Neler yeni

Welcome to SATBİL FORUM PAYLAŞIM

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?

Bir Satbil Forum Efsanesi

Satbil Reklam Alanı

Satbil Forum Reklam

Tatli Tarifleri

@hmet

UZAKLARDAN
Local time
15:05
Katılım
23 Eylül 2006
Mesajlar
9,165
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Malzemeler:
Sütlü

-750 gr. tel kadayıf

-4- 5 su bardağı şeker

-2 su bardağı süt

-1,5- 2 su bardağı ceviz veya fındık içi

-1 büyük paket margarin (250 gr.)

-Antep Fıstığı

Hazırlanışı:

1- Şeker iki bardak su ile kaynatılır. Köpükleri alınır. Koyulaşınca süt konur. Çok sulu olmamak üzere ateşten alınır. (Limon sıkılmaz.)

2- 35- 40 cm. çapında tepsi yağlanır. Biraz erimiş yağ ile ovulmuş kadayıfın yarısı tepsiye yerleştirilir. Dövülmüş fındık veya ceviz içi serpilir.

3- Geri kalan kadayıf cevizin üzerine yayılır. Biraz bastırarak sıkıştırılır.

4- Kalan yağ gezdirilir. Fırında pembe olarak kızartılır.

5- Fırından çıkar çıkmaz, üzerine daha önce hazırlanan soğuk sütlü şurubu dökülür ve üzeri antep fıstıklarıyla süslenir. Kapak kapatılır. Ilınınca dilimlenir.

Not: İstenirse, kadayıf çay fincanına, arası cevizli olarak doldurulur. Sıkıştırılarak tepsiye ters çevrilir ve öyle pişirilir.
 

@hmet

UZAKLARDAN
Local time
15:05
Katılım
23 Eylül 2006
Mesajlar
9,165
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Köstebek Pasta
Malzemeler
Keki için:
Yarım su bardağı süt
3 fincan toz şeker
1 paket kabartma tozu
2 adet yumurta
100 gr yumuşak margarin
2 yemek kaşığı kakao
3 adet muz
Kreması için:
2 paket krem şanti

yarım su bardağı çikolata kırıntısı
1 paket krema sertleştiricisi
Hazırlanışı
İlk olarak keki hazırlayalım. Yumurta ve şekeri beyazlayıncaya kadar iyice çırpın. Daha sonra süt, k.tozu, yumuşamış margarini, kakaoyu ve yeterli miktarda unu ekleyerek iyice karıştırın. Yaklaşık 26 cm genişliğindeki yağlanmış tepsiye harcı dökerek 150 derecede ısıtılmış fırında keki pişirin. Soğuduktan sonra keki kalıbından çıkarın.Keki kenarlarından 1 cm pay kalacak şekilde bir kaşık yardımı ile ortasını bir havuz gibi çıkarın.( Tabanından da yaklaşık 1 cm kalsın). Çıkarılan kek parçalarını soğuduktan sonra ufalayarak bir tabağa alın.
Muzları soyup uzunlamasına ikiye böldükten sonra havuz şekline getirdiğimiz kekin oyulan kısmını tamamen muzla doldurun. İçine bir paket krema sertleştiricisi ilave edip hazırladığınız krem şantiyi muzların üzerine dökerek kubbe şeklini verin. Kremanın üzerini de ufalayıp bir tabağa aldığımız kek kırıntıları ile kaplayın.

Afiyet Olsun !
 

@hmet

UZAKLARDAN
Local time
15:05
Katılım
23 Eylül 2006
Mesajlar
9,165
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Süpangele

Malzemeler

* Tart Hamuru için: 2 adet yumurta, 2 kahve fincanı toz şeker, 1/2 su bardağı sıvıyağ, 2 yemek kaşığı kakao, 2 kahve fincanı un
* 2 yemek kaşığı tereyağ veya katıyağ
* 8 su bardağı süt
* 1 paket vanilya
* 4 yemek kaşığı kakao
* 10 yemek kaşığı şeker
* 2 yemek kaşığı mısır nişastası
* 1 yemek kaşığı un
* 2 adet yumurta sarısı




Yapılışı

6 kişilik
Hazırlama süresi 15 dakika
Pişirme süresi 20 dakika

Bir karıştırma kabında yumurta, tozşeker, kakao, sıvıyağ ve unu mikserle pürüzsüz ve akıcı kıvamda olana dek çırpın, yağlanmış tepsiye dökün.

175 derecede 20 dakika pişirdiğiniz keki çıkarıp, soğumaya bırakın.

Muhallebisi için sütü şekerle kaynatın. Bir kapta yumurta, nişasta, un ve kakaoyu çırpıp, sütün içine hızlı hızlı karıştırarak dökün.

Muhallebi kıvamına gelince, ocaktan indirin. Sıcakken tereyağını ekleyip mikserle 4-5 dakika çırpın.

Kaselere birer dilim kek koyup, üzerlerine muhallebiyi paylaştırın. Buzdolabında 2-3 saat bekletip servise sunun.
 

@hmet

UZAKLARDAN
Local time
15:05
Katılım
23 Eylül 2006
Mesajlar
9,165
Tepkime puanı
48
Puanları
0
ÇİKOLATALI KARNAVAL!
MALZEMELER:

80 Gr. Bitter çikolata
Yağlı kek kağıdı
1 Paket sade krem şanti
1 Su bardağı soğuk süt
Mevsim meyveleri (Tercihen zıt renkli olanlar)
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle çikolatayı benmari usulü eritip, yağlı kek kağıtlarının iç kısımlarına kalın bir şekilde çay kaşığı yardımı ile çikolatayı sürüp dondurucuya yerleştirelim. Bu arada 1 su bardağı soğuk süt ile krem şantiyi katı bir kıvama gelinceye kadar çırpalım. Arzu edilen meyveleri ( Kivi, karpuz,şeftali,çilek,portakal v.s.) küp şeklinde doğrayalım. Dondurucudan çikolatalı kek kağıtlarını alalım. Kağıtları çikolatadan ayırıp, uygun bir servis kağıdının üzerine yerleştirelim.
666820080626083933370.jpg
[FONT=trebuchet ms,geneva]İçerisine krema sıkma şırıngası ile önce krem şanti sıkıp bir sıra karışık meyve dizelim, tekrar krema sıkıp bir sıra daha meyve dizdikten sonra, Antep fıstığı veya çikolata sosu ile süsleyerek servis yapabilirsiniz. [/FONT]
[FONT=trebuchet ms,geneva]
181120080626083803890.jpg
[/FONT]
 

@hmet

UZAKLARDAN
Local time
15:05
Katılım
23 Eylül 2006
Mesajlar
9,165
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Sicak Tahin Helvasi

BALIK SONRASI EN İYİ GİDEN TATLI...
balık, üstüne yenebilecek en güzel tatlının sıcak tahin helvası olduğuna karar verdim. Ben bu tatlıyı bir kez dışarıda yemiş ve çok beğenmiştim,
Malzemeler


300 Gr. Sade Tahin Helvası
1 Çay Bardağı Süt
2 Çay Kaşığı Tereyağ
1/2 Limon Suyu
1 Limon Kabuğu Rendesi
Yapılışı


Öncelikle fırını 200 derecede ısıtın.
Bütün malzemeleri çatalla ezerek iyice karıştırın. (Birazcık kol yoruyor, bir ara el blenderini işe karıştırmak istesemde, kıvamını bozar diye korkup vazgeçtim.)
Fırına dayanıklı kaselere, yada bir borcam kapağına 1 cm. kalınlığında pay edin.
Helva kaselerini, sıcak fırının üst rafına yerleştirin ve 4-5 dk. pişirin.
Fırının sadece ızgara özelliğini kullanarak, üzerlerini kızartın


Not 1 : Tatlıyı sıcak fırına vermemizin nedeni; ızgaranın sadece üzerini kızartması. Direk ızgarayı çalıştırırsak, tatlının içi soğuk kalıyor.

Not 2 : Tatlının sadece ızgara yapıldığı dakikalarda gözünüz hep fırında olsun, çok çabuk yanabiliyor.

Not 3 : Tatlının mutlaka sıcak yenmesi gerekiyor, ertesi gün mikrodalgada ısıtabilirsiniz, aynen ilk yapıldığı lezzette oluyor


 

@hmet

UZAKLARDAN
Local time
15:05
Katılım
23 Eylül 2006
Mesajlar
9,165
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Kar Helvasi



Kullanılacak Malzemeler
1) Pekmez (çoğunlukla vişneden olur)
2) Kar

Hazırlanma Şekli

Osmanlı döneminde Yavuz Sultan Selim zamanında kar helvası tatlının olduğu günümüze gelen söylentilerden birdir. Yatağında ''karma'' Kahramanmaraş'ta ''karsambaç'' Şanlıurfa'da ''karmaya'' veya''karlamaç'' Balıkesir' de ''kar helvası'' adıyla bilinir. Kışın mağaralarda saklanan karlar, yazın şehirlere ve köylere indirilir. Karla pekmez karıştırılarak yenir.

Bu ne yaa dediğinizi duyar gibi oldum.. Ama bu yazıyı bi okuyun derim

Aydın Çolak // 28 Temmuz 2007, Cumartesi

Dışarıda hararet (eskiler böyle derdi, harika bir kelimeydi) 40 dereceyi geçmiş. Nefes almak kâbil değil. İnsanın her şeyi bırakıp hatta giysilerinden de soyunup kaçası geliyor. Nereye mi? Ne bileyim, oksijen olan bir yere, bir dağ başına, yaylaya, bir çam ağacının dibine, dere kenarına... Kaçıp derin bir nefes almalı, yoksa boğulmak işten bile değil.

Hal böyleyken bir edebiyat yazısına başlamaya yahut adı ortalıkta dolaştırılan yeni kültür bakanı namzetlerinin ne kadar gülünç olduğunu yazmaya ne gönlüm elverdi ne de elim gitti. Sonra, bu dehşetli ve boğucu sıcaklarda öyle bir şey yazayım ki, hem benim hem de okuyanların içi serinlesin dedim. 'Kar helvası' buradan çıktı.

Çoğunuz bilmezsiniz, bu kar helvası bizim Aydınlıların icadıdır ve hakikaten en az halk türküleri yahut pişmaniye kadar (pek sevgili bir dostum, Türk insanının en büyük icadı, halk türkülerinden sonra pişmaniyedir, der) önemli bir vakıadır. Şimdi size onu nasıl tarif edeyim, ah! Bir kerecik olsun tatmak; kavurucu sıcak altında buz gibi serinlemek, ölürken yeniden hayat bulmak, bayılıp pörsümüşken dirilmek lazımdır... Aynen böyledir, bir hayat iksiridir kar helvası. Helva dedikse bildiğimiz helvalarla uzaktan yakından ilgisi bulunmaz.

Yazları Aydın'ın ilçelerinde, kasabalarında o allı pullu, tenteli seyyar arabalarıyla çarşı içlerinde, köşe başlarında görürsünüz kar helvacıları. Kütür kütür kar soğukluğuyla insanın içini üşütür dururlar. Kıştan, yaylalarda sıkıca basılıp derin kuyulara salınan kar çuvalları, yazın yerinden çıkarılıp şehre indirilir. O doğallığından hiçbir şey kaybetmemiş pütür pütür kardan, dünyanın en ucuz, en kolay, en hoş ve en soğuk yaz yiyeceği/içeceği yapılır. Bir su bardağı kar ve bilmem kaç gram vişne şurubu... Hepsi bu! Kar helvacı, kar kütlesine sürterek bir bardak kar doldurur, sonra üstüne birazcık vişne şurubu gezdirir, bir de kaşık saplayıp elinize verir. İşte saadet o zaman başlar. Topaç topaç karları kaşıklarsınız, boğazınızdan aşağı indikçe vücudunuza bir üşümedir yayılır. Bir yandan vişnenin tadı, öbür yandan dişlerinizin altında gırt gırt öten karlar. Midenize kadar uzanan serinlik, bütün vücudunuzu sarar. Hatta ağzınızın donduğunu hissedersiniz. Birazdan kar topaçları biter, bardağın dibinde buz gibi bir vişne şurubu kalır. Onu bir dikişte içersiniz. Tüyleriniz diken diken olur. Kesmez, bir bardak daha! dersiniz. Ve o bilmem kaç derece sıcakta, içiniz buz tutmuş, vücudunuzun bütün harareti sönmüş olarak kalkarsınız kar helvacının başından.

Dedim ya, tatmayana anlatmak zordur böyle bir lezzeti. Kar helvası, hakikaten bir efsanedir. Halk dehasının tartışmasız en büyük icatlarından biridir. Hiçbir içecek, harareti onun kadar söndüremez, onun kadar ucuz ve doğal bir serinlik verici nesne daha yoktur. Hâlâ var mı bilmem, benim çocukluğumda kar satıcıları da olurdu. Seyyar arabalarına kar çuvallarını doldurur, köyleri, mahalleleri dolaşır, 'Karcııııı!' diye bağırırlardı. Kadınlar çocuklar koşar, büyükçe bir dilim kar alır dönerlerdi. Kar kalıplarını hart hart, testereyle keserdi adamlar. Sonra evlerde vişne şurubuyla, pekmezle, dut şerbetiyle kar helvaları yapılırdı. Daha buzdolabı filan yoktu ya, sular da aşılanıp soğutulurdu karla. O nefes alınmaz temmuzlarda, ağustoslarda, o kavurucu ikindi sıcaklarında acayip bir şölen olurdu karcının mahalleye gelişi. Pat pat motoruyla, deniz esintisi gibi bir serinlik bağışlar giderdi.

Bugünlerde yolunuz Aydın'a, Nazilli'ye, Köşk'e, Germencik'e, Yenipazar'a, Sultanhisar'a, Atça'ya düşerse, bir kar helvası yemeden geçmeyin. O serinlik içinizi diriltmeye yetecektir bir zaman. Yalnız bir şey var! Korkum o ki şu küresel ısınma dedikleri şey, gelip bizim yaylalara da kurulacak. Kar yağmayacak, kuyulara kar çuvalları sarkıtılmayacak ve yazların ebedi serinliği o kar helvası tarihe karışacak. Olmaz, dilerim olmaz... Bakın şimdi aklıma geldi. Neden memleketin her yerinde her nesnenin festivali var da, benim memleketimde yazların büyük hükümdarı kar helvasının festivali yok? Olmalı, acilen olmalı... Üstelik Atilla Koç gibi bir bakanları varken hemşehrilerim hemen harekete geçip yazın şu kavurucu günlerini adamakıllı serinletecek bir 'kar helvası festivali'ni hayata geçirmeli. Bakalım hangi ilçe hızlı davranıp gerçekleştirecek bunu!



ALINTI
 

@hmet

UZAKLARDAN
Local time
15:05
Katılım
23 Eylül 2006
Mesajlar
9,165
Tepkime puanı
48
Puanları
0
incirli Dilimler

62799859iw4.jpg



Malzemeler:

- 3 su bardağı un
- 150 gr tereyağı (oda ısısında)
- 1 Türk kahvesi fincanı toz şeker
- 1 adet yumurta
- ½ çay bardağı süt
- ½ çay kaşığı saf vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
İç malzemesi:
- 250 gr kuru incir
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 Türk kahvesi fincanı su
- 1 çay kaşığı zencefil
Üzerine:
- Pudra şekeri

Yapılışı:

1. Öncelikle iç malzemeyi hazırlayın. Kuru incirleri küçük küçük doğrayıp ufak bir tencereye alın, üzerine suyu, şekeri ve zencefili ekleyip orta ateşte kaynatın. Sık sık karıştırmayı unutmayın. İncirler yumuşadığında ocaktan alıp soğumaya bırakın.

2. Unu derince bir kaba eleyin. Vanilya, kabartma tozu, tarçın ve hindistan cevizini ekleyip harmanlayın.

3. Ortasını havuz gibi açıp tereyağını, sütü ve yumurtayı ekleyin. Kurabiye hamurundan biraz daha yumuşak, ama elinizden ayrılan bir kıvama gelene dek yoğurun. Ben hamurun tutmama ihtimaline karşı unun hepsini baştan eklemedim. Siz de aynı şekilde unu gerektikçe ekleyebilirsiniz.

4. Hamurunuz hazır olunca streç filme sarıp buzdolabında 15 dk dinlendirin. Daha sonra dinlenmiş hamuru tezgaha un serperek merdane yardımıyla açın. Dikdörtgen şeklinde, 1 cm kalınlığında bir hamur elde edin.

5. Hamurun ortasına iç malzemeyi yayıp rulo yapın. Rulonuzu dikkatle alıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsinize aktarın.

6. Önceden 170 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dk pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip dilimleyerek servis yapın

 

@hmet

UZAKLARDAN
Local time
15:05
Katılım
23 Eylül 2006
Mesajlar
9,165
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Bisküvili Pasta

1 paket kremşanti
1 şişe süt
1 çay kaşığı kakao
2 paket kakaolu bisküvi
100 gram fındık
3 çorba kaşığı pudra şekeri

Yapılışı

Bisküvileri ufak ufak kırın. Diğer bir tarafta kremşanti ve soğuk sütü çırpın. içine kakao, pudra şekeri ve dövülmüş fındık ilave edin. Bisküviler ve bu karışımı kaşıkla düzeltin. Naylon torba döşenmiş bir kalıba karışımı boşaltın. Buzlukta 2 saat kadar bekletin. Hafifçe donmaya başlayınca ters çevirin. Servis yapın.
 

@hmet

UZAKLARDAN
Local time
15:05
Katılım
23 Eylül 2006
Mesajlar
9,165
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Salepli Kedi dili bisküvi.

Malzemeler

* 1 paket kedi dili bisküvi
* 1 paket hazır salep
* 3 yemek kaşığı un
* 1 paket sade peynir
* yeteri kadar kakao



Yapılışı

Kedi dillerini ısıya dayanıklı cam bir kalıba dizin. Bir tencerede un ve hazır salebi pişirin. Hafif soğuduktan sonra içine sade peyniri ekleyin. Karışımı, kedi dillerinin üzerine dökün ve buzdolabında iki saat bekletin. Servis sırasında kakao ile süsleyin
 

@hmet

UZAKLARDAN
Local time
15:05
Katılım
23 Eylül 2006
Mesajlar
9,165
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Frambuazli Armut Tatlisi

214.jpg


Malzemeler

* 5 adet orta boy armut
* ½ kg. toz şeker
* 200 gr. frambuaz
* 3-4 adet karanfil



Yapılışı

Armutları yıkayın, sonra soyun ve çekirdeklerini çıkartın. Bir fırın tepsisine armutları dizin. Toz şekerin yarısın ayırın ve karanfillerle beraber armutların üzerine serpin. Orta hararette yarım saat kadar pişirin.

Frambuazı ayıplayıp bol suyla yıkayın ve püre hâline getirin. Kalan toz şekerle karıştırın. Bu karışım ile, pişmiş armutların çekirdek oyuklarını dolma gibi doldurun. Armutları tekrar fırına sürün, 5 dakika kadar daha pişirin. Soğuduktan sonra ikram edin.
 

@hmet

UZAKLARDAN
Local time
15:05
Katılım
23 Eylül 2006
Mesajlar
9,165
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Nar Suruplu Krem Brule

images22.thumbnail.jpg



MALZEMELER

4 yumurta

2 ¼ su bardağı süt

½ su bardağı toz şeker

1 paket vanilya

¼ çay kaşığı tuz

Nar şurubu için;

1 su bardağı nar suyu

¾ su bardağı toz şeker

Nar şurubunu hazırlamak için, bir tencereye nar suyunu ve şekeri koyun, karıştırarak kaynatın. Kaynara çıktıktan sonra kısık ateşte sık sık karıştırarak 20 dakika daha kaynatın. Kıvamını alınca (yaklaşık yarım su bardağı kadar azalmış olacak) ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Bir karıştırma kabına yumurtaları kırın, şekeri, vanilyayı, tuzu ve sütü koyun ve iyice çırpın. Hazırladığınız karışımı 6 adet muffin kaplarına paylaştırın. Muffin kaplarını derin bir fırın tepsisinin içine koyun. Fırın tepsisine 2,5-3 cm derinliğinde kaynar su koyun. Ön ısıtma yapılmış fırının orta rafına tepsiyi dikkatlice yerleştirin ve 165 derecede 30-35 dakika pişirin. Kenarına bıçak soktuğunuzda bıçağa hiçbir şey gelmemelidir. Tepsiyi fırından çıkartın ve muffinleri soğuk bir zemine alın. Daha sonra buzdolabına koyun ve 3 saat soğutun yada bir gece bekletin. Soğuduktan sonra muffin kalıplarını bir tabağın içinde ters çevirerek krem bruleenizi muffin kaplarından çıkartın. Servis tabaklarına alın ve üzerlerine 1’er çorba kaşığı nar şurubundan dökün. Üzerini dilerseniz nar tanesiyle süsleyerek servis yapın.
 

@hmet

UZAKLARDAN
Local time
15:05
Katılım
23 Eylül 2006
Mesajlar
9,165
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Bademli Cikolatali Toplar

kt1.jpg


Malzemeler

* 150 gram badem
* 50 gram pudra şekeri
* 50 gram sütsüz çıkolata
* 1 kaşık vanilya



Yapılışı

Badem havanda dövülür, çok fazla ezmemeye gayret edilir. İçine çikolata rendelenir, şeker ve vanilya konup bir hamur yapılır. Bu hamurdan ufak ufak toplar yapılıp pudra şekerine bulanır ve dolaba konur. Misafire şeker olarak ikram edilir.

 

@hmet

UZAKLARDAN
Local time
15:05
Katılım
23 Eylül 2006
Mesajlar
9,165
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Sütlac

Malzemeler :
8 bardak süt
1 1/4 bardak toz şeker
1/4 bardak kırık pirinç
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı toz tarçın
Tuz

Hazırlanışı :
Pirincin taş ve darılarını temizledikten sonra iyice yıkayın ve süzün. 1.5 bardak suyla birlikte bir tencereye koyup orta ısılı ateşte pişirmeye başlayın. Pirinç haşlanınca bunu kaynar sütün içine koyun ve tuz ilave ederek kaynamaya bırakın.

Diğer taraftan bir kaba pirinç unu ve nişastayı koyup karıştırın. Sonra bu karışımı tahta bir kaşıkla çabuk çabuk karıştırırken 1 bardak suyu sicim gibi ince akıtarak karışımı bulamaç haline getirin. Sonra bu sulu bulamacı kaynamakta olan sütlü pirincin içine sicim gibi ince akıtırken karışımı çabuk çabuk karıştırın. Karışımı 10 dakika pişirdikten sonra toz şekeri içine atın ve iyice karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirdikten sonra tencereyi ateşten alarak kase ve tabaklara boşaltıp bir kenarda soğumaya bırakın, iyice soğuduktan sonra üzerlerine tarçın serperek servis yapın.
 

@hmet

UZAKLARDAN
Local time
15:05
Katılım
23 Eylül 2006
Mesajlar
9,165
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Kagit Helva Pastasi

vvvgr4.jpg



MALZEMELER:

-3 adet kağıt helva
-250 gr. kakaolu tahin helva
-1 çay bardağı süt
-fındık kırığı
-1 kare çikolata 80 gr.



YAPILIŞI:

Tahin helvasını süt ile ezelim. (tahin helvası yerine crem'ole de olabilir.) Kağıt helva katmanları arasına bu karışımı eşit şekilde sürelim. En üstünü fındık kırıkları ile süsleyelim. Çikolatayı ben marie usulü (su dolu tencereye başka kap oturtarak ve çikolata kabının sadece suya değmesi yoluyla eritilmesi) eritelim. Kağıt helva katmanlarının üzerine dökelim. Biraz dinlendirip, hemen yiyelim...
 

@hmet

UZAKLARDAN
Local time
15:05
Katılım
23 Eylül 2006
Mesajlar
9,165
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Profiterol

malzeme
2.5 çay bardağı su
50 gr margarin
4 yumurta
2 tatlı kaşığı şeker
1.5 su bardağı un
7 yemek kaşığı şeker
yarım litre süt
1 yumurta sarısı
50 gr margarin
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı kakao
1 fincan şeker
2–3- adet yaprak çikolata (sos istenilen kıvama gelir)

Yapılışı Hamur:

Su, şeker ve margarini kaynatın ve içine un ve nişastayı koyun 1 dakika kadar hepsini pişirin. Hamuru iyice soğuduktan sonra yumurtalar teker teker kırın ve iyice karıştırıp yedirin. Sonra kabartma tozunu ekleyin. Bir kaşık yardımı ile ceviz büyüklüğünde parçaları yağlanmış tepsiye dizin. (kabaracağını unutmadan aralıklı dizin) Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Hamurlar piştikten sonra ikiye kesip içine kremayı koyun sonra bir tabağa dizip sosunu dökün.

Krema:

3 yemek kaşığı unu, 1 fincan şekeri ve yumurta sarısını karıştırın. Süt ilave edilerek krema yapın ve en son yağ ve vanilya koyun. Soğuduktan sonra hamurlara koyun.

Sos:

Nişasta, çikolata, kakao ve şekeri karıştırın. Sonra su ilave edilerek kıvamı alıncaya kadar kaynatın. Ateşten aldıkta sonra fındık büyüklüğünde yağ içine koyun ve hazırlanan topların üstüne dökün.
 

@hmet

UZAKLARDAN
Local time
15:05
Katılım
23 Eylül 2006
Mesajlar
9,165
Tepkime puanı
48
Puanları
0
EKMEK KADAYIFI
Malzemeler :
1 adet küçük boy ekmek kadayıfı
7 bardak su

Şurubu :
4 1/2 bardak toz şeker
4 1/2 bardak su
2 1/2 tatlı kaşığı limon suyu

Üstüne :
2 lüle kaymak

Hazırlanışı :
Kadayıftan en aşağı dört beş parmak büyüklüğünde, kenarlı ve yuvarlak bir tepsiye küçük boydan, yalnız bir adet ekmek kadayıfını, kırmızı taraf alta getirilmiş olarak koyduktan sonra üstüne 7 bardak su katın ve kadayıfın yumuşaması ve büyümesi için 15-20 dakika bir tarafa bırakın.

Sonra suyunu çekerek iyice yumuşamış ve büyümüş olan ekmek kadayıfının üstüne bir peçete ile kuvvetlice bastırarak kadayıftaki fazla suyu peçeteye çektirin, bu işlemi tekrarlayarak bütün suyunu alın.

Diğer taraftan da şurubun hazırlanması için, bir tencereye toz şeker, su ile limon suyunu koyun ve karıştırarak da şekerin su içinde erimesini sağladıktan sonra şurup koyuca bir kıvama gelinceye kadar aşağı yukarı 25 dakika kendi halinde kaynamaya bırakın. Şurup koyulaşınca bunu, kadayıfların üstüne dökün, sonra da şurup katılmış kadayıf tepsisini orta ısıdaki ateşte, kadayıf hafifçe ağdalanıp üstünde şuruptan kabarcıklar oluşana dek 30-40 dakika kadar pişirin, sonra da tepsiyi ateşten alıp ılımaya bırakın.

Kadayıf ılındıktan sonra üstüne tepsi büyüklüğünde bir kapak kapatın ve tepsiyi alt üst etmek üzere kadayıfı tabağa alın ve iyice soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra da ortasına 2 lüle kaymak koyarak servis yapın.
 

@hmet

UZAKLARDAN
Local time
15:05
Katılım
23 Eylül 2006
Mesajlar
9,165
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Kolay Tiramisü

KEK İÇİN : 4 yumurta
1 sb şeker
1,5 sb un
4 yk kakao
1/2 sb zeytinyağ
1 paket k.tozu

Tüm malzemeyi çırpıp düz kek kalıbına yayın.Yapışmaması için yaplayıp pudra şekeri serpin.
180 C de pişirin.Soğumaya bırakın.

TİRAMİSU İÇİN: 2 sb süt
2 kahve fincanı şeker
2 kahve fincanı un
1 paket labne peyniri
1 yumurta

Tüm malzemeyi tencerede pişirin.Muhallebi kıvamına geldikten sonra ocağı kapatıp labne peynirini ekleyip iyice çırpın.

KEKİ ISLATMAK İÇİN : Cezvede suyla nescafeyi hazırlayın pişirin.(Göz kararı)

YAPILIŞI : Keki soğuduktan sonra 2 ye bölün. Her iki parçayıda nescafeyle ıslatın.
kekin ilk tabanına muhallebiyi yayın.Diğer tabanıda kapatıp tekrar kahveyle ıslatın.Yine kalan muhallebiyide üzerine yayın.kakaoyla süsleyip soğumaya bırakın.Afiyet olsun
 

@hmet

UZAKLARDAN
Local time
15:05
Katılım
23 Eylül 2006
Mesajlar
9,165
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Patates Tatlısı

Malzemeler


125 gr. margarin—2 adet hyaşlanmış patates—1 adet yumurta—1paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya—2 çorba kaşığı dövülmüş ceviz—1 tatlı kaşığı tarçın—alabildiği kadar un.

Şerbeti

1 su bardağı su—1,5 su bardağı toz şeker—1 çorba kaşığı limon suyu.
Toz şeker ve suyu bir tencerede kaynatalım limon suyunu indirmemize yakın ilave ederek bir iki taşım daha kaynatıp ocağı kapatalım ve şerbetimizi soğumaya bırakalım.



Yapılışı


Margarinimizi eritelim ve soğutalım,haşlanmış patateslerimizi ezelim,yumurta ve kabartma tozu vanilya ile karıştıralım. Bu karışımın üzerine azar azar un ilave ederek ele yapışmayacak bir hamur hazırlıyalım.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp çay tabağı büyüklüğünde açalım. Dövülmüş ceviz ve tarçını karıştırıp açılan hamurların üzerine koyun.büzdürerek kapatın ve elinizle yuvarlayın yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Üzerine soğuk şerbeti gezdirin isteğe göre süsüleyip servis edin. Afiyet Olsun...
 

@hmet

UZAKLARDAN
Local time
15:05
Katılım
23 Eylül 2006
Mesajlar
9,165
Tepkime puanı
48
Puanları
0
incir Dolmasi

Malzemeler:



11-12 adet kuru incir
1 su bardağı dövülmüş ceviz (tercihen iri)
1\2 su bardağı şeker
1 çay kaşığı tarçın
11-12 tatlı kaşığı süt
su


Yapılışı:



İncirlerin sap yerlerini kesin ve parmağınızla içini oyarak ceviz doldurulabilecek hale getirip tencereye yanyana dizin. (annemdeki incirler çok sertti, 10 dakika ılık suda bekletti)
Cevizi şeker ve tarçınla karıştırıp incirlerin içine doldurun. İncirlerin yarısına kadar sıcak su ekleyip su bitene kadar kısık ateşte pişirin.
Her bir incirin üstüne 1 tatlı kaşığı süt ekleyip bir süre daha kısık ateşte pişirin ve ılıdıktan sonra afiyetle yiyin.
 

@hmet

UZAKLARDAN
Local time
15:05
Katılım
23 Eylül 2006
Mesajlar
9,165
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Prenses Tatlisi

Malzemeler;
1 su bardağı tozşeker
2 çay bardağı un
4 su bardağı süt
1 çorba kaşığı margarin
1 paket vanilya

Sosu için:
4 Çorba kaşığı kakao
4 Çorba kaşığı pudra şekeri
1 yumurta
yarım paket margarin

Toz şeker,un,süt ve vanilya karıştırlıp ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Diğer tarafta zeytinyağı,kakao,pudra şekeri ve yumurta mikser yardımıyla iyice çırpılır. Muhallebi kaselere paylaştırılır ve üzerine kakaolu sos dökülüp soğuması için bekletilir...​


p10120071de4.jpg
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst