Neler yeni

Welcome to SATBİL FORUM PAYLAŞIM

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?

Bir Satbil Forum Efsanesi

Satbil Reklam Alanı

Satbil Forum Reklam

Kalipta Maydanozlu Tavuk

melek_19

Guest
Local time
21:12
Katılım
11 Nisan 2006
Mesajlar
5
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Yaş
37
Kalipta Maydanozlu Tavuk
Tavsiyeler
Kalibin kenarlarindan çikmis parçala parmaginizla düzeltin. Kalibi 1-2 dak. çok sicak suyun içine koyup sonra üstüne bir tabak koyup ters çevirin. Jelatinli karisimi kesip küçük küçük yaninda servis yapin
Malzemeler
2
Tavuk Budu (herbiri 275 gr. agirliginda)
1 küçük sogan(dörde bölünmüs)
1
defne yapragi
Tuz ve
karabiber
1 yemek kasigi toz jelatin
3 yemek kasigi soguk su
2 kati
yumurta (dogranmis)
40 gr iyice dogranmis
maydanoz


Yapilis Tarifi
850 ml.’lik bir metal kalibi soguk suyla islatin ve buzdolabina koyun.
Tavugu, sogan ve defne yapragiyla birlikte bir tencereye koyup üzerine soguk suyu ekleyin. Tuz ve biberle tatlandirip bir tasim kaynatin. Üste çikan köpükleri alin, üstünü kapatip 45. dak. pisirin. (Tavuga bir sis veya çatal batirildiginda berrak bir su akmali).
Pisme suyunun 600 ml’sini ayirin
Tavugun derisini ve kemikleri ayirip, esit parçalar halinde kesin.
Jelatini suya döküp 5 dak. süngerlesinceye kadar birakin. Kaseyi bir tencerenin içinde sicak suda birakin 1-2 dak. jelatin çözülünceye dek karistirin. Tavuk suyunu tuz ve biberi ekleyip tatlandirin.
Bir kasede tavugu haslanmis yumurtalarla dikkatlice harmanlayin. Maydanozun 2/3’ünü ekleyip karistirin.
Tavuk karisimini sogutulmus kaliba yerlestirin. Jelatinle kalibi doldurun. Kalan jelatine kalan maydanozu ekleyip karistirin.
Kalibi ve maydanozlu jelatini ayri ayri buzdolabina koyup 6 saat veya bir gece sogutun.
Afiyet olsun...
 

melek_19

Guest
Local time
21:12
Katılım
11 Nisan 2006
Mesajlar
5
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Yaş
37
Zeytinyağlı Isırgan

--------------------------------------------------------------------------------

Malzemeler
2 demet ısırgan (ince doğranmış)
1 adet havuç (ince halka doğranmış)
2 adet soğan (ince kıyılmış)
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet kesme şeker
Tuz (arzu edilen miktarda)
1 su bardağı su (sıcak)

Maydanoz (ince kıyılmış)
Yapilis Tarifi
Isırganları kaynar suya batırıp 10 dakika bekletin ve ince ince kıyın. Isıtılmış yağda soğanları sararıp yumuşayıncaya kadar karıştırarak yaklaşık 5 dakika soteleyin. Havucu ilave edip, 5 dakika daha soteleyin. Isırgan, şeker, tuz ve suyu ekleyip, kısık ateşte suyunu çekene kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Soğuyunca maydanoz serperek servis yapın.
Afiyet olsun...
 

melek_19

Guest
Local time
21:12
Katılım
11 Nisan 2006
Mesajlar
5
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Yaş
37
Patlıcan Ezmesi

--------------------------------------------------------------------------------

Malzemeler
1 kg
patlıcan, sapları alınmış
175 ml yoğurt
1 diş sarmısak, ezilmiş
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı
zencefil
1/2 çay kaşığı
kimyon
Tuz ve
karabiber

Maydanoz, süslemek için

Yapilis Tarifi
Fırını 200 C'ye ayarlayıp ısıtın. Patlıcanları bir çatalla delin. Sonra 45-60 dak. bir kaşıkla bastırıldığında yumuşak olana dek pişirin.
Patlıcanları fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Boylamasına ikiye bölün ve hafifçe sıkarak acı suyunu akıtın. Kabuklarını soyup patlıcanın içini soğumaya bırakın.
Patlıcanları, yoğurdu, sarmısağı, şekeri, zencefili, kimyonu, tuz ve biberi blender'da karıştırın. 1 veya 2 kaseye koyup 2-3 saat buzdolabında tutun.
Servis etmeden önce maydanozla süsleyin.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst