- Katılım
- 11 Nisan 2006
- Mesajlar
- 5
- Tepkime puanı
- 3
- Puanları
- 0
- Yaş
- 37
epper: epper: Kıskançlığı önlemek için C vitamini deposu "greyfurt"u elinizden düşürmeyin!..
Kandaki şeker değerlerini de düşüren meyve, diş etlerini koruyor ve ince bağırsaklardaki bazı maddeleri yok ederek sağlıklı bir hayat sunuyor.
Beslenme ve Diyet Uzmanı Banu Kazanç, vitamin deposu “greyfurt”un faydalarını sizler için derledi... Greyfurt, kafa karışıklığı, kıskançlık ve hayal kırıklığı gibi olumsuz düşünce durumlarında ilâç olarak kullanılır. Canlandırıcı karakteri ile kararsızlık, sürüncemede bırakma ve geçmiş için kaygılanma durumlarında fayda sağlar. Yapılan çalışmalarda greyfurt lifinin kolesterolü önemli ölçüde düşürdüğü saptandı.
DİŞLERİ KORUR
Bilim adamları, günde iki greyfurt yemenin dişeti hastalıklarına karşı mücadelede birebir olduğunu açıkladı. İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre, greyfurt vücuttaki C vitamini seviyesini artırıyor, diş etlerindeki kanamayı durduruyor. Antioksidan etkisi olan C vitamini, kandaki şeker değerlerini düşürürken aynı zamanda dişetini koruyor. İngiliz Ağız Sağlığı Derneği tarafından 58 kişi üzerinde yapılan araştırmada, deneklere günde iki greyfurt verildi ve diş etlerinin eskisinden çok daha sağlıklı olduğu görüldü.
ZAYIFLATMA ÖZELLİĞİ VAR
San Diego’daki bir klinikte çalışan bilim adamları greyfurtun zayıflamayı desteklediğini ortaya koydu. Greyfurt şekerin vücutta eritilmesini desteklediğinden, şeker yağa dönüştürülüp vücut tarafından depolanmıyor. Bir deneyde yemekten önce yarım greyfurt yiyen insanların kanında daha az miktarda insülin ve glikoz bulundu.
İLAÇLA İÇMEYİN
Tablet olarak alınan ilâçların etkisini artırabilen greyfurt suyunun, bazı durumlarda ölüme bile sebep olabileceği belirtiliyor. İlâçların bağırsaklarda ve karaciğerde bulunan bir enzimle parçalanarak vücuttan atıldığını belirten İstanbul Gülhane Askeri Tıp Akademisi Endokrinoloji Metabolizma ve Diyabet Uzmanı Prof. Dr. Metin Özata ise greyfurt suyunun, bu enzimin ince bağırsaklarda bazı maddeleri yok edebildiğini kaydetti
Kandaki şeker değerlerini de düşüren meyve, diş etlerini koruyor ve ince bağırsaklardaki bazı maddeleri yok ederek sağlıklı bir hayat sunuyor.
Beslenme ve Diyet Uzmanı Banu Kazanç, vitamin deposu “greyfurt”un faydalarını sizler için derledi... Greyfurt, kafa karışıklığı, kıskançlık ve hayal kırıklığı gibi olumsuz düşünce durumlarında ilâç olarak kullanılır. Canlandırıcı karakteri ile kararsızlık, sürüncemede bırakma ve geçmiş için kaygılanma durumlarında fayda sağlar. Yapılan çalışmalarda greyfurt lifinin kolesterolü önemli ölçüde düşürdüğü saptandı.
DİŞLERİ KORUR
Bilim adamları, günde iki greyfurt yemenin dişeti hastalıklarına karşı mücadelede birebir olduğunu açıkladı. İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre, greyfurt vücuttaki C vitamini seviyesini artırıyor, diş etlerindeki kanamayı durduruyor. Antioksidan etkisi olan C vitamini, kandaki şeker değerlerini düşürürken aynı zamanda dişetini koruyor. İngiliz Ağız Sağlığı Derneği tarafından 58 kişi üzerinde yapılan araştırmada, deneklere günde iki greyfurt verildi ve diş etlerinin eskisinden çok daha sağlıklı olduğu görüldü.
ZAYIFLATMA ÖZELLİĞİ VAR
San Diego’daki bir klinikte çalışan bilim adamları greyfurtun zayıflamayı desteklediğini ortaya koydu. Greyfurt şekerin vücutta eritilmesini desteklediğinden, şeker yağa dönüştürülüp vücut tarafından depolanmıyor. Bir deneyde yemekten önce yarım greyfurt yiyen insanların kanında daha az miktarda insülin ve glikoz bulundu.
İLAÇLA İÇMEYİN
Tablet olarak alınan ilâçların etkisini artırabilen greyfurt suyunun, bazı durumlarda ölüme bile sebep olabileceği belirtiliyor. İlâçların bağırsaklarda ve karaciğerde bulunan bir enzimle parçalanarak vücuttan atıldığını belirten İstanbul Gülhane Askeri Tıp Akademisi Endokrinoloji Metabolizma ve Diyabet Uzmanı Prof. Dr. Metin Özata ise greyfurt suyunun, bu enzimin ince bağırsaklarda bazı maddeleri yok edebildiğini kaydetti