelip pişiririm beyenmesseniz yemezsiniz
Eline diline sağlık bahar, benim özel misafirlerime yaptığım bir yemektir ben üzerine tam daire şeklinde kesilmiş ve kızartılmış bir patates ilave eder ve onun üzerine domates ve biber koyduktan sonra kürdanı batırırım. Ayrıca isminide "İstim kebap" olarak biliyorum. Kolay gelsinMalzemeler :
750 gr. kemiksiz koyun eti ( 6 eşit parça halinde)
1/2 su bardağı çiçek yağı
1 çorba kaşığı margarin
2 orta boy soğan
3 orta boy domates
3 patlıcan (uzun ve eşit boyda)
6 adet kürdan
Tuz
Hazırlanışı :
Patlıcanları uzunluklarına doğru her birinden dörder dilim olmak üzere 12 eşit uzun dilime kesin.Soğanların kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın. 2 adet domatesin kabuklarını soyun ve küçük parçalara doğrayın. Kalan 1 adet domatesi ise 6 yuvarlak dilime bölün.
2 bardak çiçek yağını tavada kızdırıp patlıcanlar pembeleşinceye kadar kızartın, sonra bunları iyice süzerek çıkartın.
Sonra tavadaki kızgın yağa eti ilave ederek, etleri fazla karartmadan kızartın. Daha sonra tavaya soğan ve doğranmış domatesleri ilave edin. Tavayı sallayarak iki üç dakika da beraberce pişirin ve bunları yemeği pişireceğimiz tencereye aktarın.
Tenceredeki domatesli etlere sade yağ ve suyu koyup, yarım çorba kaşığı da tuz ilave edin.Etler pişip yumuşak bir hal alıncaya kadar kısık ateşte yaklaşık 1,5- 2 saat arasında pişmeye bırakın. Sonra tencereyi ateşten alıp, etleri süzün ve ayrı bir kaba alın.
Patlıcan dilimlerinden ikisini üst üste artı şeklinde koyun ve tam ortasına etli karışımdan koyup üstlerine birer domates dilimi yerleştirerek bir kürdan ile bağlayın ve bir tencereye yerleştirin.
Bu etlere, etlerin piştiği salçayı katın ve tencerenin kapağını kapatın. Etleri yarım saat kadar ateşte pişirdikten sonra tabağa alarak servis yapın.
Erkeklerin yemekle ilgilenmesi beni çok sevindirdi keşke her erkek böyle olsa..Siz isteyin ben hergün yazarım tarifleriEline diline sağlık bahar, benim özel misafirlerime yaptığım bir yemektir ben üzerine tam daire şeklinde kesilmiş ve kızartılmış bir patates ilave eder ve onun üzerine domates ve biber koyduktan sonra kürdanı batırırım. Ayrıca isminide "İstim kebap" olarak biliyorum. Kolay gelsin
Erkeklerin yemekle ilgilenmesi beni çok sevindirdi keşke her erkek böyle olsa..Siz isteyin ben hergün yazarım tarifleri
Değişik kaynaklara ihtiyacımız oluyor teşekkürlerİstemediğiniz kadar yemek tarifini bu program sayesinde bulabileceksiniz... üstelik değişik ülkelerin yemeklerini yapabilirsiniz... Afiyet olsun :ymk
Bu kıyağımı da unutmayın. Size her gün bir balık vermektense balık tutmayı öğretiyorum.
Bende şimdi yemek hazırlıyodum isterseniz ikram edeyim :lovely:Sizin karnınız açıkmış belli
Madem yaparsak güzel olacak tamam o zaman haydi abi başlat... Biz senin arkandan geliriz...en büyük kaynak benim sahi bu gün ne pişirelim köşesi yapsak güzel olacak