Neler yeni

Welcome to SATBİL FORUM PAYLAŞIM

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?

Bir Satbil Forum Efsanesi

Satbil Reklam Alanı

Satbil Forum Reklam

Günün Yemeği..!

BaHaR

New member
Local time
23:55
Katılım
12 Temmuz 2006
Mesajlar
117
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Hergün günün yemekleri bu topicte :)
 

BaHaR

New member
Local time
23:55
Katılım
12 Temmuz 2006
Mesajlar
117
Tepkime puanı
0
Puanları
0
KILIÇ ŞİŞ (10 Kişilik)

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Malzemeler[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] :[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
nokta3.gif
1800 gr kılıç balığı filetosu (kılçık ve derinden temizlenmiş lop et)
nokta3.gif
4 domates, orta boy
nokta3.gif
2 limon dilimlenmiş
nokta3.gif
5 çarliston biber
nokta3.gif
30 defne yaprağı, küçük boy
Marinad Malzemesi :
nokta3.gif
1 kuru soğan rendelenmiş
nokta3.gif
5 defne yaprağı
nokta3.gif
2 diş sarımsak dövülmüş
nokta3.gif
1 çay kaşığı toz karabiber
nokta3.gif
1 tatlı kaşığı tuz
nokta3.gif
2 çorba kaşığı limon suyu
nokta3.gif
1 su bardağı zeytinyağı
nokta3.gif
1 çorba kaşığı domates salçası
[/FONT]


revak_kilicsis.jpg

[FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Hazırlanışı :[/FONT][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
Balık filetosunu yaklaşık üçer santimlik küpler halide düzgünce doğrayın. Domatesleri dilimleyip çekirdeklerini çıkartın.Çarliston biberi dilimleyin.Balıkları bir kap içine koyun. Marinad malzemesini balıkların üzerine koyup elle karıştırıp 20 dakika bekletin. Metal şişlere kişi başına 4 parça balık, aralarına da birer defne yaprağı, domates dilimi, çarliston biber ve limon dilimi dizin. Şişlere geçirme işlemi bitince, marinad malzemesinin, kalanını da üzerine 5 dakika dökerek bekletin. Izgara hazır olduğunda şişleri pişirmeye başlayın. Pişerken, kuru olmasın diye, bu karışımdan fırça ile balıkların üzerine sürebilirsiniz. Pişen balıkları 1/2 limon, yeşil salata ve haşlanmış patatesle birlikte sunabilirsiniz.
NOT: Kılıç balığı kemiksiz balık olarak alınır.15-20 gr pişirme firesi verir.
[/FONT]
 
A

alpalaba

Guest
siz balığı bulun tarifi boş verin bana getirin yada haber verin ben gelip pişiririm beyenmesseniz yemezsiniz :)
 

BaHaR

New member
Local time
23:55
Katılım
12 Temmuz 2006
Mesajlar
117
Tepkime puanı
0
Puanları
0
siz balığı bulun tarifi boş verin bana getirin yada haber verin ben gelip pişiririm beyenmesseniz yemezsiniz :)
Erkekler böyle işlerden anlamaz ama anlayanlarıda gerçekten güzel yapar..Yaptığınız yemeğin tadına bakmak isterim doğrusu :)
 

BaHaR

New member
Local time
23:55
Katılım
12 Temmuz 2006
Mesajlar
117
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Beykoz Kebabi

Malzemeler :
750 gr. kemiksiz koyun eti ( 6 eşit parça halinde)
1/2 su bardağı çiçek yağı
1 çorba kaşığı margarin
2 orta boy soğan
3 orta boy domates
3 patlıcan (uzun ve eşit boyda)
6 adet kürdan
Tuz

beykoz_kebabi1.jpg


Hazırlanışı :
Patlıcanları uzunluklarına doğru her birinden dörder dilim olmak üzere 12 eşit uzun dilime kesin.Soğanların kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın. 2 adet domatesin kabuklarını soyun ve küçük parçalara doğrayın. Kalan 1 adet domatesi ise 6 yuvarlak dilime bölün.

2 bardak çiçek yağını tavada kızdırıp patlıcanlar pembeleşinceye kadar kızartın, sonra bunları iyice süzerek çıkartın.

Sonra tavadaki kızgın yağa eti ilave ederek, etleri fazla karartmadan kızartın. Daha sonra tavaya soğan ve doğranmış domatesleri ilave edin. Tavayı sallayarak iki üç dakika da beraberce pişirin ve bunları yemeği pişireceğimiz tencereye aktarın.

Tenceredeki domatesli etlere sade yağ ve suyu koyup, yarım çorba kaşığı da tuz ilave edin.Etler pişip yumuşak bir hal alıncaya kadar kısık ateşte yaklaşık 1,5- 2 saat arasında pişmeye bırakın. Sonra tencereyi ateşten alıp, etleri süzün ve ayrı bir kaba alın.

Patlıcan dilimlerinden ikisini üst üste artı şeklinde koyun ve tam ortasına etli karışımdan koyup üstlerine birer domates dilimi yerleştirerek bir kürdan ile bağlayın ve bir tencereye yerleştirin.

Bu etlere, etlerin piştiği salçayı katın ve tencerenin kapağını kapatın. Etleri yarım saat kadar ateşte pişirdikten sonra tabağa alarak servis yapın.
 

Denizce

üye
Local time
21:55
Katılım
3 Ekim 2006
Mesajlar
0
Tepkime puanı
4
Puanları
0
Himm Harika görünüyor.Eminim nefis olur patlican olunca isin icinde..
 
A

alpalaba

Guest
beykoz kebabı tarifiniz güzel ve domatesin üstüne kuzu beyni konursa tam tarif olur hoş bu günlerde pek beyin yiyen yok ya eline sağlık
 
F

fiesta73

Guest
Malzemeler :
750 gr. kemiksiz koyun eti ( 6 eşit parça halinde)
1/2 su bardağı çiçek yağı
1 çorba kaşığı margarin
2 orta boy soğan
3 orta boy domates
3 patlıcan (uzun ve eşit boyda)
6 adet kürdan
Tuz

beykoz_kebabi1.jpg


Hazırlanışı :
Patlıcanları uzunluklarına doğru her birinden dörder dilim olmak üzere 12 eşit uzun dilime kesin.Soğanların kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın. 2 adet domatesin kabuklarını soyun ve küçük parçalara doğrayın. Kalan 1 adet domatesi ise 6 yuvarlak dilime bölün.

2 bardak çiçek yağını tavada kızdırıp patlıcanlar pembeleşinceye kadar kızartın, sonra bunları iyice süzerek çıkartın.

Sonra tavadaki kızgın yağa eti ilave ederek, etleri fazla karartmadan kızartın. Daha sonra tavaya soğan ve doğranmış domatesleri ilave edin. Tavayı sallayarak iki üç dakika da beraberce pişirin ve bunları yemeği pişireceğimiz tencereye aktarın.

Tenceredeki domatesli etlere sade yağ ve suyu koyup, yarım çorba kaşığı da tuz ilave edin.Etler pişip yumuşak bir hal alıncaya kadar kısık ateşte yaklaşık 1,5- 2 saat arasında pişmeye bırakın. Sonra tencereyi ateşten alıp, etleri süzün ve ayrı bir kaba alın.

Patlıcan dilimlerinden ikisini üst üste artı şeklinde koyun ve tam ortasına etli karışımdan koyup üstlerine birer domates dilimi yerleştirerek bir kürdan ile bağlayın ve bir tencereye yerleştirin.

Bu etlere, etlerin piştiği salçayı katın ve tencerenin kapağını kapatın. Etleri yarım saat kadar ateşte pişirdikten sonra tabağa alarak servis yapın.
Eline diline sağlık bahar, benim özel misafirlerime yaptığım bir yemektir ben üzerine tam daire şeklinde kesilmiş ve kızartılmış bir patates ilave eder ve onun üzerine domates ve biber koyduktan sonra kürdanı batırırım. Ayrıca isminide "İstim kebap" olarak biliyorum. Kolay gelsin
 

BaHaR

New member
Local time
23:55
Katılım
12 Temmuz 2006
Mesajlar
117
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Eline diline sağlık bahar, benim özel misafirlerime yaptığım bir yemektir ben üzerine tam daire şeklinde kesilmiş ve kızartılmış bir patates ilave eder ve onun üzerine domates ve biber koyduktan sonra kürdanı batırırım. Ayrıca isminide "İstim kebap" olarak biliyorum. Kolay gelsin
Erkeklerin yemekle ilgilenmesi beni çok sevindirdi keşke her erkek böyle olsa..Siz isteyin ben hergün yazarım tarifleri :)
 
F

fiesta73

Guest
Erkeklerin yemekle ilgilenmesi beni çok sevindirdi keşke her erkek böyle olsa..Siz isteyin ben hergün yazarım tarifleri :)

İstemediğiniz kadar yemek tarifini bu program sayesinde bulabileceksiniz... üstelik değişik ülkelerin yemeklerini yapabilirsiniz... Afiyet olsun :ymk
Bu kıyağımı da unutmayın. Size her gün bir balık vermektense balık tutmayı öğretiyorum.



yemeklik3kl3de.jpg
 

BaHaR

New member
Local time
23:55
Katılım
12 Temmuz 2006
Mesajlar
117
Tepkime puanı
0
Puanları
0
İstemediğiniz kadar yemek tarifini bu program sayesinde bulabileceksiniz... üstelik değişik ülkelerin yemeklerini yapabilirsiniz... Afiyet olsun :ymk
Bu kıyağımı da unutmayın. Size her gün bir balık vermektense balık tutmayı öğretiyorum.


yemeklik3kl3de.jpg
Değişik kaynaklara ihtiyacımız oluyor teşekkürler :)
 

seyfi

Administrator
Local time
23:55
Katılım
15 Kasım 2005
Mesajlar
6,014
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Yaş
59
Sizin karnınız açıkmış belli:) :)
 
A

alpalaba

Guest
en büyük kaynak benim :) sahi bu gün ne pişirelim köşesi yapsak güzel olacak
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst