Neler yeni

Welcome to SATBİL FORUM PAYLAŞIM

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?

Bir Satbil Forum Efsanesi

Satbil Reklam Alanı

Satbil Forum Reklam

Mutfaktaki yanlışlar

lececafe

Co Admin
Local time
15:47
Katılım
23 Aralık 2005
Mesajlar
5,461
Tepkime puanı
10
Puanları
0
Yaş
48
Mutfaktaki yanlışlar

Yapılan araştırmalar sonucu mutfakta doğru bildiğimiz bazı bilgilerin, yanlış olduğu anlaşıldı
200920101950376926864_2.jpg

Reader’s Digest dergisinde yer alan habere göre, bazı yiyecekler hakkında doğru bilinen yanlışlardan dolayı birçok insan istediğini rahatça yiyip içemiyordu. İşte hakkında efsaneler yazılan 6 gıda:

1. Yumurta zararlıdır: Yıllardır beslenme uzmanları, yumurtanın sağlıksız olduğu konusunda bizi uyardılar. En zengin kolesterol kaynağından biri olan yumurtanın damarları tıkadığı ve kalp kriziyle felç riskini artırdığı doğru mu?

Yanlış. Yapılan birçok araştırma, bu teorinin yanlış olduğunu gösterdi.

2. Kahve kansere yol açıyor: 1970’li yılların sonunda araştırmacılar kafeinin göğüs dokusunda kiste yol açtığını açıklamışlardı. Daha sonra, 1981 yılında Harvard Tıp Okulu tarafından yapılan bir araştırmada, kahve içenler arasında pankreas kanserinde artış olduğu tespit edildi.

Diğer bilim adamları, kanserler arasındaki ilişkiyi araştırdılar. Ancak hiçbir şey bulamadılar.

Hatta bilim adamları kahvenin tam tersi etki yaptığını belirlediler. Geçtiğimiz yıllarda yapılan araştırmalar kahve içmenin Parkinson ve tip 2 şeker hastalığı gibi diğer hastalıklara karşı vücudu koruduğunu gösterdi.

3. Yağsız ve az yağlı yiyecekler her zaman yağlılardan daha sağlıklıdır: Süt veya et ürünlerinde bu kural uygulanabilir.

Ancak, her yiyecek bu kurala uymaz. Örneğin, salata sosları, zeytinyağı veya kanola yağı gibi sağlıklı tekli doymamış yağlardan yapılıyor.

Yemeğin içinde gerekli yağ olmayınca, sindirim yollarınız salatadaki besin maddelerinin çoğunu içine çekemiyor.

4. Çiğ sebze ve meyveler pişmişinden daha besleyici: Bazı çiğ gıda taraftarları, sıcaklığın gıdalardaki enzimlere zarar verdiğini savunuyor. Bu kısmen doğru olabilir, ancak pişirmek lifi çözüyor ve vücudunuz için işlenmesini kolaylaştırıyor.

Son yıllarda yapılan araştırmada, bilim adamları pişirmenin bazı meyve ve sebzelerde önemli bileşenlerin seviyesini artırdığını belirledi. Örneğin, ketçap çiğ domatesten 6 kat daha fazla antioksidan olan likopen içeriyor.

5. Donmuş ve konserve meyve ve sebzeler tazelerden daha az besleyici: Herkes taze sebzelerin donmuş ve konserve yapılmış türlerine göre daha besleyici olduğunu düşünür.

Tam tersi, gıda işleyiciler taze toplanan ürünü çok hızlı donduruyorlar ve bu nedenle bu gıdalar vitamin ile mineral içeriğini koruyor. 1992 yılında Illinois Üniversitesi’nde yapılan araştırma, donmuş fasulyenin manavda satılan taze fasulyeler kadar çok vitamin içerdiğini gösterdi.

6. Kabuklu yemişler çok besleyicidir, bunları idareli tüketin: Sert kabuklu yemişlerin çok fazla yağ içerdiği doğru, ancak bunlar faydalı yağlar.

Ayrıca, sağlıklı bir beslenmenin parçası olarak kabuklu yemişlerden yemek kilo vermenize yardım ediyor. Mükemmel bir lif kaynağı olan yemişler, E vitamini, magnezyum, folat ve bakır gibi birçok besin maddesi içeriyor.




counthighlight.ashx
 

@hmet

UZAKLARDAN
Local time
13:47
Katılım
23 Eylül 2006
Mesajlar
9,165
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Tesekkürler cemal uyarici bilgiler icin.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst