Neler yeni

Welcome to SATBİL FORUM PAYLAŞIM

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?

Bir Satbil Forum Efsanesi

Satbil Reklam Alanı

Satbil Forum Reklam

TRABZON YEMEKLERİNİN BALIK IZGARA TARİFİ

buse

New member
Local time
15:20
Katılım
22 Şubat 2007
Mesajlar
35
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Malzeme:
1 kg balık (Barbunya, palamut, lüfer, uskumru, vs),
1 adet limon,
1.5 kahve fincanı sıvıyağ,
tuz,

Tarif:
Balıklar usulüne uygun olarak temizlenir, yıkanır, tuzlanır. Sularının süzülmesi için bir saat kadar bir kenarda bekletilir.
İyice kızdırılmış, yağlanmış ızgara üzerine hafifçe yağlanmış balıklar dizilerek pişirmeye başlanır. Balıkların iki tarafı kızartıldıktan sonra servis tabağına alınır.
Ayrı bir kapta zeytinyağının içerisine bir limon suyu sıkarak çatalla iyice karıştırılır, pişen balıkların üzerine gezdirilir. Süsledikten sonra servis yapılır.
 
Son düzenleme:

lececafe

Co Admin
Local time
17:20
Katılım
23 Aralık 2005
Mesajlar
5,461
Tepkime puanı
10
Puanları
0
Yaş
48
ellerine sağlık :)
 

MüDüR

Administrator
Local time
16:20
Katılım
4 Mart 2006
Mesajlar
8,652
Tepkime puanı
12
Puanları
0
tarif için çok teşekkür .....
 

buse

New member
Local time
15:20
Katılım
22 Şubat 2007
Mesajlar
35
Tepkime puanı
0
Puanları
0
saollun herkese
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst