Neler yeni

Welcome to SATBİL FORUM PAYLAŞIM

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?

Bir Satbil Forum Efsanesi

Satbil Reklam Alanı

Satbil Forum Reklam

Tatli Tarifleri

@hmet

UZAKLARDAN
Local time
22:20
Katılım
23 Eylül 2006
Mesajlar
9,165
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Balli Brovni

Malzemeler:
1,5 su bardağı tozşeker
5 çorba kaşığından biraz fazla eritilmiş margarin
2 adet yumurta
1,5 çay bardağı bal
1 paket vanilya
2 kahve fincanı kakao
1,5 çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı elenmiş un
yarım paket kabartma tozu
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
Üzerine:
pudra şekeri,kakao
Yapılışı:
Öncelikle eritilmiş margarin ve şekeri çırpın.Yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin.Bal ve vanilyayı da ekleyip çırpın.Un,kabartma tozu,tuz ve kakaoyu katın.Son olarak cevizi katıp şöyle bir karıştırın.Bu karışımı margarinle yağlanmış bir tepsi ya da kalıba dökün.170 derece fırında pişirin.Hafif soğuyunca düz bir servis tabağına alın.Üzerine pudra şekeri serpin.Kakaoyla dilediğiniz şekilde süsleyin.
 

@hmet

UZAKLARDAN
Local time
22:20
Katılım
23 Eylül 2006
Mesajlar
9,165
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Visneli Islak Kek

Kullanılacak Malzemeler
4 yumurta
2 çorba kaşığı kakao
2 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
kabartma tozu
1 su bardağı un
vanilya
1 su bardağı vişne suyu



Hazırlanışı da;

1
. 4 yumurtayı, 2 su bardağı şeker, 2 çorba kaşığı kakao, 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı sıvı yağ ile karıştırın. bu karışımdan bir su bardağı ayırın.

2.
kalan karışıma 1 su bardağı un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip karıştırın. (ben önce un ve vanilyayı ekleyip karıştırdım, ardından kabartma tozunu ilave edip düşük hızda bir-iki kez daha karıştırdım.)

3.
kek malzemenizi kare borcama dökün, 180C'de 50 dakika pişirin. pişince fırını kapatın, üzerine vişne suyunu döküp, 3-5 dakika çekmesini sağlayın. vişne suyunu çekince ayırdığınız sütlü-kakaolu karışımı kekin üzerine dökün. keki kapalı fırına tekrar koyup harcı fırının ısısıyla çekmesini sağlayın.

4. isterseniz üzerine krem şanti sürerek servis yapın.
 

@hmet

UZAKLARDAN
Local time
22:20
Katılım
23 Eylül 2006
Mesajlar
9,165
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Kazan Dibi

Kazandibi
-1 kg Süt
-1 su bardagi toz seker
-3 yemek kasigi pirinc unu
-3 yemek kasigi nisasta
-1 vanilya(ben bu sefer sütlü tatlilara sadik kalip kullanmadim
-2 yemek kasigi pudra sekeri
-1 yemek kasigi tereyag(2 yemek kasigi ile yaptim).

1.
- süt,pirinc unu,nisasta ve sekeri bir tencereye alip ,muhallebi kivamina gelinceye kadar orta ateste karistirarak pisirin,kaynamaya baslayinca bir kac dakika kaynatin ve ocaktan alip 5-7 dk mikserleyin.
2.
-Orta boy aluminyum tepsiyi ocagin uzerine koyup , tereyagini eritip uzerine pudra sekerini ilave edin,yag ve seker birbirine karistiktan sonra muhallebinin bir kismini yakmak icin tepsiye aktarip yakin .(yagin sicramamasi icin muhallebiyi ilave etmeden önce tepsiyi ocaktan aldim ve atesi biraz kistim,muhallebiyi tahta kasik yardimi ile yaydiktan sonra tekrar ocagin uzerine koyup yakmaya basladim)
3.
-bu islemden sonra tepsiyi ocaktan alin ve kalan muhallebiyi tepsiye yayip nemli bezin üzerinde bekletin.
4.
-bir gece buzdolabinda kaldiktan sonra spatula yardimi ile rulo yapabilirsiniz veya dilimleyip servis edebilirsiniz


ALINTI
 

@hmet

UZAKLARDAN
Local time
22:20
Katılım
23 Eylül 2006
Mesajlar
9,165
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Künefe

Malzemeler

* 1 tatlı kaşığı limon suyu
* 3.5 su bardağı su
* 5 su bardağı şeker
* 4 kaşık tereyağı
* 500 gr tuzsuz beyaz peynir
* 500 gr tel kadayıf


Yapılışı

Kadayıflar ufak ufak koparılır. Altı hafif yağlanmış tepsiye kadayıfın yarısı bastırılarak yerleştirilir. Üzerine peynir rendelenerek serpilir. Geriye kalan kadayıf tepsinin üzerine serpilerek güzelce bastırılır. Bir tavada eritilen tereyağı kadayıfın üzerine gezdirilir. Fırına sürülen kadayıf, altı ve üstü kızarıncaya kadar pişirilir. Diğer tarafta 5 su bardağı şeker ile 3.5 su bardağı su, limon suyu ilavesi ile kaynatılarak şurup haline getirilir. Soğutulan şurup sıcak kadayıfın üzerine dökülerek servis yapılır.
 

@hmet

UZAKLARDAN
Local time
22:20
Katılım
23 Eylül 2006
Mesajlar
9,165
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Kaymakli Cevizzade
Malzemeler

* Harcı için: 250 gr. kaymak, 2 su bardağı ceviz için (iri dövülmüş)
* Üzeri için: 2 yemek kaşığı tereyağı
* Şerbeti için: 2 su bardağı toz şeker, 2 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı limon suyu
* 2 adet hazır yufka





Yapılışı

Hazırlanma süresi 20 dk
Pişme süresi 30 dk

* Tezgahın üzerine birinci yufkayı serip, üzerine ikinci yufkayı kapatın. Oda sıcaklığında beklettiğiniz kaymağı tatlı kaşığıyla alarak yufkanın her tarafına dağıtın.
* Üzerine, iri dövülmüş ceviz içini serpiştiirn.
* Yufkaların uçlarını birbirine değecek şekilde ortada toplayıp zarf şekli almasını sağlayın.
* Yufkanın bir ucundan başlayarak sıkıca rulo yapın. Sonra, yufkayı 2 parmak eninde kesip, yağlanmış fırn tepsisine yerleştirin.
* 2 yemek kaşığı tereyağını kızdırdıktan sonra tepsideki hamurların üzerine gezdirin.
* 175 dereceye ayarlı fırında, üzerleri iyice kızarana kadar, 30-35 dk pişirin.

Şurup için,
* Şeker ve suyu orta ateşte pişirip, kaynamaya başladıktan 1-2 dk sonra ocaktan alın. Limon suyunu da ekledikten sonra soğumaya bırakın.
* Fırından çıkardığınız sıcak cevizzadelerin üzerine soğuk şerbeti gezdirin.
* Şurubunu çekmesi için 15-20 dk bekleyip servise sunun.
 

@hmet

UZAKLARDAN
Local time
22:20
Katılım
23 Eylül 2006
Mesajlar
9,165
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Cerkez Tatlisi

Malzemeler

* 2 adet yumurta
* 125 gr margarin
* İçine : 3 su bardağı dövülmüş ceviz, 4 çorba kaşığı un, 1 adet yumurta;
* Kızartmak için : sıvıyağ;
* 1.5 çorba kaşığı yoğurt
* Şerbeti için : 1.5 kilo tozşeker, 1 litre su, yarım limonun suyu;
* 8 çorba kaşığı irmik
* 1 çorba kaşığı yaş maya
* 2 çorba kaşığı tozşeker
* 500 gr kilo un
* Üzerine : dövülmüş antepfıstığı


Yapılışı

Yarım kilo un, 8 çorba kaşığı irmik, 1 çorba kaşığı yaş maya, 2 adet yumurta, 125 gr margarin, 1.5 çorba kaşığı yoğurt ve 2 çorba kaşığı tozşekeri geniş bir kapta karıştırın. Malzemeler özleşene dek yoğurun. Başka bir kapta 3 su bardağı dövülmüş cevizi, 4 çorba kaşığı unu ve 1 adet yumurtayı karıştırıp iyice yoğurun. İlk yoğurduğunuz irmikli hamuru 3 adet yufka kalınlığında açın. Cevizli hamuru ise elinizde parmak kalınlığında olacak şekilde yuvarlayın. Bu hamuru irmikli yufkanın içine yerleştirin. İrmikli yufkanın ucundan tutarak sigara böreği şeklinde sarın. İstediğiniz büyüklükte parçalar kesin. Kızgın sıvıyağda pembeleşene dek kızartın. Şerbet için 1.5 kilo şekeri ve 1 litre suyu kaynatın. Ateşten indirmeye yakın yarım limon suyunu ilave edin. Soğuttuğunuz şerbetin içine kızarttığınız hamurları atın. Yarım saat şerbetin içinde bekletin. Sonra geniş bir tepsiye dizin. Üzerine dövülmüş antepfıstığı serpin ve servis yapın.
 

@hmet

UZAKLARDAN
Local time
22:20
Katılım
23 Eylül 2006
Mesajlar
9,165
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Kaymacina

Malzemeler

* 2 SU BARDAĞI KOYUCA ŞURUP
* 1 LİTRE SÜT
* 1 YEMEK KAŞIĞI UN
* 5 YUMURTA

yapılışı

YUMURTALARI UNLA ÇIRPIN.AZAR AZAR SÜT İLAVE EDİN, HALLOLACAK KADAR KARIŞTIRIN. TEL SÜZGEÇTEN GEÇİREREK YAĞLANMIŞ TEPSİYE BOŞALTIN. ÜSTÜ KIZARINCAYA KADAR KIZGIN FIRINDA PİŞİRİN.ÜZERİNE KOYUCA ŞURUP DÖKEREK SERVİS YAPIN.BU TATLI AVRUPALILARIN KREM KARAMELİNE DENK BİR TATLI OLMASINA RAĞMEN LEZZET OLARAK ÇOK DAHA HARİKA..
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst