F
fiesta73
Guest
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
M A L Z E M E L E R
1 kg. hamsi,
1 adet soğan,
2 su bardağı pirinç,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 çorba kaşığı tereyağ,
1 çorba kaşığı toz şeker,
1 çorba kaşığı kuş üzümü,
2 su bardağı sıcak su,
Yenibahar, tarçın, tuz.
H A Z I R L A N I Ş I
Balıkları temizleyip kılçıklarını ayırın. Pirinci ıslatıp bekletin. Fıstığı ve soğanı yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Islattığınız pirinçleri süzüp içine koyun ve kavurun. Suyu ekleyin kuş üzümünü,tuzu ve şekeri koyup hafif ateşte pişirin. Piştikten sonra ateşten alıp baharatları ilave edip demlenmeye bırakın. Yuvarlak cam bir tepsiyi yağlayıp hamsileri kuyrukları içe doğru gelecek şekilde aralık bırakmadan sıkışık bir şekilde dizin. Pilavın yarısını dizdiğiniz balıkların üzerine boşaltıp yayın. Arta kalan hamsilerin bir bölümünü tereyağında kızartın. Kızartmış olduğunuz hamsileri pilavın üzerine yayarak yerleştirin. Balıkların üzerine kalan pilavı koyun. En üste de kalan çiğ hamsileri dizerek pilavın üzerini tamamen kapatın. Fırında 15 dk. süreyle pişirin. Ters çevirip servis tabağına alın. Yeşil salatayla birlikte servis yapın.
Afiyet olsun.