Malzeme:
1 kg balık (Barbunya, palamut, lüfer, uskumru, vs),
1 adet limon,
1.5 kahve fincanı sıvıyağ,
tuz,
Tarif:
Balıklar usulüne uygun olarak temizlenir, yıkanır, tuzlanır. Sularının süzülmesi için bir saat kadar bir kenarda bekletilir.
İyice kızdırılmış, yağlanmış ızgara üzerine hafifçe yağlanmış balıklar dizilerek pişirmeye başlanır. Balıkların iki tarafı kızartıldıktan sonra servis tabağına alınır.
Ayrı bir kapta zeytinyağının içerisine bir limon suyu sıkarak çatalla iyice karıştırılır, pişen balıkların üzerine gezdirilir. Süsledikten sonra servis yapılır.
1 kg balık (Barbunya, palamut, lüfer, uskumru, vs),
1 adet limon,
1.5 kahve fincanı sıvıyağ,
tuz,
Tarif:
Balıklar usulüne uygun olarak temizlenir, yıkanır, tuzlanır. Sularının süzülmesi için bir saat kadar bir kenarda bekletilir.
İyice kızdırılmış, yağlanmış ızgara üzerine hafifçe yağlanmış balıklar dizilerek pişirmeye başlanır. Balıkların iki tarafı kızartıldıktan sonra servis tabağına alınır.
Ayrı bir kapta zeytinyağının içerisine bir limon suyu sıkarak çatalla iyice karıştırılır, pişen balıkların üzerine gezdirilir. Süsledikten sonra servis yapılır.
Son düzenleme: