Neler yeni

Welcome to SATBİL FORUM PAYLAŞIM

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?

Bir Satbil Forum Efsanesi

Satbil Reklam Alanı

Satbil Forum Reklam

Etli şakşuka

safak71

Banned
Local time
20:48
Katılım
4 Ağustos 2006
Mesajlar
101
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
57
MALZEMELER
1/2 kg az yağlı kuzu kuşbaşı et
6-7 adet dolmalık biber
2 adet acı sivri biber
2-3 orta boy domates
2 orta boy kuru soğan
kibrit kutusu kadar margarin
tuz, karabiber
4-5 adet yumurta

HAZIRLANIŞI
Önce kuzu eti suyunu çekince, yemeklik doğradığınız kuru soğanı ilave edip, biraz kavurun. Daha sonra üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edip, etler yumuşayana kadar pişirin. Dolma biberleri yıkayıp boyuna olarak dörde bölün. Domatesleri yemeklik doğrayın. Arzuya göre acı biberleri de doğrayın. Hepsini, tuz ve karabiberini ilave edip, pişirin. İneceğine yakın içine yumurtaları kırıp, kapağını kapatın. Yumurtalar pişince servis yapın.
 
F

fiesta73

Guest
Eeee artık bu güzel yemeğin yanına hediye olarak bir adet te şakşuka kaseti vermen lazım. Hele biberler birazda acı olursa adama iyi şakşuka oynatır. Üstat şaka bir yana bu tarif hoşuma gitti deneyeceğimde yumurtaları top top bırakalımmı yoksa karıştıracakmıyım. bana bilgi verirsen sevinirim.
 

safak71

Banned
Local time
20:48
Katılım
4 Ağustos 2006
Mesajlar
101
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
57
:kutla: abi yumurtaları aslında top top bırakmak gerekir ama yumurtanın pişme derecesine göre yani az pişmiş sevenler böyle yapabilir sevmeyenler pişmesi için karıştırabilirler afiyet olsun eee arkıt pişinçe bir tabakta bana yollarsınız herhalde:kutla:
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst