Neler yeni

Welcome to SATBİL FORUM PAYLAŞIM

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?

Bir Satbil Forum Efsanesi

Satbil Reklam Alanı

Satbil Forum Reklam

Safranlı pilav

seyfi

Administrator
Local time
05:33
Katılım
15 Kasım 2005
Mesajlar
6,014
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Yaş
59
Kullanılacak Malzemeler
450gr pirinç (iki su bardağı)
1 tavuk göğüs eti
125 gr tereyağı veya margarin
1 tutam safran
1 su bardağı bezelye (konserve de olabilir)
1 çay kaşığı toz zencefil
50gr iç badem
50 gr kabuksuz antepfıstığı
Tuz


Hazırlanma Şekli

Kaynar tuzlu suda pirinci 25 dakika bekletin. Sonra iyice yıkayıp süzün. Bademleri, antepfıstığını kaynar suda beş dakika bekletip kabuklarını ayıklayın. Safranı yarım kahve fincanı suda 30 dakika bekletin. Tavuk etini, 2,5 bardak su ile haşlayın. Pişince tavuğu tencereden alıp kalan tavuk suyunu 2 bardağa tamamlayın, beklettiğiniz safranı ilave edin. Tavuk etini didikleyin. Yağı bir tencerede eritip pirinci ve bademleri içine atın. Beş dakika kavurun, didiklediğiniz tavuk etini, bezelyeyi, zencefili ve tuzu da ilave edin. Tavuk suyunu içine döküp beş dakika kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekeceğine yakın antepfıstıklarını da ekleyerek suyu çekince ateşten indirip demlenmeye bırakın. Sıcak servis yapın.

Bu arada bu safranın bizim safran ile bir alakası yoktur:puah: :puah:
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst