Neler yeni

Welcome to SATBİL FORUM PAYLAŞIM

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?

Bir Satbil Forum Efsanesi

Satbil Reklam Alanı

Satbil Forum Reklam

Sini Mantısı

seyfi

Administrator
Local time
09:57
Katılım
15 Kasım 2005
Mesajlar
6,014
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Yaş
59
Sini Mantısı





Bilinen klasik mantıdan çok farklı bir tarif bu . Bursa'ya gittiğimizde kayınvalidem yapmıştı. Ben de nasıl yaptığını hem izlemiş hem de tarifini almıştım. Bu haftasonu da yapmaya karar verdim ama evde oklavam yoktu. Çevredeki dükkanlardan da güzel bir oklava bulamadığım için son çare olarak hamuru merdane ile açmaya karar verdim. Tabi ufak ufak parçalar açtığım için çok uğraştırdı. Bu arada ilk hamur açma deneyimim olduğunu da söylemeden geçemeyeceğim; zevkliymiş ama bir de oklava ile denemek gerek sanırım.

Malzemeler :
</SPAN>
  • 2,5 -3 su bardağı un
  • 1 su bardağından biraz az su
  • 1 adet tavuk budu
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2,5 su bardağı tavuk suyu
  • tuz, karabiber </SPAN>
[SIZE=+0]Hazırlanışı :

Öncelikle tavuk budunu haşlayın ve soğumaya bırakın.Soğuduğunda etleri küçük küçük parçalara ayırın. Un, su ve yeteri kadar tuzu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru ince bir şekilde açın. Daha sonra 2-2,5 cm'lik kareler halinde kesin. Karenin karşılıklı iki ucunu birleştirip uçları birbirine yapıştırın. Orta kısımda ise boşluk oluşacak. Tüm hamur için aynı işlemi uygulayın. Yuvarlak bir tepsiye yada borcama hazırladığınız hamurları sıkı bir şekilde yerleştirin Önceden ısınmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Hamurlar piştiğinde fırından çıkartın, üzerine parçalara ayırdığınız tavuk etlerini yerleştirin. Tavuk suyunu (sıcak olmalı) tepsiye eşit olarak yayın. Etlerin üzerine de nohutu yerleştirin. Tuz ve karabiber ilave ederek fırında 10 dk. kadar pişirin.
Afiyet olsun ...[/SIZE]
alıntı
 
Son düzenleme:
F

fiesta73

Guest
İyide mantı nerede bildiğimiz nohut yemeği bu tavuklu nohut. Tek farkı ocakta unutmuşsun suyu çekmiş.
 

seyfi

Administrator
Local time
09:57
Katılım
15 Kasım 2005
Mesajlar
6,014
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Yaş
59
fiesta73' Alıntı:
İyide mantı nerede bildiğimiz nohut yemeği bu tavuklu nohut. Tek farkı ocakta unutmuşsun suyu çekmiş.
üzümü ye bağını sorma....:puah: :puah: :puah: :puah:
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst