Neler yeni

Welcome to SATBİL FORUM PAYLAŞIM

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?

Bir Satbil Forum Efsanesi

Satbil Reklam Alanı

Satbil Forum Reklam

balık yemekleri

seyfi

Administrator
Local time
09:06
Katılım
15 Kasım 2005
Mesajlar
6,014
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Yaş
59
Çinekop Pilaki
MALZEMELER


8 adet orta boy çinekop
2 adet orta boy soğan
2 adet havuç
3 diş sarmısak
2 adet orta boy patates
1 adet kereviz
2 adet domates
6 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tuz
2 su bardağı sıcak su

HAZIRLANIŞI

Çinekopları iyice temizleyip yıkadıktan sonra hafifçe yağlanmış bir
tepsiye dizin.

Sarmısakları ince ince kıyın, havuçları ve soğanları küp küp
doğrayın.

Sıvıyağı tavada ısıttıktan sonra soğan, havuç ve sarımsakları
soteleyin.

Patates, domates ve kervizleri de küp küp doğrayın ve ardından
onları da tavaya ekleyip sotelemeye devam edin.

Birkaç dakika sonra salçasını da ekleyin, tuzu ve sıcak suyu da
kattıktan sonra 5 dakika pişirin.

Bu karışımı tepsideki çinekopların üzerine dökün ve yayın.

Önceden ısıttığınız 200° ısılı fırında yarım saat kadar pişirin.

Servise hazırdır.
 

seyfi

Administrator
Local time
09:06
Katılım
15 Kasım 2005
Mesajlar
6,014
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Yaş
59
BALIK Deyip Geçmeyin
balık deyip geçmeyin dostlar bakın nelere dikkat etmemiz gerekiyor

Beyaz etli balıklar: Kalkan, mercan, levrek, barbunya, tekir, kefal, dülger, çipura, kırlangıç, dil, lüfer

Siyah etli balıklar: Hamsi, sardalya, gümüş, uskumru, istavrit, palamut, kılıç, torik, zargana, kolyoz
SAĞLIK AÇISINDAN BALIK

Balık, bol A, B ve D vitaminleri içerir. Sığır ve koyun etine göre daha çok protein içerir. Sardalya ve uskumru gibi balıklar yağ asitleri içerdiğinden kalp rahatsızlıklarına karşı koruyucudur. Tahıllardan elde edilen proteini tamamlar. Fazla yağlı olmadığı için sindirimi kolaydır. Balık çok az karbonhidrat içerdiğinden, şeker hastaları için de iyi bir besin kaynağıdır. Madensel tuzlar (iyot, fosfor, kalsiyum, klor, fluor) bakımından oldukça zengindir. 100 g balık, ortalama 100 g kalori verir. Çocukların zeka ve vücut bakımından çabuk gelişmesine yardımcı olur, kemikleri güçlendirir.

BALIK ALIRKEN

Tazeyken son derece yararlı bir besin olan balık, bayatladığında aynı özellikleri göstermez, aksine tehlike arzeder. Bayatlamış balıktaki toksinler zehirlenmelere ve ölümlere yol açabilir. Ayrıca taze balık pişirildiğinde, bayat balıkla karşılaştırılamayacak kadar daha lezetli olur. Bu nedenle taze balık almak sağlığımız ve damak tadımız açısından şarttır. Bu gerekliliği yerine getirmek ise birkaç özelliğe dikkat etmekle mümkün.

1- Taze balığın eti serttir.
2- Derisi, pulları ve gözleri parlaktır. Pulları kolayca kopmaz.
3- Taze balığın solungaçları kırmızı renkli ve nemlidir. Bayat balığın solungaçlarının rengi ise turuncuya dönüktür.
4- Taze balık suya bırakıldığında dibe çöker.
5- Balıkları tanımak ve bir balığın hangi ayda daha lezzetli olduğuna dair bilgilere sahip olmak, balık almamızı kolaylaştırıcı başka bir etkendir.
Balığın En Lezzetli Olduğu Zaman

Bazı balık türleri sene boyu çıkar fakat lezzeti aylara göre değişir. Bazı aylarda lezzeti bir kat daha artarken bazı aylarda lezzetli azalır.


Balıklar En Lezzetli Olduğu Aylar Ülkemizde...
Barbunya nisan, mayıs,temmuz artık az çıkıyor
Çinekop ekim'den sonra artık az çıkıyor
Dil Balığı her mevsimde yemeye uygundur az çıkıyor
Dülger Balığı her mevsimde yemeye uygundur Artık çıkmıyor
Gelincik Balığı mayıs,haziran,temmuz,ağustos çıkıyor
Gümüş Balığı şubat,mart çıkıyor
Hamsi aralık,ocak,şubat çıkıyor
İskorpit mayıs,haziran,temmuz çıkıyor
İstavrit her mevsimde yemeye uygundur çıkıyor
İzmarit kasım,aralık,ocak,şubat çıkıyor
Kalkan şubat,mart,nisan çıkıyor
Karagöz her mevsimde yemeye uygundur artık çok az çıkıyor
Kayabalığı her mevsimde yemeye uygundur çıkıyor
Kefal her mevsimde yemeye uygundur çıkıyor
Kılıç ağustos-ocak arası ve nisan çıkıyor
Kırlangıç nisan-eylül arası çıkıyor
Kofana eylül,ekim,kasım,aralık,ocak çıkıyor
kolyoz temmuz,ağustos,eylül çıkıyor
Levrek mart,nisan,mayıs,haziran çıkıyor
Lüfer eylül,ekim,kasım,aralık,ocak çıkıyor
Mercan eylül,ekim,kasım,aralık çıkıyor
mezgit Her mevsimde yemeye uygundur çıkıyor
orkinos konserve için kullanılır çıkıyor
palamut ağustos,eylül,ekim,kasım,aralık,ocak çıkıyor
sardalya temmuz,ağustos,eylül,ekim çıkıyor
tekir şubat,mart,nisan,mayıs,haziran,temmuz çıkıyor
torik eylül,ekim,kasım çıkıyor
uskumru kasım,aralık,ocak artık az çıkıyor
zargana mart,nisan çıkıyor

BALIĞIN TEMİZLENMESİ

Balığın teizlenmesi, pişirilmesi kadar önemlidir. Formunu bozmadan, gerekli temizliği yapmak, iyi bir balık yemeğinin ilk aşamasıdır.

1- Öncelikle işe pulları temizlemekle başlayabilirsiniz. Balığın yüzeyini pulların tersi yönünde bıçakla kazıyarak ve sık sık yıkayarak, balığı pullarından kurtarmış olursunuz. Bu işlemi, balığı tuzlu suda beklettikten sonra daha kolay yapabilirsiniz fakat tuzlu su balığın,suyunu bırakmasına, dolayısıyla canlılığını yitirmesine neden olur.

2- İkinci aşama, balığın kuyruk, solungaç ve yüzgeçlerinin kesilmesidir. Solungaç ya da yüzgecin ucundan tutarak kaldırıp, köklerinden keskin bir bıçakla kesebilirsiniz. Kesimi zor olan bu organları keserken dikkat etmeniz gereken, balığın etine zarar vermemek.

3- Balığın dış yüzeyini temizledikten sonra iç organlarını temizlemeye geçebilirsiniz. Tabi öncelikle baş kısmını kesmeniz gerekir. Bazı balıkları, başını kesmeden de pişirebilirsiniz. Sonra kuyruk kısmından başa doğru keserek karnını yarın ve iç organlarını dışarı çıkarıp atın.

4- Son aşama olarak balığı bol suyun altında iyice yıkayın. Yıkarken dikkat etmeniz gereken nokta, kılçık kısmının üzerine yapışık olan siyah zarı da parmağınızla sıyırarak almak. Aksi takdirde balığınız tam olarak temizlenmiş sayılmaz.

" Küçük balıkları temizlerken elinizden kaymamaları için, balıkları geniş bir kabın içine koyun ve üzerine bir miktar mısır unu serpip balıkları una bulayın. Böylece hem balıkları daha kolay temizlemiş hem de elllerinizde kalacak olan balık kokusunu azaltmış olursunuz. Balık pişirirken

1- Balığın yağlı olduğu zamanlarda ızgarası yapılırsa daha lezzetli olur.

2- Hamsi,istavrit ve mezgit gibi küçük balıkları kızartırken, tavaya yağ koyup kızdırdıktan sonra, unladığınız balıkları tavaya aralıksız olarak, düzgünce dizin. Balıkları tek tek çevirmek yerine tıpkı mücver yapıyormuşsunuz gibi, tavanınüzerine bir tabak kapatarak, tek bir hamlede tüm balıkların pişen ve pişmeyen tarafını ters yüz edin. Böylece balıkları dağıtmadan pişirmiş olursunuz ve hepsini aynı sıcaklık seviyesinde servis yapabilirsiniz.

3- Buğulama yapmak için balığı tavaya koyduktan sonra tereyağ ya da sıvı yağ koyup çok az suyla harlı ateşte pişirin. Böylece tüm balıkları asıl lezzetlerini kaybetmeden, en sağlıklı biçimde yemiş olursunuz.
 

seyfi

Administrator
Local time
09:06
Katılım
15 Kasım 2005
Mesajlar
6,014
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Yaş
59
Fırnda Barbunya

MALZEMELER:

* 1 kg barbunya balığı
* 1/2 su bardağı beyaz şarap
* 1/2 su bardağı zeytinyağ
* maydanoz


HAZIRLANIŞI:

Barbunyaları yıkayın, tuzlayıp bir tepsiye dizin. Zeytinyağ, ve maydanoz ilave edip üzerini alüminyum folyo ile örtün ve önceden ısıttığınız fınnda yanm saat kadar pişirin.
 

seyfi

Administrator
Local time
09:06
Katılım
15 Kasım 2005
Mesajlar
6,014
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Yaş
59
Bezelyeli Uskumru

bezelyeliuskumru2nn.jpg


Malzemeler:

- 6 adet uskumru,
- 200 gr mantar,
- 1 su bardağı konserve bezelye,
- 2 yemek kaşığı un,
- 4 yemek kaşığı tereyağı,
- ½ demet maydanoz,
- ½ demet dereotu,
- 1 bardak su,
- 2 adet defne yaprağı,
- Tuz.

Yapılışı:

Balıkları temizleyip yıkadıktan sonra limonla ovun. Mantarları kıyıp yağda
birkaç dakika soteleyin. Üzerine 1 limon suyu ve 1 bardak su ekleyin.
Bezelyeyi ekleyip 10 dakika pişirin. Unu az suyla ezip içine kıyılmış dereotu
ve maydanoz ekleyin. Balıkları tepsiye dizip üzerine bezelyeli sosu, sonra
unlu karışımı dökün. Üzerine limon dilimleri ve defne yaprakları koyarak
ister ocakta ister fırında pişirin.

Afiyet olsun.

 

seyfi

Administrator
Local time
09:06
Katılım
15 Kasım 2005
Mesajlar
6,014
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Yaş
59
Soslu Mezgit

soslumezgit6ck.jpg


Malzemeler:

- 6 adet mezgit fileto,
- 4 yemek kaşığı un,
- 4 adet yumurta,
- 1 yemek kaşığı tuzot,
- 1 kase cips,
- 1.5 su bardağı sıvı yağ.

Sos İçin:

- 8 yemek kaşığı mayonez,
- 4 yemek kaşığı krema,
- ½ demet dereotu,
- 1 limon suyu,
- 1 top salata,
- 1 adet havuç.


Yapılışı:

Yumurtaları tuzotla çırpın. Unu ve iyice dövülmüş cipsi karıştırın. Mezgitleri
bu karışıma bulayıp kızgın sıvı yağda arkalı önlü kızartın. Sosu için kıyılmış
dereotu, limon suyu, mayonez ve kremayı karıştırın. Havuçları ince doğrayın.
Salataların içine sos koyup balıklarla servis yapın.

Afiyet olsun.
 

seyfi

Administrator
Local time
09:06
Katılım
15 Kasım 2005
Mesajlar
6,014
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Yaş
59
Sebzeli Balık

sebzelibalik8hh.jpg


Malzemeler:

- 2 adet palamut,
- 1 adet kabak,
- 3 adet domates,
- 2 adet soğan,
- 1 adet havuç,
- 1 adet patates,
- 2 adet çarliston biber,
- ½ demet maydanoz,
- 1 adet kırmızı biber,
- ½ demet yeşil soğan,
- 2 adet limon,
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ,
- 2 yemek kaşığı un,
- 1 yemek kaşığı tuzot.

Yapılışı:

Palamut dilimlerini tuzotlayıp fırın kabına yerleştirin. Sıvı yağı tencerede
kızdırıp piyazlık doğranmış soğanları kavurun. İnce kıyılmış biberleri ilave
edin. Kabak, havuç ve patatesi küp şeklinde doğrayıp harca katıp biraz
kavurun. Bu harcı balıkların üzerine serpin. Diğer yanda unu, 1 çay
bardağı su ile ezin. İnce kıyılmış maydanoz ve yeşil soğanları karıştırıp
üzerine gezdirin. Dilimlenmiş limon ve kırmızı biberleri dizin. 200 derece
ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin.

Afiyet olsun.
 

seyfi

Administrator
Local time
09:06
Katılım
15 Kasım 2005
Mesajlar
6,014
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Yaş
59
Balık sarma

MALZEMELER
1 adet Lüfer (Kuzu balığı, akya veya palamut da olur)
1 küçük yoğurt
1/2 su bardağı tatlı salça
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
karabiber
kekik
iki defne yaprağı (yoksa fesleğen yaprağı)
Alüminyum folyo

HAZIRLANIŞI
Balığın içini temizleyin. Pullarını kazıyın, tüm yüzgeçlerini kesin. Yıkayın ve süzün. Yoğurt ile salçayı bir kapta iyice çırparak karıştırırken içine yavaş yavaş zeytinyağı dökün. İstenilen ölçüde, tuz, karabiber ve kekiği bu karışımın içine ilave edin. Balığın hiç bir yeri dışarda kalmayacak şekilde paket yapabileceğiniz Alüminyum folyoyu tezgaha serin. Folyo üstüne Balığı koyacağınız yere, yaptığınız karışımdan kaşıkla koyun. İki defne yaprağını balığın karnına koyduktan sonra balığı yaydığınız karışım üstüne boylu boyuna yatırın. Karışımın geri kalanını da balığın üstüne dökün ve hiçbir yerinde boşluk kalmayacak şekilde sıvayın. Daha sonra, balığı alüminyum folyo ile güzelce sarıp paketleyin. Dikkat edilecek husus, paketlerken, boşluk bırakılmaması, pişerken buhar kaçırmamasıdır. Tepsiye koyduğunuz balığı 220 derecede iyice kızdırılmış fırında, 10-15 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız balığın folyosunu üstten keserek yarım açıp (içindeki sosu dökülmesin) servis tabağına alın.
 

seyfi

Administrator
Local time
09:06
Katılım
15 Kasım 2005
Mesajlar
6,014
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Yaş
59
Soğuk Balık

Soğuk Balık
sogukbaliktn8jx.jpg


MALZEMELER (2 Kişilik)

750 gr Beyaz Etli Balık

4 Su Bardağı Su

1 Su Bardağı Beyaz Şarap

2 Çorba Kaşığı Elma Sirkesi

10 Karabiber Tanesi

1 Dilimlenmiş Havuç

1 Dilimlenmiş Soğan

1 Dal Kekik


YAPILIŞI

** Bir tencereye 4 su bardağı suyu ve balık haricindeki tüm malzemeyi ilave edip kaynatın.
30 dakika pişirip suyunu süzün ve soğumaya bırakın.

** Balığı temizleyip soğuyan suya ilave edin ve çok kısık ateşte kaynamaya bırakın.
Su kaynayınca 2-3 dakika pişirip
ateşten alın.
Balığı suyun içinde soğumaya bırakın. Domates sosu eşliğinde servis yapın.
 

seyfi

Administrator
Local time
09:06
Katılım
15 Kasım 2005
Mesajlar
6,014
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Yaş
59
Özel Soslu Balık


[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Malzemeler[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Mutfak [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Zorluk [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]*[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Süre [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]30 dk.[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Kaç Kişilik [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]4[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Yöntem [/FONT]
400 gr temizlenmiş istavrit veya hamsi filetosu
2 Adet yumurta
2 Çorba kaşığı un
Yarım su bardağı süt
3 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
1 Diş sarımsak
2 Dal maydanoz
Kızartmak için sıvıyağ
Süslemek için birkaç limon dilimi
Süslemek için birkaç kıvırcık salata yaprağı
Tuz


[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Hazırlanışı[/FONT]
311.jpg
  • Temizlenmiş sarımsak ile maydanuzu ince kıyın.
  • Balık filetolarını yıkayıp süzün ve kurulayın.
  • Yumurta ve elenmiş unu derince bir kasede çırpın.
  • Sütü azar azar ilave ederek karıştırın.
  • Topaksız sıvı bir karışım elde edinceye kadar çırpmaya devam edin.
  • Kaşar peyniri rendesi, maydanoz ve sarımsağı ilave edin.
  • Birkaç dakika dinlenmeye bırakın.
  • Balık filetolarını karışıma bılayıp kızgın yağa atın.
  • Çevirerek iki tarafını kızartın.
  • Peçete üzerine alıp fazla yağını çektirin.
  • Servis tabağına alın ve üzerine tuz serpin.
  • Kıvırcık salata yaprağı ve limon dilimleri ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.
 

seyfi

Administrator
Local time
09:06
Katılım
15 Kasım 2005
Mesajlar
6,014
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Yaş
59
Mısır Unlu İstavrit

Malzemeler
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Mutfak [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Zorluk [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]*[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Süre [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]25 dk.[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Kaç Kişilik [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]2[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Yöntem [/FONT]

10 Adet istavrit
1 Adet yumurtanın akı
Mısır unu ve tuz
Limon dilimleri
Kızarmak için : Sıvıyağ


[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Hazırlanışı[/FONT]
83.jpg
  • Temizlenmiş ve yıkanmış istavritleri önce çırpılmış yumurta akına, sonra mısır ununa bulayın.
  • Kızdırılmış sıvı yağda kızartın.
  • Fazla yağını alması için birkaç dakika kağıt mutfak havlusunun üzerinde bekletin.
  • Halka halka kestiğiniz limon dilimlerile süsleyerek servis yapın.

 

seyfi

Administrator
Local time
09:06
Katılım
15 Kasım 2005
Mesajlar
6,014
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Yaş
59
Krema Soslu İstavrit

Malzemeler
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Mutfak [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Zorluk [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]*[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Süre [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]30 dk.[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Kaç Kişilik [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]2[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Yöntem [/FONT]

8 Adet istavrit
1 Tatlı kaşığı tereyağı
1.5 Çorba kaşığı limon suyu
Tuz

Sos için :
Çeyrek kutu krema (200 gr lık kutu)
1 Çorba kaşığından az tereyağı
1.5 Çorba kaşığı un
Yarım limon suyu
1 Adet yumurtanın sarısı
Yarım çay bardağı süt
Maydanoz


[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Hazırlanışı[/FONT]
81.jpg
  • Temizlediğimiz ve bol suda yıkadığımız istavritleri tuz ve limon suyuyla ovup fırın tepsisine dizin.
  • Üzerine çok küçük parçalar halinde kesilmiş tereyağı parçalarını koyun.
  • Orta ısılı fırında üzerleri çok hafif pembeleşene dek pişirin.
  • Bu arada beyaz sosu hazırlayın.
  • Malzemelerin hepsini blendırdan geçirin.
  • Teflon bir tencereye aktarın ve sürekli karıştırarak kısık ateşte koyulaşana dek pişirin.
  • Fırında çok az tereyağı ve limon suyuyla pişirdiğimiz istavritlerin üzerine dökerek servis
 

seyfi

Administrator
Local time
09:06
Katılım
15 Kasım 2005
Mesajlar
6,014
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Yaş
59
Kalamar Tava

Malzemeler
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Mutfak [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Zorluk [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]**[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Süre [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]35 dk.[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Kaç Kişilik [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]6[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Yöntem [/FONT]

6 Adet orta boy kalamar
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Çorba kaşığı şeker
1 Tatlı kaşığı karbonat
1 Su bardağı un
Tuz

Sosu için :
1 Kutu doğranmış domates konservesi
Yarım havuç
2 Adet arpacık soğan
1 Diş sarmısak
Yarım kereviz (havucun büyüklüğü kadar olmalı)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz ve yarım tatlı kaşığı kuru fesleğen


[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Hazırlanışı[/FONT]
93.jpg
  • Kalamarları yıkayıp, kuruladıktan sonra yarım parmak kalığında halka şeklinde doğrayalım.
  • Üzerine karbonat ve şekeri ilave edip, hepsini yoğururcasına karıştıralım (bu işlem kalamarı yumuşatmak ve lezzetini arttırmak için ).
  • Ayrı bir kapta unun içine bir miktar tuz ilave edip karıştırın.
  • Kalamarları una bandırıp fazla ununu silkeleyerek kızgın yağda eşit aralıklarla dizerek arkalı önlü hafif pembeleşene dek kızartın.
  • Sosu için : Havucu tavla zarı gibi doğrayın ve kerevizi de aynı irilikte doğrayın.
  • Sarmısağı ve soğanı küçük doğrayın.
  • Tavaya sıvı yağı aktarın.
  • Havucu, soğanları, sarmısakları ve kerevizi ilave ederek yumuşayana dek kavurun.
  • Ardından 1 kutu domates konservesini tavaya boşaltıp tuzunu ve yarım tatlı kaşığı kuru fesleğeni ilave ederek hafifçe suyunu çekene dej 4-5 dakika kaynatalım.
  • Sosu ve kalamarları servis tabağına alıp servis yapın.
 

seyfi

Administrator
Local time
09:06
Katılım
15 Kasım 2005
Mesajlar
6,014
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Yaş
59
Kağıtta Lüfer

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Malzemeler[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Mutfak [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Zorluk [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]**[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Süre [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]60 dk.[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Kaç Kişilik [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]4[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Yöntem [/FONT]4 Adet lüfer
3 Adet kuru soğan
3 Adet domates
4 Adet sivribiber
1 Demet maydanoz
1 Kahve fincanı zeytinyağı
1 Adet limon
Tuz, karabiber [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Hazırlanışı[/FONT]
377.jpg
  • Balıkları temizleyin ve fileto çıkarın.
  • Bol suyla yıkadıktan sonra suyunun süzülmesi için bekletin.
  • Soğanları yarım halka şeklinde doğrayın.
  • Üzerine tuz serpin ve elinizle ovun.
  • İnce kıyılmış maydanozu ilave edin.
  • Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdekli kısımlarını çıkarın ve ince uzun çubuklar halinde doğrayı.
  • Yaylı kağıdın iç kısmına bir fırça yardımıyla zeytinyağı sürün.
  • Soğanlı, maydanozlu harcın yarısını yağlı kağıda yayın.
  • 2 adet filetoyu harcın üzerine yerleştirin.
  • Tuz ve karabiber serpin.
  • Filetoların üzerine soğanlı harcı yayın.
  • Dilimlenmiş domatesleri ve sivribiberleri harcın üzerine koyun.
  • Yağlı kağıdı kenarlarından sıkıca kapatın.
  • Diğer balıkları da aynı şekilde başka bir yağlı kağıda yerleştirin.
  • Orta ısılı fırında 40 dakika pişirin.
  • Üzerine limon suyu gezdirerek servis yapın.
 

seyfi

Administrator
Local time
09:06
Katılım
15 Kasım 2005
Mesajlar
6,014
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Yaş
59
Kağıtta Levrek

Malzemeler[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Mutfak [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Zorluk [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]**[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Süre [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]40 dk.[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Kaç Kişilik [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]5[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Yöntem [/FONT]400 gr levrek fileto
2 Adet domates
2 Adet küçük sivribiber
2 Yemek kaşığı tereyağı
2 Çorba kaşığı beyaz şarap
16 Adet haşlanmış mantar
2 Çorba kaşığı krema
1 Demet maydanoz
4 Adet haşlanmış patates
Yarım limon
Tuz
1 Adet yağlı kağıt
Sos malzemesi için :
2 Adet kabak
2 Adet havuç
2 Adet soğan
2 Tatlı kaşığı un
2 tatlı kaşığı salça
3 Yemek kaşığı sıvıyağ
2 Çay bardağı su
2 Çay kaşığı tane karabiber
Tuz [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Hazırlanışı[/FONT]
360.jpg
  • Levrek filetoyu parçalara ayırın.
  • Sos malzemesi için ; tencerede sıvıyağı kızdırıp kuşbaşı doğranmış kabak, havuç, soğan, salça ve karabiberi soteleyin.
  • Un ve tuz ilave edip kavurun.
  • 2 çay bardağı su ekleyip kaynatın.
  • Ocaktan alıp süzgeçten geçirin.
  • Ufak doğanmış domates, mantar, sivribiber, beyaz şarap, krema ve hazırladığınız sosu levrekle birlikte yağlı kağıda sarın.
  • Fırın tepsisine yerleştirip 10 dakika pişirin.
  • Yağlı kağıdı açıp içine patatesleri yerleştirin ve tekrar sarın.
  • Fırında 2-3 dakika kızartın.
  • Üzerine kıyılmış maydanoz serpip sıcak olarak servis yapın.
 

seyfi

Administrator
Local time
09:06
Katılım
15 Kasım 2005
Mesajlar
6,014
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Yaş
59
Kağıtta Deniz Mahsulü

Malzemeler
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Mutfak [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Zorluk [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]**[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Süre [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]40 dk.[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Kaç Kişilik [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]8[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Yöntem [/FONT]

2 Çorba kaşığı tereyağı
2 Adet soğan
4 Diş sarımsak
2 Adet sivribiber
100 gr mantar
100 gr kalamar
100 gr ahtapot
100 gr fener balığı
100 gr karides
10 Adet midye
1 Adet domates
1 Su bardağı domates suyu
1 Kahve fincanı soya sosu
1 Çay kaşığı kırmızı pulbiber


[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Hazırlanışı[/FONT]
376.jpg
  • Tereyağını bir tencerede eritin.
  • Küçük küçük doğranmış soğanları, sarımsakları, mantarları ve sivribiberleri ilave edin.
  • Mantarlar bıraktıkları suyu çekene kadar kavurun.
  • Sonra iri parçalar halinde kesilmiş kalamar, ahtapot, fener balığı, karides ve midyeleri ekleyin.
  • Domatesin kabuğunu soyduktan sonra dörde bölerek tencereye aktarın ve bir taşım kaynatın.
  • Soya sosunu ilave edin.
  • Tencereyi ateşin üzerinden indirin.
  • Folyo kağıdını fırın tepsisine yerleştirin.
  • Bir kenarı tepsinin dışında kalsın.
  • Malzemeyi tepsiye boşaltın.
  • Folyonun diğer parçasını malzemelerin üzerine örterek kenarlarını sıkıca kapatın.
  • Orta ısılı fırında 10 dakika pişirin.
  • Sıcak olarak servis yapın.

 

seyfi

Administrator
Local time
09:06
Katılım
15 Kasım 2005
Mesajlar
6,014
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Yaş
59
Ispanaklı Çipura

Malzemeler
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Mutfak [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Zorluk [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]***[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Süre [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]70 dk.[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Kaç Kişilik [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]6[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Yöntem [/FONT]

Tart için :
850 gr çipura balığı
30 Adet iri ıspanak yaprağı
1.5 su bardağı taze kreama
2 Adet yumurta akı
1 Adet limon
Tuz, birkaç tane karabiber
Sos için :
4.5 Çorba kaşığı tereyağı
3 Çorba kaşığı un
2 Adet taze soğan
1 Çorba kaşığı acı hardal
3 Kepçe balık suyu
2 Çorba kaşığı sirke ile karıştırılmış su
1 Tutam tozşeker
Tuz, karabiber


[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Hazırlanışı[/FONT]
552.jpg
  • Balığın kılçıklarını ayırıp tuz ve limon dilimleri ilave edilmiş suda haşlayın.
  • Balık etini robottan geçirin.
  • Krema, 1 tutam tuz ve karabiberle karıştırılmış yumurta aklarını mikserle çırpıp balık etine ilave edin ve karıştırın.
  • Ispanak yapraklarını sıcak suya batırıp çıkarın.
  • Altı adet küçük tartolet kalıbını yağlayıp bir ucu dışarıya sarkacak şekilde ıspanak yapraklarıyla döşeyin.
  • Ortasına balık ezmesini doldurup, sarkan ıspanakları üzerine kapatın.
  • 200 dereceli fırında 20 dakika kadar pişirin.
  • Sos için ; kıyılmış soğanları 1.5 çorba kaşığı tereyağında sote edin.
  • Sirkeli su ile ıslatıp 1 tutam tuz ve karabiber serpin.
  • Atelten alıp kapağı kapalı olarak 15 dakika bekletin.
  • Mikserle karıştırıp hardal ve tozşekeri ekleyin.
  • 1.5 Çorba kaşığı tereyağı ile unu pembeleştirin.
  • Sıcak balık suyunu azar azar dökerek sürekli karıştırın.
  • 5 dakika pişirip, soğanlı karışıma ekleyin.
  • Kalan tereyağını ilave edin.
  • Dilerseniz üzerini nar taneleri ile süsleyip sos eşliğinde servis yapın.
 

seyfi

Administrator
Local time
09:06
Katılım
15 Kasım 2005
Mesajlar
6,014
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Yaş
59
Hardal Soslu Balık

Malzemeler
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Mutfak [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Zorluk [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]**[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Süre [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]40 dk.[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Kaç Kişilik [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]4[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Yöntem [/FONT]

4 Adet çipura
1 Adet limon suyu
1 Çorba kaşığı sıvıyağ
2 Çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı un
1 Su bardağı süt
1 Çay kaşığı hardal
1 Çay kaşığı elma sirkesi
5-6 Dal maydanoz
4 Dilim limon
Tuz, karabiber


[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Hazırlanışı[/FONT]
423.jpg
  • Çipuraların kılçıklarını çıkarıp boyuna ikiye bölerek fileto haline getirin.
  • Filetoları yağlı kağıt üzerine dizip, her iki yüzüne sıvıyağ sürün.
  • Tuz, karabiber ve limon suyunu ayrı bir yerde karıştırıp balıkların iki yüzeyine de sürün.
  • Rulo haline getirip, yağlı kağıt ile sarın.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin.
  • Maydanozu kıkayıp kıyın.
  • Margarini eritip, unu ilave ederek pembeleştirin.
  • Yavaş yavaş sütü ekleyip sürekli karıştırın.
  • Kaynamaya başlayınca ateşi kısın.
  • Hardal, elma sirkesi, kıyılmış maydanoz, 1 tutam tuz ve karabiber ilave edip karıştırın.
  • 2 dakika daha kaynatıp ateşten alın.
  • Balıkları yağlı kağıttan çıkarıp servis tabağına alın.
  • Yağlı kağıtlarda biriken pişme suyunu hardallı sosa ilave edin.
  • Kısık ateşte karıştırarak birkaç dakika kaynatıp balıkların üzerine dökün.
  • Limon dilimleri ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.
  • NOT : Çipura filetolarını fırın yerine buharda da pişirebilirsiniz.
  • Aynı yemeği uskumru yada benzeri balıklarla da hazırlamanız mümkün.

 

seyfi

Administrator
Local time
09:06
Katılım
15 Kasım 2005
Mesajlar
6,014
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Yaş
59
Garnitürlü Barbunya Balığı

Malzemeler
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Mutfak [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Zorluk [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]**[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Süre [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]40 dk.[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Kaç Kişilik [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]4[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Yöntem [/FONT]

1 Kilo barbunya balığı
2 Adet kabak
2 Adet havuç
3 Adet domates
2 Adet soğan
1 Su bardağı su
5 Çorba kaşığı zeytinyağı
1 Tutam kırmızı safran
1 Diş sarımsak
5 Çorba kaşığı mayonez
4-5 Dal maydanoz
3-4 Adet taze soğan sapı
Tuz, karabiber, kekik


[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Hazırlanışı[/FONT]
442.jpg
  • Balıkları temizleyip yıkayın.
  • Süzgece alıp suyunun süzülmesi için bekletin.
  • Havuç ve kabakları ince ince dilimleyip, soğanları halka halka doğrayın.
  • Domatesleri dilimleyin.
  • Balıkları fırın kalıbına dizin.
  • Hazırladığınız sebzeleri değişimli olarak balıkların üzerine yerleştirin.
  • Soyulmuş sarımsak, kıyılmış maydanoz, kırmızı safran, kekik, tuz ve karabiber ilave edin.
  • Zeytinyağı ve suyu ekleyip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.
  • Servis tabağına alıp mayonez eşliğinde üzerine kıyılmış taze soğan sapı serperek servis yapın
 

seyfi

Administrator
Local time
09:06
Katılım
15 Kasım 2005
Mesajlar
6,014
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Yaş
59
Domates Ve Tane Karabiberli İstavrit

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Malzemeler[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Mutfak [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Zorluk [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]*[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Süre [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]30 dk.[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Kaç Kişilik [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]2[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Yöntem [/FONT]8 Adet istavrit
3 Adet domates
1 Adet küçük boy soğan
Yarım diş sarmısak
2 Çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım çorba kaşığı kıyılmış dereotu

Tuz ve tane karabiber [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Hazırlanışı[/FONT]
  • 82.jpg
  • Domatesleri, soğanı ve yarım diş sarmısağı blendırdan geçirin.
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağını, yarım çorba kaşığı kıyılmış dereotunu, tuz ve yeterince tane karabiberi ekleyin.
  • Kaşıkla karıştırdıktan sonra küçük bir fırın tepsisine yayın.
  • Temizlediğiniz ve bol suyla yıkadığınız istavritleri tuz ve limon suyuyla ovduktan sonra domatesli karışımın üzerine dizin.
  • Orta ısılı fırında balıkların üzeri hafifçe pembeleşene dek pişirin ve servis yapın.
__________________
 

seyfi

Administrator
Local time
09:06
Katılım
15 Kasım 2005
Mesajlar
6,014
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Yaş
59
Hamsili Yumurta

MALZEMELER

1/2 kg hamsi
100 gr mısır unu
2 adet yumurta
tuz
kızartmak için sıvı yağ

HAZIRLANIŞI

Hamsileri kılçıklarını ayırarak temizleyin ve tuzlayın.

İki hamsiyi birbirine ekleyin ve mısır ununa bulayarak az
yağda teflon tavada kuyrukları ortaya gelecek şekilde
dizerek kızartın. Yumurtayı ayrı bir yerde çırparak
hamsilerin üzerine dökün ve arkalı önlü kızarmasını sağlayın.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst