- Katılım
- 15 Kasım 2005
- Mesajlar
- 6,014
- Tepkime puanı
- 3
- Puanları
- 0
- Yaş
- 59
Kullanılacak Malzemeler
450gr pirinç (iki su bardağı)
1 tavuk göğüs eti
125 gr tereyağı veya margarin
1 tutam safran
1 su bardağı bezelye (konserve de olabilir)
1 çay kaşığı toz zencefil
50gr iç badem
50 gr kabuksuz antepfıstığı
Tuz
Hazırlanma Şekli
Kaynar tuzlu suda pirinci 25 dakika bekletin. Sonra iyice yıkayıp süzün. Bademleri, antepfıstığını kaynar suda beş dakika bekletip kabuklarını ayıklayın. Safranı yarım kahve fincanı suda 30 dakika bekletin. Tavuk etini, 2,5 bardak su ile haşlayın. Pişince tavuğu tencereden alıp kalan tavuk suyunu 2 bardağa tamamlayın, beklettiğiniz safranı ilave edin. Tavuk etini didikleyin. Yağı bir tencerede eritip pirinci ve bademleri içine atın. Beş dakika kavurun, didiklediğiniz tavuk etini, bezelyeyi, zencefili ve tuzu da ilave edin. Tavuk suyunu içine döküp beş dakika kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekeceğine yakın antepfıstıklarını da ekleyerek suyu çekince ateşten indirip demlenmeye bırakın. Sıcak servis yapın.
Bu arada bu safranın bizim safran ile bir alakası yokturuah: uah:
450gr pirinç (iki su bardağı)
1 tavuk göğüs eti
125 gr tereyağı veya margarin
1 tutam safran
1 su bardağı bezelye (konserve de olabilir)
1 çay kaşığı toz zencefil
50gr iç badem
50 gr kabuksuz antepfıstığı
Tuz
Hazırlanma Şekli
Kaynar tuzlu suda pirinci 25 dakika bekletin. Sonra iyice yıkayıp süzün. Bademleri, antepfıstığını kaynar suda beş dakika bekletip kabuklarını ayıklayın. Safranı yarım kahve fincanı suda 30 dakika bekletin. Tavuk etini, 2,5 bardak su ile haşlayın. Pişince tavuğu tencereden alıp kalan tavuk suyunu 2 bardağa tamamlayın, beklettiğiniz safranı ilave edin. Tavuk etini didikleyin. Yağı bir tencerede eritip pirinci ve bademleri içine atın. Beş dakika kavurun, didiklediğiniz tavuk etini, bezelyeyi, zencefili ve tuzu da ilave edin. Tavuk suyunu içine döküp beş dakika kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekeceğine yakın antepfıstıklarını da ekleyerek suyu çekince ateşten indirip demlenmeye bırakın. Sıcak servis yapın.
Bu arada bu safranın bizim safran ile bir alakası yokturuah: uah: