Neler yeni

Welcome to SATBİL FORUM PAYLAŞIM

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?

Bir Satbil Forum Efsanesi

Satbil Reklam Alanı

Satbil Forum Reklam

Yumurta Yemekleri

şampiyon01

New member
Local time
13:47
Katılım
5 Kasım 2009
Mesajlar
290
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Pazılı Makarnalı Omlet (6 Kişilik)

MALZEMELER
Yarım demet pazı yaprağı
Yarım demet fiyonk makarna
1 adet kuru soğan
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 kahve fincanı sıvı yağ
Yeteri kadar tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI
Pazı yapraklarını yıkayın. Hafif tuzlu suda haşlayıp süzün. Soğuduktan sonra ekmek tahtasında ince kıyın. Soğanı yemeklik doğrayın. 3 yemek kaşığı tereyağı ile pembe renk alana kadar kavurun. Makarnayı haşlayıp süzün.
Bir başka kapta yumurta, yoğurt, un, tuz ve karabiber karıştırın. Haşlanmış pazıyı, makarnaları ve kavrulmuş soğanı ilave edip harmanlayın. Küçük çaplı teflon bir tavada sıvı yağı kızdırın. Üzerine karışımı boşaltıp ağzı kapalı olarak pişirin.
Omleti alt üst ederek iki tarafını iyice kızartın. Bir kalıp halinde pişen pazılı makarnalı omleti sıcak olarak servise sunun.
 

şampiyon01

New member
Local time
13:47
Katılım
5 Kasım 2009
Mesajlar
290
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Peynirli Omlet (1 Kişilik)

MALZEMELER
2 yumurta
1/2 çay kaşığı tuz
biber
20 gr (1 çorba kaşığı +1 çay kaşığı) Margarin
1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar, çedar, parmesan veya benzeri peynirler ya da ufalanmış beyaz peynir


HAZIRLANIŞI
Bir kaseye yumurtaları kırıp, tuz ve biberini ilave ettikten sonra telle hafifçe çırpın. Bu çırpma sonunda yumurtanın sarısı akı birbirine karışmış olmalı, ancak yumurta akları köpürmemelidir.
Bir çorba kaşığı margarini bir tavada eritin. Tavayı sağa sola oynatarak yağın tavanın bütün tabanını ve kenarlarını kaplamasını sağlayın. Yağ iyice kızıp, renk değiştirmeye başlamadan hemen önce çırpılmış yumurtaları ilave edin.
Bir elinizle tavayı ileri geri sallayarak diğer elinizle de bir çatalla yumurtalı karışımı kenarlardan içeri doğru karıştırarak pişirin. Bu arada peyniri omletin üzerine serpiştirin.
Yumurta katılaşmaya başladığında, henüz ortası hafifçe sulu iken tavayı sapından kuvvetlice tutarak ileri geri sallayıp, omletin tabana yapışmamasını sağlayın.Bu arada bir spatula ya da çatalla tavanın kenarlarına yapışmış olan omleti sıyırın.
Omleti ortadan katlayıp, yarım ay şekline getirin. Önceden ısıtılmış bir tabağa aktarın. Kalan 1 çay kaşığı margarini fırça ile omletin üzerine sürün. Sıcak olarak servis yapın.
 

şampiyon01

New member
Local time
13:47
Katılım
5 Kasım 2009
Mesajlar
290
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Pirinçli Omlet (4 Kişilik)

MALZEMELER
1 Çay Bardağı Pirinç
3 Yumurta
1 Tatlı Kaşığı Zeytinyağı
3 Çorba Kaşığı Kaşar Rendesi
2-3 Dal Kıyılmış Maydanoz
1 Tutam Kekik
4 Su Bardağı Su, Tuz


HAZIRLANIŞI
Kaynamış tuzlu suda pirinci pişirin. Süzüp zeytinyağı ekleyin. Fırını 180 dereceye ayarlayın.
22 cm çapındaki bir kalıbı yağlı kağıtla döşeyin. Çırpılmış yumurta, maydanoz, kekik, peynir ve 1 tutam tuzu karıştırın. Pirinci ilave edip karıştırarak teflon kalıba dökün.
Fırına verip 15 dakika pişirin. Üzerinin fazla kızarmamasına özen gösterin.
 

şampiyon01

New member
Local time
13:47
Katılım
5 Kasım 2009
Mesajlar
290
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Pırasalı Omlet

MALZEMELER
2 adet pırasa
1/2 demet maydanoz
3 adet yumurta
1 çorba kaşığı margarin
1/4 çay bardağı sıvıyağ
tuz
karabiber

HAZIRLANIŞI
Pırasaları boylamasına kesip ince ince doğrayın. Sıvıyağı tavaya koyup pırasaları diriliklerini kaybedene kadar kavurun. Tuz ve karabiberini koyun. Bu arada maydanozları da ince ince kıymış olun ve bunları da tavaya ekleyin. Biraz daha kavurduktan sonra ocaktan alıp biraz soğutun. Yumurtaları bir kasede iyice çırpın. Tavadaki harcı da içine ekleyip karıştırmaya devam edin. Tavaya yağ koyup kızdırın ve yumurtalı karışımı içine boşaltın. Bir yüzünü kızarttıktan sonra çevirin ve diğer yüzünü de kızartın.
 

şampiyon01

New member
Local time
13:47
Katılım
5 Kasım 2009
Mesajlar
290
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Sebzeli omlet

MALZEMELER
1 soğan
2-3 adet haşlanmış patates
1 adet kırmızı yada yeşil biber
2-3 yemek kaşığı yağ
çok az pişmiş fasulye veya havuç veya bezelye
4 yumurta
tuz
karabiber
doğranmış maydanoz

HAZIRLANIŞI
Patatesleri dilimleyin, soğanı soyup ince ince kıyın. Biberin kabuğunu ve çekirdeklerini çıkarıp onu da iyice doğrayın. Yağı bir tavanın içinde kızdırın, patatesleri, soğanı ve biberi hep birlikte koyup, soğan pembeleşene kadar pişirin. Daha sonra diğer sebzeleri ve maydanozu ekleyin. yumurtaları bir kapta iyice çırpın. Baharatı ekleyin. Sebzelerin üzerine dökün. İki tarafı da iyice kızarınca servis yapın.
 

şampiyon01

New member
Local time
13:47
Katılım
5 Kasım 2009
Mesajlar
290
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Sucuklu menemen

MALZEMELER
3 adet yumurta
1 adet domates
2 adet sivri biber
Yaırm sucuk
Bir çay kaşığı tuz
Yaırm çay bardağı yağ

HAZIRLANIŞI
Tavaya yağı döküp kızdırınız daha sonra sucukları yaırm ay seklinde kesip kızartınız biberleri ince ince kesip kavurunuz Domatesleri kare şekilnde kesip onları da ekleyiniz. Kısık ateşte 5 dakika pişirip yumurtaları ekleyiniz. 2 dakika daha piştikten sonra servis yapabilirsiniz.
 

şampiyon01

New member
Local time
13:47
Katılım
5 Kasım 2009
Mesajlar
290
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Sucuklu Yumurta

MALZEMELER
yumurta
sucuk
margarin

HAZIRLANIŞI
Eridiğinde tavanın yüzeyini kaplayacak kadar margarin tavada ısıtılır. Sucuk dilimleri ve yumurtalar yağ fazla kızmadan tavaya atılır. Yumurtalar arzu edilen kıvama gelinceye kadar pişirilir.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst