Neler yeni

Welcome to SATBİL FORUM PAYLAŞIM

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?

Bir Satbil Forum Efsanesi

Satbil Reklam Alanı

Satbil Forum Reklam

Emzirme dönemi ve beslenme

Aysin

New member
Local time
09:49
Katılım
1 Nisan 2007
Mesajlar
150
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Hiçbir şey anne sütünün yerini tutamaz. Anneler hangi şart altında olursa olsun bebeğin büyüme ve gelişmesini sağlayacak yeterli sütü üretir. Sağlıklı bir anne 700-800 ml süt salgılar. Bunun için de 700 kcal’ye ihtiyaç vardır. Bunun bir kısmı depolardan karşılanır. Ama mutlaka enerjiyi artırmak gerekir. Çünkü bu artış yapılmazsa anne önce kendi enerji depolarını kullanır... İyi beslenen annelerin sütü vitamince daha zengindir. Emzirme döneminde hem annenin sağlığını korumak hem de sütün daha yeterli salgılanmasını sağlamak
için beslenmemize önem vermeliyiz.Sağlıklı bir anne 700-800ml süt salgılar. Bunun için de 700kcal’ye ihtiyaç vardır. Bunun bir kısmı depolardan karşılanır. Ama mutlaka enerjiyi artırmak gerekir. Çünkü bu artış yapılmazsa anne önce kendi enerji depolarını kullanır. Zayıflar, sağlığı bozulur, süt salgısı azalır.

Emzirme döneminde sadece enerji değil; protein, kalsiyum, demir ve sıvı gereksinmesi de artar.

Sütün bollaşmasının bir şartı da annenin huzurlu ve dinlenmiş olmasıdır. Stres, endişe, yorgunluk süt salgılanmasını olumsuz etkiler.

Emziren anne zayıflama diyeti uygulamamalıdır. Ancak unlu, yağlı, şekerli besinleri aşırı yememeye dikkat etmelidir. Eski vücut ağırlığına dönmek için acele edilmemelidir. Bu süre 6 ay veya daha fazla sürebilir.

Emzirme döneminde:

- Salam, sosis, sucuk gibi katkı maddesi içeren hazır besinler mümkün olduğu kadar yenmemelidir.

- Yemeklerde iyotlu tuz kullanılmalıdır.

- Kuru meyveler demir ve kalsiyumdan zengindir. Günlük beslenmede yer almalıdır.

- Hazır meyve suları, gazoz ve kolalı içecekler yerine taze sıkılmış meyve suları, ayran, limonata tüketilmelidir.

- Kansızlığa neden olduğundan yemeklerle birlikte çay içilmemelidir. 1-2 saat sonra açık çay içilebilir. Ama ıhlamur, nane, papatya, kuşburnu gibi bitki çayları tercih edilmelidir.

- Tarım ürünlerine haşere öldürücü ilaçlar atıldığından sebze ve meyveler iyice yıkanmalıdır.

- Sebzelerin, makarna ve eriştenin haşlama suları dökülmemelidir. Kurubaklagiller iyice yıkandıktan sonra ıslatılmalı ve haşlama suları dökülmemelidir.

- Pekmez kan yapıcıdır. Şeker yerine tatlı olarak pekmez yenmesi kansızlığa karşı alınacak önlemlerden biridir.

- Bebek emzirilirken günde 3lt sıvı almaya çalışılmalıdır.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst