- Katılım
- 23 Eylül 2006
- Mesajlar
- 9,165
- Tepkime puanı
- 48
- Puanları
- 0
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Kızartma kokularının bütün eve yayılmaması için yağın içerisine 1-2 dal maydanoz atın.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Fırında patates yapmadan önce,10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin.Daha kolay pişecektir.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Kızartma yağını bir kaç kez kullanabilirsiniz. Kullanılır durumda olup olmadığını anlamak için kızgın yağın içerisine bir dilim ekmek atın. Ekmekte kara lekeler oluşmuyorsa kullanabilirsiniz.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Yeni bir tava satın aldığınızda ilk önce içinde bir miktar sirke kaynatın.Bu işlem ilerde kızartmalarınızın tavaya yapışmasını önleyecektir.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Unlarınızın böceklenmemesi için, un kavanozunun içerisine bir adet defne yaprağı koyun.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız,bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin.Böylece kabarık bir omlet yapmış olacaksınız.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Bisküvileriniz yumuşamışsa onları birkaç dakika fırınlayın.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Peyniri kolay rendelemek için,15 dakika buzlukta bekletin.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Çekmeceleri içini boşaltmadan temizlemek istiyorsanız, elektrik süpürgesinin ucuna ince bir çorap geçirin.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Fırında tavuk kızartacağınız zaman üzerine koyduğunuz baharatlardan içine de koyun.Böylece daha lezzetli olur.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Mantarların daha lezzetli olması için pişirmeden önce üzerlerine biraz tuz ve limon suyu koyun, 5 dakika bekletin. Daha sonra pişirin.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Kek kalıbınızın içine hamurunuzu dökmeden önce ortasına bir şerit alüminyum folyo koyun. Böylece kekinizi pişirdikten sonra kolayca çıkartabilirsiniz.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Kuru soğanları kese kağıdına sardıktan sonra buzdolabının sebze bölümünde muhafaza ederseniz çürüyüp bozulmasını önlemiş olursunuz.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Hazırladığınız omletin tavaya yapışmaması için, önce tavayı ocağa koyup iyice ısıtın sonra yağı döküp kızdırın. Daha sonra karışımı tavaya alın ve ocağın altını kısın.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Fırında tavuk kızartacağınız zaman bir limonu ikiye bölün,yarısını tavuğun üzerine bastırarak iyice sürün. Diğer yarısını ise tavuğun içerisine yerleştirin. Tavuğunuz nar gibi kızaracaktır.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Soğan,sarımsak kesmeden önce parmaklarınıza limon suyu sürerseniz, istemediğiniz kokulardan kurtulmuş olursunuz.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Hazırladığınız kekin ortasına malzeme koyacağınız zaman bıçak ile kesmenize gerek yok. Dikiş ipliğini kekin etrafına gerip dikkatlice çektiğiniz zaman düzgün bir şekilde kesildiğini göreceksiniz.
Domates salçanız çok ekşi ise içerisine bir havuç rendeleyin. Havuç,salçanızı tatlandıracaktır