Neler yeni

Welcome to SATBİL FORUM PAYLAŞIM

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?

Bir Satbil Forum Efsanesi

Satbil Reklam Alanı

Satbil Forum Reklam

Gargat Ağacı

@hmet

UZAKLARDAN
Local time
12:26
Katılım
23 Eylül 2006
Mesajlar
9,165
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Gargat Ağacı


31429_401953694042_116785824042_4012519_4921581_n.jpg



İşte Yahudileri korkutan Hadis-i Şerif ve Gargad Ağacı

Ortadoğu’daki gelişmeleri yakından izleyen başta İsrail olmak üzere bölge ülkelerine sık sık gelip giden ve bu coğrafyanın tarihsel sürecine ilişkin çok sayıda yayını bulunan tarih profesörü bir dostum bana önceki gün; Yahudiler İsrail’de en çok hangi ağacı dikiyorlar ve bunun sebebi nedir biliyor musunuz? diye sordu.

Kendisine, özellikle tarım konusunda İsraillilerin dünyanın en önemli araştırmalarına imza attıklarını biliyorum ama bir ağaca karşı özel ilgileri olup olmadığı konusunda bilgi sahibi değilim dedim. İsrail’e de şimdiye kadar hiç gitmediğimi söyledim. Kısacası sorunun cevabı bende yoktu.

Verdiği cevap çok ilginç oldu. Yahudilerin İsrail’de en çok diktikleri ağacın gargat ağacı olduğunu, bunun nedeninin ise bir hadis- i şeriften kaynaklandığını söyledi. Yahudiler hadis-i şeriflere itibar ediyorlar mı ki dedim. Etmiyorlar ama yine de içleri rahat değil. Tedbiren de olsa yine de bu ağacı dikmekten geri kalmıyorlar dedi. Sonra Peygamber Efendimizin konuyla ilgili bir hadis-i şerifini okudu.

Tarihçi dostumun yanından ayrıldıktan sonra bu hadis-i şerifi kaynaklarıyla birlikte sizlerle paylaşmak üzere kütüphanemdeki kitaplardan aradım buldum.

İlginçtir hadis-i şerif daha çok kıyamet alametlerinin zikredildiği bölümlerde geçiyor. Kaynaklarda kıyamet alametleri sıralanırken fitnenin artması Yahudilerin Müslümanlara yönelik taşkınlık ve zulmü inanılmaz boyutlara varınca sabır sınırı taşıp artık bu zulme bir dur demek isteyen Müslümanların kendilerini bulup cezalandırmasından çekinen Yahudilerin bulabildikleri her yere kaçıp saklanacağından söz ediliyor.

Hadis-i Şerif’te Yahudilerin taşların ve ağaçların bile arkasına saklanacağ buna karşın Gargat ağacından başka bütün taş ve ağaçların Ey Müslüman
Ey Allahın kulu Yahudi arkamdadır gel onu öldür diyeceği ifade ediliyor. (Buhârî Tecrid IX 73 Tirmizî Birr 25 Fiten 2 et-Tâc I 25).

Bahsi geçen hadis-i şerif Sahih-i Müslim’de Öyle ki Yahudiler taşların ve ağaçların arkasına saklanacak ama ağaç ve taş dile gelerek Ya Müslim Ey Allah (c.c.) kulu Gel bak benim arkamda Yahudi var, buraya gizlendi benim arkamda, gel onu cezalandır. diyecek. Sadece gargat ağacı bunu söylemeyecek çünkü o Yahudi ağacıdır buyuruluyor. (Kitab-ul Fiten H. 2239).
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst