Neler yeni

Welcome to SATBİL FORUM PAYLAŞIM

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?

Bir Satbil Forum Efsanesi

Satbil Reklam Alanı

Satbil Forum Reklam

Şam Balı

davutkorucu

Guest
Local time
09:13
Katılım
31 Ağustos 2006
Mesajlar
0
Tepkime puanı
4
Puanları
0
Yaş
49
Şam Balı
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]
bullet1.gif
Malzemeler
[/FONT]
bullet2.gif
2 su bardağı iri boy İrmik
bullet2.gif
1 su bardağı Şeker
bullet2.gif
1 su bardağı Yoğurt
bullet2.gif
1 paket Kabartma Tozu
bullet2.gif
1 paket Vanilya
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]ŞURUB İÇİN
bullet2.gif
3 su bardağı Şeker
bullet2.gif
3,5 su bardağı Su
bullet2.gif
1/2 Limonun Suyu
[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]
bullet1.gif
HAZIRLANIŞI

bullet2.gif
Sırayla erimiş margarin,sıvı yağ,yumurta,yoğurt ve irmik karıştırılır. Kabartma tozu ve aldığı kadar un ilave edilerek yumuşak bir hamur hazırlanır.
bullet2.gif
Hazırlanan hamur merdaneyle 5mm. kalınlığında açılır. Su bardağıyla açılan hamurdan yuvarlak kesilir.
bullet2.gif
Yuvarlakların dört kenarı bıçakla çıtlatılır. Ortasına ceviz konur, gül şekli verilecek şekilde karşılıklı iki tarafı içeri doğru, diğer iki tarafı da dışa doğru kıvrılır. Önceden ısıtılmış fırında 180 derece de 25-30 dakika pişirilir
bullet2.gif
Fırından çıkarılarak ılık şurubun içine atılır. Şurubunu çekince servis yapılır.
[/FONT]
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst