Gül Tatlısı
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]
Malzemeler [/FONT]
Yarım Limonun Suyu
1 çay bardağı Erimiş Margarin
1 çay bardağı Sıvı Yağ
2 çay bardağı Yoğurt
2 çay bardağı İrmik
1 Yumurta
1 paket Kabartma Tozu
Aldığı kadar Un[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]
1 su bardağı iri çekilmiş Ceviz [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]
ŞURUB MALZEMESİ[/FONT]
3 su bardağı Şeker
2 su bardağı Su
1 tatlı kaşığı Limon Suyu
Ağartılmış Badem[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]
HAZIRLANIŞI
Malzemelerin hepsi iyice karıştırılıp yağlanmış tepsiye dökülür. Üzerine ağartılmış badem dizilir.
Önceden ısıtılmış fırında üztü kızarıncaya kadar pişirilir.
Pişmiş Şam balının üzerine kaynar şurup dökülür. Soğuduktan sonra dilimlenerek servis yapılır.
[/FONT]