Neler yeni

Welcome to SATBİL FORUM PAYLAŞIM

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?

Bir Satbil Forum Efsanesi

Satbil Reklam Alanı

Satbil Forum Reklam

Ali Nazik

seyfi

Administrator
Local time
15:26
Katılım
15 Kasım 2005
Mesajlar
6,014
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Yaş
59
Yemek Adı:Ali Nazik
Mutfak:Türk Türü:Kebaplar Zorluk:
katego1.gif

Süre:
ico_saat.gif
ico_saat.gif
MALZEMELER
1 kg patlıcan
½ kg.kuzu kıyma
10 yeşil biber
Sarımsaklı yoğurt
2 kaşık toz kırmızı biber
3 kaşık tereyağı

HAZIRLANIŞI
Patlıcan ve biber közlenip temizlenir .Borcama önce patlıcan sonra üstüne biberler konulur. Sarımsaklı yoğurt üzerine dökülüp karıştırılır. Kıyma kavrulup en üste dökülür. Tereyağda eritilen toz biber yemeğin üstünde gezdirilir.


AFİYET OLSUN !
 

seyfi

Administrator
Local time
15:26
Katılım
15 Kasım 2005
Mesajlar
6,014
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Yaş
59
Tavuklu kebap

Yemek Adı:Tavuklu kebapMutfak:Türk Türü:Kebaplar Zorluk:
katego1.gif
katego1.gif
katego1.gif

Süre:
ico_saat.gif
ico_saat.gif
MALZEMELER
(Yemek altı kişi içindir)
2 adet kemiksiz gögüs eti kuşbaşı doğranmış
5 adet iri boy patlıcan
3 adet patates kuşbaşı doğranmış
3 adet domates kuşbaşı doğranmış
Tuz
Karabiber
Bir kaşık margarin
Sıvı yağ
Kaşar peyniri


HAZIRLANIŞI
Patlıcanları alacalı soyup ince dilimler halinde uzun olarak doğrayın. Biraz tuz serperek kısa bir süre bekletin. Daha sonra yıkayın ve sıvı yağda kızartın. Kuşbaşı patatesleri de kızartın. Kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini yağda kavurun. Ardından doğranmış domatesleri de kavurun tuz ve biber ekleyin. Patates, tavuk ve domatesi karıştırın patlıcanları bir kasenin içine çapraz bir şekilde yerleştirin içine tavuklu harçtan koyup patlıcanları kapatın ve tepsiye kaseyi ters çevirin. Üzerine bir dilim domates ve bir dilim kaşar peyniri koyun. Tepsiye az salçalı su ilave ederek kaşarlar kızarana kadar pişirin...




AFIYET OLSUN!
 

seyfi

Administrator
Local time
15:26
Katılım
15 Kasım 2005
Mesajlar
6,014
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Yaş
59
Tepsi kebabı

Yemek Adı:Tepsi kebabıMutfak:Türk Türü:Kebaplar Zorluk:
katego1.gif
katego1.gif
katego1.gif
katego1.gif
katego1.gif

Süre:
ico_saat.gif
ico_saat.gif
MALZEMELER
500 gr az yağlı kıyma
1 demet maydanoz
1 adet kuru soğan
2 su bardağı su
1 kaşık salça
4 diş sarımsak
2 adet domates
5 adet sivri biber
kimyon
karabiber
pul biber
tuz
yarım çay bardağı sıvı yağ

HAZIRLANIŞI
Tepsinin içine kıymayı koyup üzerine ince kıyılmış maydanoz, doğranmış soğan ve sarımsak ile sıvı yağ, baharatlar ve tuz ekleyin, iyice yoğurun. Tepsiye yayın, üzerine eritilmiş salça dökün, daha sonra domates ve biberle üzerini süsleyip fırın da 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.


AFİYET OLSUN !
 

seyfi

Administrator
Local time
15:26
Katılım
15 Kasım 2005
Mesajlar
6,014
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Yaş
59
Kremalı Tas Kebap

Yemek Adı:Kremalı Tas KebapMutfak:Türk Türü:Kebaplar Zorluk:
katego1.gif
katego1.gif
katego1.gif

Süre:
ico_saat.gif
ico_saat.gif
MALZEMELER
1 kg kuşbaşı dana eti
80 gr tereyağ (veya mısırözü yağı)
1.5 kg taze krema
2 çorba kaşığı un
tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Küçük parçalar halinde kesilmiş kuşbaşı eti, tereyağıyla birlikte tencereye koyup orta hararetteki ateşe yerleştirin. Tuz ve karabiberi ilave edip, sık sık kanştırarak pişirin. 10-15 dakika sonra, az suyla karıştırdığınız unu ete katın. Bir süre daha unla pişirdikten sonra kremayı ilave edin. İyice kanştırdıktan sonra kısık ateşte pişıneye bırakın. Piştikten sonra servis tabağına koyup, üzerini ince kıyılmış maydanoz veya ince kıyılmış sarmısakla süsleyip yanında haşlanmış patatesle servis yapabilirsiniz.

AFIYET OLSUN!
 

seyfi

Administrator
Local time
15:26
Katılım
15 Kasım 2005
Mesajlar
6,014
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Yaş
59
Sebzeli Kebap

Yemek Adı:Sebzeli KebapMutfak:Türk Türü:Kebaplar Zorluk:
katego1.gif
katego1.gif
katego1.gif

Süre:
ico_saat.gif
ico_saat.gif
MALZEMELER
1/2 kg kuşbaşı et
5-6 adet sivri biber
3 adet orta boy havuç
3 adet patlıcan
4 adet patates
2 adet domates
1 kg konserve bezelye

HAZIRLANIŞI
Etleri biraz yağ ile birlikte kavurun ve kendi suyunu verince üzerine su koyun. Haşlanmaya bırakın. Patatesleri, patlıcanları, havuçları ve biberleri küp küp doğrayın. Hepsini ayrı ayrı kızartın ve bir tepside karıştırın. Üzerine iyice haşlanmış etleri dizin ve daha sonra bezelyeleri altı görünmeyecek şekilde tepsinin üzerine serin. En üste ise daha önce rendelenmiş olan domatesleri dökün. Arzuya göre kekik konulabilir. Tencerede kalan et suyu üzerine dökün ve tepsinin üzerinde biraz yağ gezdirip fırına verin. Suyunu biraz çekene kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

AFİYET OLSUN !
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst