Neler yeni

Welcome to SATBİL FORUM PAYLAŞIM

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?

Bir Satbil Forum Efsanesi

Satbil Reklam Alanı

Satbil Forum Reklam

Meksika Mutfağı

selçuk

Co Admin
Local time
14:03
Katılım
1 Mart 2006
Mesajlar
160
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Chimichuri Soslu Dana Fileto

Mutfak Meksika
Porsiyon 2 kişilik

Malzemeler Miktar
Dana fileto 2x150gr
tuz yeterince
karabiber yeterince
kekik yeterince
sıvı yağ yeterince

Yapılışı :
Filetoları yağlayın. Tuz ve karabiberle baharatlayıp, Yarım saat bekletin.

Izgaraya yerleştirin. Baklava dilimi şekli vermek için aynı yüzü 45 derece çevirerek yerleştirip biraz daha pişirin. Arka yüzününe de aynı işlemi uygulayın.



Chimmichuri Sosu

Malzemeler Miktar
Yeşil dolmalık biber 3 adet
Kırmızı dolmalık biber 3 adet
Kuru soğan 1 adet
Sirke 3 y.k.
Sıvı yağ 1 çay bardağı
Tuz 1 y.k.

Yapılışı:

Biberleri ve soğanı küçük küp şeklinde doğrayın. Bunları bir tavaya yağ koyup hafif sote edin. Sirkeyi ekleyip ocaktan alın.

Tabaklara etleri yerleştirip üzerlerine bu sosu yayın.

Bu etin yanında Guacomole ve kırmızı şarap iyi gider. İşte guacomole tarifi:

Malzemeler Miktar
Avakado 4 adet
Marul yaprağı 3 adet
Yeşil limon 1 adet
Domates 1 adet
Kuru soğan 1 adet

Yapılışı:

Avakadoların çekirdeklerini çıkarıp, bir kabın içine rendeleyin. Limonun kabuğunu da üzerine rendeleyin. Yarım limon suyu ekleyin. Marul yapraklarını incecik kıyın. Orta boy domatesin çekirdeğini çıkarın, bunu ve kuru soğanın yarısını küçük küp şeklinde doğrayın. Hepsini karıştırın. Yeşil bir püre gibi görünecektir. Etin yanına iki kaşık koyun ve servis yapın.
 

selçuk

Co Admin
Local time
14:03
Katılım
1 Mart 2006
Mesajlar
160
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Meksika Köftesi

Malzemeler :

500 gr dana kıyma
250 gr koyun kıyması
1 yumurta
1 soğan
5 domates
1 dilim ekmek
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ


Yapilisi:

Bir kasede kıymaları, ufalanmış ekmeği, yumurta, tuz, karabiberi ve naneyi karıştırarak iyice yoğurun.
Kıymadan ceviz büyüklüğünde köfteler yapın.
Yağı derin bir tavaya koyup köfteleri kızartın. Delikli kepçeyle kenara çıkarın. Soğanları tavaya atarak altın sarısı bir renk alana kadar kavurun.
Diğer yanda domatesleri rendeleyin. Domates püresini ve sarımsağı soğanlara ekleyerek kapağını kapatıp, hafif ateşte 30 dakika pişirin.
Tadına bakıp gerekirse tuz ve karabiber ekleyin.
Köfteleri servis tabağına yerleştirip üstüne hazırladığınız sosu dökün.
Sicak servis yapin.
 

selçuk

Co Admin
Local time
14:03
Katılım
1 Mart 2006
Mesajlar
160
Tepkime puanı
0
Puanları
0
1,) Gazpachio / Soguk Sebze Corbasi

Malzemeler:

3 adet Domates
2 adet Yeşil biber
2 adet Salatalık
1 adet Kırmızı soğan
1/4 su bardağı Sızma zeytinyağı
Soğuk su
2 diş Sarımsak
Tuz
Kırmızı biber
Maydanoz
Reyhan
Fesleğen
Taze soğan (yeşil kısmı)
Limon suyu


Yapilisi:

Domates, biber ve tüm yeşillikleri robota koyup çektikten sonra salatalık, zeytinyağı, limon, tuz, biber ve arzu edilen koyuluğu elde edecek kadar su ilave ettikten sonra buzdolabında bekletin.
Servis yaparken her tabağa birer buz atın ve maydanozla dekore edin.
Sıcak yaz günleri için ideal bir başlangıç olacaktır.

2,) Sabana Steak


Malzemeler:

1 kisilik
1 tatli kasigi margarin
200 gr dana biftek
1 çorba kasigi soya sosu


Sosu için:

4 dilim ince dogranmis jambon
1 adet yesil biber
10 adet mantar
1/2 adet sogan
3 çorba kasigi aci sos
yeterli miktarda kasar rendesi


Yapilisi:

Dana bonfileyi yagda kizartin.
Iki tarafin rengi de koyulasinca soya sosunu ekleyin.
Servis tabagina yerlestirin.
Jambonlari ve mantarlari ince ince dograyin.
1 tatli kasigi yagda kavurun.
Içine ince kiyilmis sogan ve dogranmis yesil biberi de ekleyin ve biraz daha kavurun.
Domates suyu ve aci biber sosunu da ekleyin.
2-3 dakika kaynattiktan sonra sosu etin üzerine dökün.
Eti kapatacak kadar kasar rendesi serpin.
Sicak servis edin.
 

selçuk

Co Admin
Local time
14:03
Katılım
1 Mart 2006
Mesajlar
160
Tepkime puanı
0
Puanları
0
1,)Tako - Picadillo

Malzemeler:

4 kisilik
4 adet tako (büyük marketlerde paket olarak bulabilirisniz)
25 gr margarin
aci biber sosu
1 adet orta boy sogan
675 gr dana kiyma
175 gr domates salçasi
400 gr domates
1'er çay kasigi tarçin ve toz seker
2 çorba kasigi kirmizi sarap
bir tutam kuru üzüm
biraz karanfil
2 adet aci biber (ince kiyilmis)


Yapilisi:

Margarini tavaya alin ve kiyilmis soganla birlikte kavurun.
Isiyi yükselterek kiymayi da üzerine ekleyin.
Kirmizi biber ve aci biber sosu hariç tüm malzemeyi ekleyin ve karistirin. Yaklasik 85-90 dakika kapagi açik olarak pisirin.
Kirmizi biberi ve aci sosu ekleyin, takolarin içlerine paylastirin.
Sicak servis yapin.

2,)Guakamole

Malzemeler:

3 tane olgunlasmis avokado
1 orta boy domates
1/2 sogan (orta boy)
2 aci sivri biber
1 çorba kasigi zeytinyag
3-4 damla tabasco (aci istenirse)
1 tatli kasigi krema veya avokado çekirdegi
tuz


Yapilisi:

Olgunlasmis avokadolar bir kasikla kabuklarindan ayrilir ve çatalla iyice ezilir.Domatesin kabugu soyulur ve küçük küçük dogranir, yarim sogan çok ince kiyilir, ezilir.
Aci biberler ince ince dogranir ve hepsi avokadoya eklenir.
Zeytinyag ve tabasco eklenir.
Guakamolenin kararmamasi için bir tatli kasigi krema ilave edilir, yok ise; en son avokadonun çekirdegi sosun ortasina yerlestirilebilinir.
(Ayni zamanda dekoratif bir görünüm saglar)
Hepsi karistirilir.
Tuz ayari istege göre yapilir.
Panço veya cips ile yenmek üzere servis yapilir
 

selçuk

Co Admin
Local time
14:03
Katılım
1 Mart 2006
Mesajlar
160
Tepkime puanı
0
Puanları
0
1,)Baharli Barbunya Fasulyesİ

Malzemeler:

Barbunya fasulyesi Yarım kilo
Soğan (Kıyılmış) 1 adet
Sarmısak (Dövülmüş) 1 diş
İç yağı 50 gr.
Biber , Tuz


Yapilisi:

Fasulyeyi soğan, sarımsakla birlikte bir genis bir tencereye koyun ve fasulyeyi kaplayacak kadar su doldurun. Kaynatın, sonra hafif ateşte 20 dakika kadar veya fasulyelerin kabukları buruşuncaya kadar pisirin.
Gerekirse yine fasulyeleri örtecek kadar su ekleyin. Fasulye yumuşayınca tuz ve biber ilavesi yapın.
Fasulyeyi tencerenin kapağını örtmeden 30 dakika daha pişirin.
Yaklaşık 3 çorba kaşığı dolusu fasulyeyi küçük bir kaseye koyun, yumuşak bir püre yapmak için fasulyeyi ezerken içine fasulyenin suyundan katın.
Fasulye püresini, suyu koyulaştırmak için fasulyenin suyuna ilâve edin. Fasulyeler biraz suluca olabilir, ama suyu fazla olmamalıdır.

2,)KiŞ Armudu Kremasi

Malzemeler:

Kış armudu 2 adet (İri, önce dondurulmuş, sonra soyularak çekirdekleri temizlenmiş ve küp şeklinde küçük parçalar halinde doğranmış)
Limon suyu 2 çorba kaşığı
Toz şeker 5 çorba kaşığı
Yarım Limon (Dört ince dilime ayrılmış)


Yapilisi:

Bir kaşığın tersiyle küp halinde kesilmiş kış armudunu bir elekten ezerek geçirin. Elde ettiğiniz armut suyuna şekeri katın. Limonata bardağıyla, üzerini limon dilimleri ile süsleyerek, servis yapın.
 

selçuk

Co Admin
Local time
14:03
Katılım
1 Mart 2006
Mesajlar
160
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Meksika Usulü Nohut

Malzemeler:

300 gr nohut
1,5 tatlı kaşığı tuz
6 dilim pastırma
1 büyük soğan
1 diş sarımsak
1 küçük kırmızı dolmalık biber
1 kahve kaşığı karabiber
1 kahve kaşığı pul kırmızıbiber
1 çay kaşığı kekik
75 gr domates salçası



Yapılışı:

1 tatlı kaşığı tuz ile nohutları orta boy bir tencereye koyup, üstlerini örtene kadar su ekleyiniz. Tencereyi orta ateşe ayarlayip, suyu kaynatınız. Kaynayınca ateşin altını kısıp 1 saat, nohutlar yumuşayana kadar pişiriniz. Tencereyi ateşten indirip, nohutları süzerek bir kenara bırakınız. Orta boy bir tencerede, pastırmaları tereyağla hafifçe kavurup, soğan, sarmısak ve kırmızı dolmalık biberi ekleyerek 5-6 dakika, soğanlar pembeleşene kadar pişiriniz. Kalan 1/2 tatlı kaşığı tuz, karabiber, pul kırmızıbiber, kekik, domates salçası ve nohutları ekleyip 10 dakika, arasıra karıştırarak pişiriniz. Tencereyi ateşten indirip, yemeği ısıtılmış bir servis tabağına boşaltarak servis yapınız.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst