Neler yeni

Welcome to SATBİL FORUM PAYLAŞIM

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?

Bir Satbil Forum Efsanesi

Satbil Reklam Alanı

Satbil Forum Reklam

Gaziantep Yemek Tarifleri

seyfi

Administrator
Local time
01:45
Katılım
15 Kasım 2005
Mesajlar
6,014
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Yaş
59
Pirpirim Aşi

PİRPİRİM AŞI (GAZİANTEP)
MALZEME:
Pirpirim (semizotu) 1/2 kg. Yağlı kıyma 250 gr.
Katıyağ 1 çorba kaşığı Soğan 2 adet
Nohut 1/4 su bardağı Mercimek 1/4 su bardağı
Lolaz (börülce) 1/4 su bardağı Domates salçası 1 çorba kaşığı
Pirinç 1/4 su bardağı Bulgur 1/4 su bardağı
Sumak pekmezi 1 tatlı kaşığı Tuz Yeteri kadar
Kırmızı biber Yeteri kadar Nane Yeteri kadar
Karabiber Yeteri kadar Su

YAPILIŞI:
Mercimek, nohut ve lolazı bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün ayrı ayrı haşlayın. Katıyağda soğanı sarartıp, içine kıymayı koyup kavurun. Kıyma suyunu salınca içine salçayı, tuzu, biberi atıp karıştırın. Pirpirimleri iyice yıkayıp, ayıklayın. Doğrayıp kıymanın içine atıp, karıştırın. Bir iki çevirip, haşlanmış nohutu, mercimeği, lolazı ilave edin. Altı bardak suda eritilmiş 1 tatlı kaşığı sumak pekmezini tencereye dökün. Kapağı kapatıp 20 dakika pişirin. Ayıklanmış, yıkanmış pirinci, bulgurla beraber tencereye ilave edin. Bütün malzeme birbirleriyle bütünleşinceye kadar pişirin. Ateşten indirmeden dövülmüş sarmısak ilave edin. Üzerine, kızdırılmış yağda nane ve kırmızı biber dökerek ikram ediin.
 

seyfi

Administrator
Local time
01:45
Katılım
15 Kasım 2005
Mesajlar
6,014
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Yaş
59
Saçma Tava

SAÇMA TAVA (GAZİANTEP)

MALZEME:
Orta yağlı iri kıyma 1/2 kg. Sarmısak 1 baş
Patlıcan 1 kg. Tuz
İri domates 3 adet Kırmızı biber
Yeşil biber 2 adet Karabiber

YAPILIŞI:
Patlıcan, domates ve yeşil biberler ufak ufak doğranır. Diş sarmısak, kıyma ve baharatları da eklenerek karıştırılır. Kenarı yüksekçe bir tepsiye konur ve fırında pişirilir.
 

seyfi

Administrator
Local time
01:45
Katılım
15 Kasım 2005
Mesajlar
6,014
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Yaş
59
Sarmisak Aşi

SARMISAK AŞI (GAZİANTEP)

MALZEME:
Sarmısak 1 kg. Zeytinyağı 1 çorba kaşığı
Orta yağlı kuşbaşı et 500 gr. Hasbir (safran) 1 tutam
Süzülmüş yoğurt 1 kg. Su Yeterince
Un 1 çorba kaşığı Nane Yeterince
Yumurta 1 adet Tuz Yeterince
Nohut 1 su bardağı

YAPILIŞI:
Önce et tencerede kavrulur, içine tuz ve su ilave edilip, nohutu konur. Nohut ve et yumuşayıncaya kadar pişirilir. Sarmısaklar 2-3 cm. uzunluğunda doğranmış olarak tencereye ilave edilir. Sarmısak çabuk piştiğinden ocaktan almadan bir kaç dakika önce ayrı bir kapta yoğurt, un ve yağ iyice çırıpılır. Pişen yemeğin suyyundan 1 su bardağı kadar ilave edilerek tekrar karıştırılır. Bu karışım pişen yemeğin içine azar azar karıştırılır. Kaynamaya başlar başlamaz yemek ocaktan alınır ve üzeri kızdırılmış yağlı hasbirle süslenir. Yemek servise hazırdır.
 

seyfi

Administrator
Local time
01:45
Katılım
15 Kasım 2005
Mesajlar
6,014
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Yaş
59
Simit Kebabi

SİMİT KEBABI (GAZİANTEP)

MALZEME:
Kıyma 500 gr. Çekilmiş antep fıstığı 2 çorba kaşığı
İnce kara bulgur 5/8 su bardağı Çam fıstığı 8 çorba kaşığı
Maydanoz 1 bağ Rendelenmiş kaşar peyniri 3 çorba kaşığı
Soğan 1 küçük boy Sarmısak 2 diş
Tarçın 1,5 çay kaşığı Kara biber
Kimyon 1,5 çay kaşığı Tuz
Kırmızı pul biber 1/2 çorba kaşığı

YAPILIŞI:
Bulguru sıcak suda 10 dakika bekletin. Elinizle sıkarak sudan alıp temiz bir kaba koyun. Pul biberi biraz ıslatıp süzdürün. Soğanı rendeleyin. Maydanozu ince ince kıyın. Sarmısakları dövün. Bir kaba kıymayı, bulguru, soğanı, sarımsağı, maydanozu, baharları, çam fıstıklarını koyup, iyice yoğurarak köfte harcını hazırlayın. Hazırladığınız köfte harcından iri kuşbaşı büyüklüğünde parçalar kopararak avucunuzun içinde yuvarlayın ve uzunlamasına köfteler yapıp şişlere geçirin. Izgaranızı (tercihen kömür ızgarası) ya da fırınınızın ızgarasını yakın. Şişleri ızgaraya yerleştirerek her yanı eşitçe renk alıp kızarıncaya kadar pişirin. Tabaklara aktarın, sıcakken üzerlerine rendelenmiş kaşarı ve çekilmiş antep fıstığını serpiştirerek servis yapın.
 

seyfi

Administrator
Local time
01:45
Katılım
15 Kasım 2005
Mesajlar
6,014
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Yaş
59
Vişne Kebabi

VİŞNE KEBABI (GAZİANTEP)

MALZEME:
Vişne 1 kg. Katıyağ 1 çorba kaşığı
Soğan 3 orta boy Domates salçası 1/2 çorba kaşığı
Pide 3 adet Limon suyu 5 çorba kaşığı
Kıyma 750 gr. Maydanoz 1/2 bağ
Yenibahar 1 çay kaşığı Karabiber
Toz kırmızıbiber Tuz

YAPILIŞI:
Vişnelerin yarısını süzgeçten geçirip suyunu sıkın. Diğer yarısını, çekirdeklerini çıkararak bütün bırakın. Soğanları ince ince dilimleyip halkalarına ayırın. Pideleri 3 cm. 'lik baklava dilimi biçiminde kesin. Kıymayı tuz, karabiber, kırmızıbiber ve yenibahar ile yoğurarak köfte harcı hazırlayın. Elinizi ıslatıp harçtan vişne büyüklüğünde parçalar kopararak avucunuzda yuvarlayıp minik köfteler yapın. Yağı tavada eritin. Yağ kızınca köfteleri içinde her yanına eşitçe renk aldırarak kızartın. Soğanları katıp tavayı sallayarak köftelerle birlikte biraz pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı, limon suyunu, vişne suyunu ve tuzu katarak bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp 3-4 dakika pişirin. Vişneleri ekleyin, 2-3 dakika daha pişirmeyi sürdürüp suyunu yarı yarıya çektirin. Pideleri bir servis tabağına dizin. Üzerlerine tavadaki malzemeyi boşaltın. Maydanozu ince kıyıp, serperek servis yapın. Not: Pideler tereyağında biraz kızartılarak da kullanılabilir. Yanında çam fıstıklı ve bademli pilav ile servis yapılır.
 

seyfi

Administrator
Local time
01:45
Katılım
15 Kasım 2005
Mesajlar
6,014
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Yaş
59
Zeytinyağli Kabak Içi

ZEYTİNYAĞLI KABAK İÇİ (GAZİANTEP)

MALZEME:
Kabak 1 kg. Maydanoz 1/2 demet
Zeytinyağı 1 çay bardağı Kırmızı toz biber
Soğan 1 adet Tuz
Sarmısak 1 baş

YAPILIŞI:
Kabak içleri ince ince doğranır. Soğan ve sarmısaklar ayıklanır, ufak ufak doğranır. Zeytinyağı tencerede kızdırılır, soğan ve sarmısaklar atılır, kabak içi ilave edilir ve pişirilir. Serviste yemek üzerine kıyılmış maydanoz ve kırmızı toz biber serpilir.
 

seyfi

Administrator
Local time
01:45
Katılım
15 Kasım 2005
Mesajlar
6,014
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Yaş
59
Baklava

BAKLAVA (GAZİANTEP)

MALZEME:

Un 1 kg. Su 2 bardak
Yumurta 3 adet Nişasta 150 gr.
Tuz 10 gr. Sadeyağ 700 gr.
Fıstık içi 400 gr. Toz şeker 4 çorba kaşığı
Toz şeker 1,5 kg. Su 250 gr.
Limon 1 adet

YAPILIŞI:
Un elenir, ortası açılır, yumurta kırılır, su ve tuz eklenir, hamur kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar yoğrulur. Hamur en az bir saat dinlendirilir. Hamur yumaklara ayrılır. Yumaklar nişastaya bulanarak oklava veya merdane ile çok ince yufkalar haline getirilir. Tepsi yağlanır, yufkalar tepsiye tek tek serilir, her yufkaya sade yağ sürülür. Bu işleme en az 10 kat yufka oluncaya kadar devam edilir. Daha önce hazırlanan iç 10 kat yufkanın üzerine serilir. Bunun üzerine tekrar 10 kat yufka sade yağ sürülerek serilir ve dilimlenir. Üzerine ılık sadeyağ gezdirilerek fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Pişmiş baklavanın üzerine daha öne hazırlanmış olan kıvam yavaş yavaş dökülür ve biraz dinlendirilir
 
M

MEHMET_35

Guest
abi sen ne yaptın yaw ........karnımız acık tı şimdi nasıl yapacaz bu yemekleri ...................... teşekkür ederim tariflerini yazıcı da yazdırdım akşama eve verecem birini yapsınlar bari yarına menü hazır desene ?
 
A

alpalaba

Guest
sevgili seyfi güzel bir çalışma olmuş takdir etmemek elde değil
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst