Neler yeni

Welcome to SATBİL FORUM PAYLAŞIM

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?

Bir Satbil Forum Efsanesi

Satbil Reklam Alanı

Satbil Forum Reklam

kurabiyeler

SAFRAN

New member
Local time
19:41
Katılım
9 Ocak 2006
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
0
çift çikolatalı kurabiyeler



Malzemeler:
1 su bardağından biraz az un
1/2 su bardağından biraz az kakao
1/2 tatlı kaşığı karbonat
1/2 tatlı kaşığı tuz
240 gr sütlü çikolata (yarısı küçük parçalara bölünmüş, yarısı iri parçalara ayrılmış)
113 gr tereyağı
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya
Hazırlanması:
Fırını 150C'ye getirin. Un, kakao, karbonat ve tuzu bir kapta karıştırın.
Küçük parçalara ayırdığınız 120gr çikolatayı ve tereyağını bir cezveye koyup kaynayan suyun üstünde benmari usulü eritin.
Eriyen çikolatayı bir kaba alın. Şekeri, yumurtaları ve vanilyayı ekleyip orta hızlı mikser yardımıyla karıştırın. Hızı düşürüp unlu karışımı yavaş yavaş ekleyin. 120gr iri parçalı çikolatayı katın.
Yağlı kağıt serili 2 tepsiye bir tatlı kaşığı ile dokuz hamur koyun. Isınan fırına koyup 15 dakika pişirin. (daha fazla pişirirseniz kurur) Kağıtla birlikte alıp fırın telinin üzerinde 5 dakika soğutun. Kalan hamurları da aynı şekilde pişirin.
 

SAFRAN

New member
Local time
19:41
Katılım
9 Ocak 2006
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Portakallı ve lorlu kurabiyeler

Portakallı lorlu kurabiye için ilk önce, 4 portakalın kabuğunu küp küp doğra (eğer birini bulursan ona doğrat) bunu 3 kere kaynat, her seferinde suyunu değiştir. Sonra bir su bardağı su ve bir su bardağı şeker ile kaynat. Suyunu çekiyor. Soğuyunca 250 gr lorla karıştır. Karışım soğurken 250 gr tereyağ veya margarin (oda sıcaklığı),
1 çay bardağı zeytinyağ,
bir çay bardağı yoğurt,
1 çay bardağı şeker,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
aldığı kadar unu karıştırıp hamur yap. Hamurdan parçalar al ve içlerini doldur. Üstü pembeleşene kadar pişir, çıkınca da bol pudra şekeri dök.
Not:
1- Çay bardakları ajda denilen büyük bardaklardan olacak.
2- Karışımı peynir ile karıştırdıktan sonra tadına bakma, pişirmekten vazgeçebilirsin ama kurabiyeler piştiken sonra lezzet oturmuş oluyor
 

SAFRAN

New member
Local time
19:41
Katılım
9 Ocak 2006
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
0
AŞK KURABİYESİ

Malzemeler:

- 3 su bardağı un,
- 1.5 su bardağı pudra şekeri,
- 3 yumurta sarısı,
- 250 gr. margarin,
- 1 kahve fincanı süt,
- 1 paket vanilya,
- 1/2 çay kaşığı kırmızı şeker boyası,
- 1 paket beyaz çikolata.


Yapılışı:
Yumuşamış margarin, yumurta sarısı, süt, pudra şekeri iyice karıştırılır. Un ve vanilya ilave edilip yumuşak bir hamur yoğurulur. Tezgah unlanıp, hamur medane ile 1 cm. kalınlığında açılıp, kalp kalıplarla kesilir. Yağlanmış tepsiye yerleştirilip, 180°C ısıtılmış fırında pişirilir. Çikolata benmari usulü eritilip, içine şeker boyası katılır. Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine fırça ile sürülür. Soğuyunca servis yapılır.
 

SAFRAN

New member
Local time
19:41
Katılım
9 Ocak 2006
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
0
ÇİKOLATALI TOP KURABİYE



Malzemeler:

- 250 gr margarin,
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri,
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi,
- 1 paket vanilya,
- 2,5 su bardağı un,
- 200 gr sütsüz çikolata,
- 1 kahve kaşığı margarin



Yapılışı:
Margarin, pudra şekeri, ceviz içi, vanilya ve unu karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı dizin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırına verip pişirin. Çikolatayı margarinle birlikte benmari usulu eritin. Kurabiyelerin yüzünü batırıp servis tabağına alın. Soğuyunca servis yapın.
 

SAFRAN

New member
Local time
19:41
Katılım
9 Ocak 2006
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Mahlepli Kurabiye


Malzemeler:
1 su bardağı süt
yarım su bardağı sıvıyağ
125gr margarin
1 adet yumurtanın sarısı
yarım su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1-2 tatlı kaşığı mahlep
Aldığı kadar un
Üzerine:
1 yumurtanın akı
susam
Hazırlanması:
Margarini eritip ılıtın. Süt, sıvıyağ, yumurta sarısı, toz şeker, erimiş margarin, tuz, kabartma tozu, mahlep ve aldığı kadar unla yumuşak bir hamur yapın.
Hamuru 15 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle şekil verin.
Kurabiyeleri önce yumurta akına sonra susama batırıp önceden ısınmış 180C fırında pişirin.
 

SAFRAN

New member
Local time
19:41
Katılım
9 Ocak 2006
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Çikolatalı Acıbadem Kurabiyesi



MALZEMELER:
3 yumurtanın akı
250gr pudra şekeri
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tutam tuz
150gr rendelenmiş çikolata
100gr çekilmiş fındık
100gr çekilmiş badem
ayrıca 20-25 kağıt kek kalıbı

HAZIRLANIŞI:
Yumurta aklarını katı hale gelene kadar çırpın. Kalan malzemeyi ekleştirin.
2 tatlı kaşığı yardımıyla malzemeyi kağıt kalıplara paylaştırın.
130C'de 40-45 dak. pişir.
Piştikten sonra çok fazla soğumalarına fırsat vermeden kalıplardan çıkarın.
NOT: (Çok soğumuş olurlarsa kalıpların tabanını hafifçe suya daldırarak çıkartabilirsiniz.)
 

SAFRAN

New member
Local time
19:41
Katılım
9 Ocak 2006
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Lorlu-Portakallı Lokma Kurabiyesi
MALZEMELER:

1 adet yumurta.
• 1 yumurtanın sarısı.
• 4 çorba kaşığı şeker.
• 100 gr beyaz peynir.
• 1 çorba kaşığı nişasta.
• Bir portakal kabuğu rendesi.
• Bir su bardağı un (tepeleme).
• 1,5 çay bardağı süt.
• Hindistancevizi.
• Yarım paket kabartma tozu.
• 2 çorba kaşığı şeker.
• Pudra şekeri
• Sıvıyağ.

HAZIRLANIŞI:

1-Bir yumurtayı, iki çorba kaşığı şekeri, sütü ve unu çırpın.
2-Ayrı bir kapta beyaz peyniri, şekeri, portakal kabuğu rendesini, nişastayı, hindistancevizini karıştırın.
3-Portakallı karışımı daha önce hazırladığınız akıcı hamura ilave edin.
4-Kabartma tozu da ekleyerek karıştırın.
5-Kızdırılmış sıvıyağda lokma iriliğindeki hamurları kızartın.
6-Kızaran hamurları emici bir kağıt üzerine alıp, üzerlerine pudra şekeri serperek ikram edin..
 

SAFRAN

New member
Local time
19:41
Katılım
9 Ocak 2006
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Tarçınlı Kurabiye


MALZEMELER:

• 1 su bardağı şeker.
• 1 paket margarin (oda sıcaklığında).
• Yarım bardak süt
• 1 adet yumurta.
• 1 çorba kaşığı kakao.
• Alabildiği kadar un.
• 1 kase marmelat.
• 1 su bardağı pudra şekeri.
• 1 paket kabartma tozu.

HAZIRLANIŞI:
1-Yumuşatılmış margarini ve şekeri krem haline gelene dek yoğurun.
2-Ardından sütü, bir yumurtayı, tarçını, kakaoyu, kabartma tozunu da ekleyerek karıştırın.
3-Azar azar un ekleyerek, kulak memesi yumuşaklığında, ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edin.
4-Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp yuvarlayın.
5-Ortalarına başparmağınızı bastırarak tepsiye dizin.
6-Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
7-Fırından alıp ılıttıktan sonra ortalarındaki boşluklara marmelat doldurun.
8-Üzerine pudra şekeri serpip ikram edin.

Afiyet olsun...
 

SAFRAN

New member
Local time
19:41
Katılım
9 Ocak 2006
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Vişneli ve Bademli Biscotti



MALZEMELER:
1 + 3/4 su bardağı kurutulmuş vişne
1/2 su bardağı su
3 su bardağı un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
yarım tatlı kaşığı tuz
4 yemek kaşığı yumuşak margarin
1 su bardağı toz şeker
4 yumurta (1 tanesi hafifçe çırpılmış)
2 tatlı kaşığı vanilya
3/4 su bardağı badem (kabukları soyulmuş ve doğranmış)
3 yemek kaşığı toz şeker
not: ben sadece 1 bardak (1 paket) kurutulmuş vişne kullandım, suyu da biraz azalttım.

HAZIRLANIŞI:
1-Vişneleri ve suyu bir tavaya alın. Orta hararetli ocakta arada karıştırarak 8 dakika pişirin.
2-Pişince suyundan 2 yemek kaşığı ayırıp kalanını süzün.
3-Unu, kabartma tozunu ve tuzu eleyin. Yağı ve 1 su bardağı şekeri mikserle 2 dakika çırpın. 3 yumurtayı teker teker ekleyin. Ayırdığınız vişne suyunu ve vanilyayı ilave edin. Yavaş yavaş unlu karışımı ekleyip vişneleri ve bademleri karıştırın. (Ben bu aşamada hamur elime çok yapışıyor diye un ekledim.)
4-Hafif unlanmış bir zeminde hamuru ikiye bölün. Her birini 32cm x 6,5cm boyutlarında rulo haline getirin. (Ben fırın tepsisinin uzunluğuna göre ayarladım.). Fırını 200C'ye getirin. Her bir ruloya elinizle bastırarak 1 cm kalınlığına gelmesini sağlayın. Ruloları yağlı kağıt serili tepsiye -aralarında mümkün olduğunca boşluk bırakarak- yerleştirin. Üzerlerine çırpılmış yumurtayı sürün ve 3 yemek kaşığı toz şekeri serpin.
Isınmış fırında 35dak. pişirin. Pişince fırın teline alıp 20 dakika soğutun.
5-Her bir ruloyu ekmek bıçağı ile verev 16-18 parçaya kesin. Tekrar fırın teline alın. Teli tepsilerin üzerine yerleştirin. (Ben doğrudan tepsiye aldım) Fırını 150C'ye getirin. 8 dakika pişirip ters çevirin. 8 dakika daha pişirip fırından çıkarın. Tamamen soğutup servis yapın.[/FONT]
 
Son düzenleme:

safak71

Banned
Local time
19:41
Katılım
4 Ağustos 2006
Mesajlar
101
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
57
Ağlayan kek


MALZEMELER
4 yumurta
3 fincan şeker
3 fincan un
1,5 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı süt
1 paket kabartma tozu
kreması :
1 su bardağı süt
1 paket krem şanti
sosu:
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı kakao

HAZIRLANIŞI
Keki için önce yumurta ve şekeri çırpın. Sonra 2 çorba kaşığı sütü ve kakaoyu ilave edin. Biraz çırptıktan sonra ununu koyup tekrar çırpın. En son kabartma tozunu koyup güzelce çırptıktan sonra yağlanmış tepsiye bosaltıp 175 derece ısıtılmıs fırına koyun.30 dakika sonra alın ve sıcak kekin üstüne 2 su bardağı sütü her yerine gezdirerek boşaltın. Sonra soğumaya bırakın. Kek soğuduktan sonra önceden hazırlanmış krem şantiyi üzerine sürün.
Sosu için hepsini koyup karıştıra karıştıra pişirin. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kekin üstüne boşaltın. Buzdolabında biraz beklettikten sonra servise yapabilirsiniz.
 

safak71

Banned
Local time
19:41
Katılım
4 Ağustos 2006
Mesajlar
101
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
57
Çatal


MALZEMELER
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
3 çorba kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
200 gr. yumuşak margarin
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar un
yumurta sarısı
çörek otu (arzuya gore)

HAZIRLANIŞI
Yoğurt, sıvı yağ, şeker, kabartma tozu, tuz, mahlep ve margarini bir kapta iyice elinizle karistırıp krem haline getirin. Unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. İstediğiniz şekli verip uzerine yumurta sarısını sürüp çörek otu serptikten sonra 200 derece fırında altın sarısı gibi kızartın
 

safak71

Banned
Local time
19:41
Katılım
4 Ağustos 2006
Mesajlar
101
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
57
Çikolatalı Pasta



MALZEMELER
1 çay bardağı beyaz şarap (tatlı bir likör de olabilir)
1 adet pandispanya (dikdörtgen şeklinde)
4-5 adet kiraz şekerlemesi
3/4 su bardağı toz şeker
150 gr çikolata
hazır krema

Sos için:

2 yumurta sarısı
4/5 su bardağı toz şeker
6 çorbakaşığı tereyağı (veya margarin)
1 çorbakaşığı beyaz şarap (tatlı bir likör de olabilir)
2 tatlı kaşığı kakao
3 çay fincanı kahve

6 Kişilik

HAZIRLANIŞI
Tereyağını (veya margarini) oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat kadar bekletip,yumuşatın. Yağı bir kabakoyup krema halini alıncaya kadar ısıtın. . Yumurta sarılarını, tozşekeri, kakaoyu ve likörü katın. İyice, yumuşak bir krema kıvamına gelene kadar karıştırmayı sürdürün.
Pandispanyayı, üç kat olacak şekilde kesin. Pandispanyanın en alt katını filmle kapladığınız dikdörtgen kek kalıbına yerleştirin. Bir fincan kahveyle biraz likörü karıştırıp bunu ilk pandispanya katının üzerine gezdirin. Hazırlanmış kremanın yarısıyla üstünü kaplayıp ikinci pandispanya dilimini koyun. İlk katta yaptığınız işlemi yineleyin. Bittikten sonra üçüncü dilim pandispanyayı koyup onu da daha öncekiler gibi ıslatın. Tatlıyı buzdolabına, soğumaya bırakın.
Ezip, ufaladığınız çikolatayı bir kaba koyup içi sıcak su dolu başka bir kabın içine yerleştirerek eritin. Başka bir kapta tozşekeri çevirin ve yavaş yavaş karıştırmaya devam ederek cikolatanın üzerine dökün. 8-10 dakika karıştırmaya devam edin. Tatlıyı buzdolabından çıkarıp kalıba dökün. Mümkün olduğu kadar hızlı karıştırarak karışımı tatlının üzerine boşaltın. Bir bıçak yardımıyla yüzeyini kare kare e çizin ve yeniden 25 dakika kadar buzdolabına koyun.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst