Neler yeni

Welcome to SATBİL FORUM PAYLAŞIM

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?

Bir Satbil Forum Efsanesi

Satbil Reklam Alanı

Satbil Forum Reklam

Gelecğin antenimi?

M

MEHMET_35

Guest
Gelecğin antenimi?
Arkadaşlar ben bu yazıyı TELE Satellite dergisinde gördüm bilemiyorum mutlaka okuyanınız olmuştur ama ben yinede sizinle paylaşayım dedim.

Küresel Uydu anteni

comOfset antenlerine yıllardır alışkınız. Aynısı parabolik antenler için geçerli. Onlarda ortaya yerleştirilen LNB, tertibata bir tür simetriklik havası verirken, ofset antenlerde ise, LNB merkezin dışında yer alır. Buna rağmen bir ofset antende de LNB aslında tam odak noktasında bulunur, zira ofset bir anten kısmî parabolik bir antenden başka bir şey değildir. Ama küre şeklindeki bir antende LNB’yi nerede bulacağız? Böyle bir şeyin varlığı mümkün müdür? Evet, bunlar halihazırda var, küçük miktarlarda olsa bile. Onlar Mısır’ın Kahire kentinde yaşayan Dr. Abdelhamid Farrag tarafından icat edildi. Asıl mes-leği diş doktoru olan Dr. Farrag, biraz farklı yapıdaki bir anteni yaratmaya karar vermişti. Aslında hep mühendis olmayı dileyen, ama daha sonra diş hekimliğini seçmiş olan Dr. Farrag’ın kanında var sanki, mucitlik. Abisi örneğin, Mısır’ın ilk radyo üreticilerinden biriydi. Şu anki hedefi ise, seyyar kullanım için bir anten geliştir-mektir. Onun küresel anteninin çapı sadece 30 sm olup, buna rağmen birden fazla LNB ile iş görmeyi başarıyor. LNB’leri küre-nin dışında yer alır ve kürenin arkasında kalan yarısını yansı-tıcı olarak kullanır ki, bu şekilde birden fazla LNB’nin takılması da rahatça mümkün. Tabii ki, bu yöntem sadece DTH (direct-to-home) uydularıyla çalı-şır. DX’çiler bu antenle gerçekte hiçbir başarı elde edemezler. Ama amaç bu değildi zaten, şüp-hesiz. Geliştirilen bu şekil, uydu alımını küçük ebatlarla ve az yer kaplayarak mümkün hale geti-ren, tamamen yeni bir tasarım anlamına geliyor. Dr. Farrag’ın hesaplamalarına göre, alımların 47 dBW’lik bir yayın gücünden itibaren mümkündür. Bu küresel antenden başka, Dr. Farrag ayrıca çapı sadece 20 sm olan küçük parabolik bir anten ile de deney-lerini sürdürüyor. Ancak bu anten için, en az 51 dBW tutarında olan sinyaller gereklidir. Mini Uydu anteni Dr. Farrag’ın icathanesinden: Oğlu Kerim tarafından evinin salonunda gösterilen, 25 sm’lik yarım kürelik dış LNB’li bir anten. Bu antenle alımlar 50 dBW’den itibaren mümkün. Onun hayali, yaptığı bu icadının bir üretici tarafından üretilmesi ve profesyonel olarak pazarlan-masıdır. FarraqSat adını verdiği küresel anteni için bir piyasanın bulunduğuna inanıyor.İletişim:



alıntıdır
 
A

alpalaba

Guest
uyduları tam gücünde kullanmıyorlar daha uzun ömürlü olsun istiyorlar bizde burada 25 cm ile yayın almamız gerekirken 90 bile kesmiyor güçlü antenlere ihtiyacımız var :)
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst