Neler yeni

Welcome to SATBİL FORUM PAYLAŞIM

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?

Bir Satbil Forum Efsanesi

Satbil Reklam Alanı

Satbil Forum Reklam

Cep Telefonu ile PC'yi Yönetin

seyfi

Administrator
Local time
23:41
Katılım
15 Kasım 2005
Mesajlar
6,014
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Yaş
59
Bluetooth destekli bir cep telefonunuz varsa PC'nizi uzaktan kontrol edebilirsiniz. Hem de ek donanıma gerek kalmadan ve ücretsiz. Bu yazıda paylaşıyoruz.
Bluetooth destekleyen bir cep telefonunuz varsa oan artık farklı gözlerle bakabilirsiniz. Çünkü o, artık cep telefonu değil, aynı zamanda bilgisayarınızın uzaktan kumandası. Üstelik hiçbir donanıma gerek olmadan ve tek kuruş ödemeden bunu gerçekleştirebilirsiniz. İhtiyacınız olan yazılımlar ve nasıl uygulanması gerektiğini bu yazıda anlattık.
Entelsofi'nin yazısını en kısa zamanda deneyin ve keyfini çıkarın.

Programı indirmek için buraya

Kurulum

Sıkıştırılmış dosyayı açıp PuppetMaster'ın kurulum dosyasını çalıştıralım.

image0019df1.jpg


Kuruluma devam etmek için "Next" seçeneğine tıklayalım.
image0023hn.jpg


Complete
" seçeneği ile devam ediyoruz.

image0034pc.jpg



Burada yüklemek istediğimiz klasörü "Browse" butonuna basarak değiştirebiliriz. Değiştirmek istemiyorsak "Next" diyerek kuruluma devam edelim.

image0044cb.jpg



Finish" diyerek kurulumu bitirelim.

image0055or.jpg



Cep telefonunuzu hazırlayın
Ekrana gelen "PuppeMaster" yazısında şimdilik "Quit" diyelim.

image0060pj.gif


Daha sonrasında ise programı kurduğumuz klasörün içine gidelim. "Bilgisayarım/C:/Program Files/Puppe Master" klasörünün içinde girelim.
Buradan kullandığınız telefon Symbian destekli ise Series 60 Client klasörünün içindeki dosyayı telefona gönderiyoruz. Eğer ki telefonunuzda Symbian desteği yoksa Java Client klasörünün içindeki dosyayı telefonumuza gönderiyoruz. Benim test yaptığım telefonun Symbian desteği olduğundan dolayı Series 60 Client klasörünün içindeki "puppetmaster.sis" dosyasını kullanıyoruz.




image0057lp.jpg




Bu dosyayı telefonumuza gönderip kurduktan sonra PC'ye dönerek ufak birkaç ayar yapmamız gerekiyor. Masaüstündeki kısayolu tıklayalım. Karşımıza gelen ekrandan "Preferences" diyelim.

image0084lv.jpg


İnce ayarlar
Açılan pencereden "Add Device" diyelim.

image0096an.jpg





Biraz bekledikten sonra gelen pencereden Bağlanacağımız telefonun özelliği Symbian olduğundan dolayı. "Server for Symbian Phone" seçeneğini seçelim ve "Add" komutunu verelim. Eğer Java desteği olan telefonunuz varsa o zaman "Server for Java Phones" seçeneğini tıklayarak "Add" diyelim.

image0102no.jpg




Burada yapmanız gereken ise bluethoot portunuzu seçmek. Bluethoot programını çalıştırarak "My services" seçeneğinden "Properties" seçeneğini tıklayın.

image0113dy.jpg





Serial Port B seçeneğindeki portu seçiyoruz.

image0126nw.jpg


Pc'deki programımız açık halde iken telefonumuzdaki programı çalıştırarak "Search" diyoruz.

image0132yi.jpg




Bilgisayarımızın bluetooth ismi neyse onu seçiyoruz. Benim pc ismim "Server" olduğundan dolayı "Server"i seç dediğimizde telefonumuz bağlanmaya çalışıyor.

image0141gj.jpg


Pc ekranımıza "Bluetooth Services Authorization" seçeneği geldiği zaman "Yes" diyerek yanıtlayalım. Artık programımız çalışır hale gelmiştir.

image0164fk.jpg


Son görüntü de bağlandığımızın bir kanıtıdır. Bu listeden herhangi bir yazılımı seçerek kontrol işlemine başlayabilirsiniz. Örneğin bilgisayarınız üzerinden DivX izlerken, yerinizden kalkmanıza gerek kalmaması için Media Player seçeneğini işaretleyebilirsiniz.

Hangi yazılımı seçeyim diye düşünmek istemiyorsanız ve bilgisayarınızın tamamına hükmetmek istiyorsanız o zaman "Mouse Mode" seçeneğini işaretlemelisiniz. O zaman, cep telefonunuzda PC'deki görüntüyü de izlyerek tam kontrol sahibi olabilirsiniz.

Not: Yazılımı ilk kurduğunuzda Windows Firewall sizden veri trafiği için izin isteyebilir. Onay vermelisiniz. İndirip kullandığınız yazılım yasal olmakla beraber demodur.
 

mesut666

New member
Local time
22:41
Katılım
8 Haziran 2008
Mesajlar
19
Tepkime puanı
0
Puanları
0
guzel bir programa benziyor ,denemekte fayda var.
ellerine saglik ustam
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst