Neler yeni

Welcome to SATBİL FORUM PAYLAŞIM

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?

Bir Satbil Forum Efsanesi

Satbil Reklam Alanı

Satbil Forum Reklam

Düğün Çorbası

melek_19

Guest
Local time
18:07
Katılım
11 Nisan 2006
Mesajlar
5
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Yaş
37
MALZEMELER
1/2 kg koyun (kuzu) eti, yağsız
1 çay kaşığı kırmızı biber
9 çorba kaşığı margarin
3 adet yumurta sarısı
12 su bardağı su
1 adet limon
150 gr un
biber
tuz

HAZIRLANIŞI
Eti nohut iriliğinde doğrayın, 12 su bardağı su ve bir tutam tuz ile pişirin. 8 çorba kaşığı yağ ile unu 3 dakika kavurun ve azar azar pişen etlere katın. Karıştıra karıştıra on dakika kadar kaynatın.
Bir kap içerisinde 3 adet yumurta sarısını limon suyu ile biraz karıştırın. Pişen çorbadan azar azar ilave edip. Çorba kabına boşaltın. 1 çorba kaşığı yağ ile kırmızı biberi ateşte biraz kızdırın ve çorbanın üzerini bu yağ ile süsleyip servis yapın.
 

melek_19

Guest
Local time
18:07
Katılım
11 Nisan 2006
Mesajlar
5
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Yaş
37
Domates çorbasi

--------------------------------------------------------------------------------

Malzemeler

2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
500 ml süt
karabiber
pul biber
rendelenmiş kaşar
1 su bardağı su tuz
3 yemek kaşığı salça




Yapılışı

Yağı eritip un kavurun, üzerine salçayı ekleyerek biraz daha kavurun. Süt ve suyu bir yandan karıştırarak ekleyin, iyice karıştırın, top top olmaması için süzgeçten geçirebilirsiniz. Kaynayınca tuz ve diğer baharatları ekleyin. Kaynadıktan sonra, kısık ateşte 10 dakika daha kaynatın. Rendelenmiş kaşarı servis yaparken üzerine serpin.
 

melek_19

Guest
Local time
18:07
Katılım
11 Nisan 2006
Mesajlar
5
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Yaş
37
Ezo Gelin Çorbası

--------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER
1 çay fincanı kırmızı mercimek
1 çay fincanı ince bulgur
1 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı domates salçası
2 çay kaşığı kırmızı biber
Yarım çay kaşığı acı biber yada biber salçası
2 çay kaşığı nane
Biraz tuz
6-7 bardak su

HAZIRLANIŞI
Tencereye yağ ve küçük küçük doğranmış soğanları koyup, hafifçe pembeleştirin. Su, yıkanmış mercimek, bulgur, salça,tuz koyup mercimek ve bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin. Ateşten alıp acı kırmızı biber, nane serptikten sonra servis yapın.
 

melek_19

Guest
Local time
18:07
Katılım
11 Nisan 2006
Mesajlar
5
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Yaş
37
Halim Aşi

--------------------------------------------------------------------------------

Yemek Adı : Halim Aşı
Mutfak : Türk
Türü : Çorbalar
Zorluk :

Süre :

MALZEMELER
1 su bardağı nohut
½ kg kemikli et
1 su bardağı buğday yarması
1 adet soğan
6 su bardağı su
1,5 yemek kaşığı salça
1,5 yemek kaşığı margarin
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

HAZIRLANIŞI
Nohutu geceden ıslatın. Soğanları yemeklik doğrayın ve nohutu haşlayın, haşladıktan sonra buğday yarmasını ve eti ekleyerek iyice pişirin. Tuz ve karabiberini ekledikten sonra soğanları margarinle kavurun ve salçayı ilave edin. Biraz kavurduktan sonra bu karışımı çorbaya ekleyip, sıcak olarak servis yapın.

AFİYET OLSUN !
 

melek_19

Guest
Local time
18:07
Katılım
11 Nisan 2006
Mesajlar
5
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Yaş
37
Havuç çorbasi

--------------------------------------------------------------------------------

Yemek Adı : Havuç Çorbası
Mutfak : Türk
Türü : Çorbalar
Zorluk :

Süre :

MALZEMELER
3 adet havuç
1 adet yumurta
5 su bardağı su
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı yağ
1 kahve fincanı süt
karabiber
tuz

HAZIRLANIŞI
Margarini ve unu bir tencereye koyup hafifçe kavurun, azar azar su ekleyerek unu ezin. Havuçları temizleyip, yıkadıktan sonra dilimleyin. Dilimlediginiz havuçları suya katıp, havuçlar yumuşayıncaya dek pişirin. Havuçlar piştiğinde ezerek süzgeçten geçirin. Servis yapmadan on dakika önce bir adet yumurta sarısı ile sütü çırpın, çorba suyuyla ılıklaştırıp çorbaya katın, bir taşım kaynattıktan sonra ateşten alın. Üzerine kırmızı biber serpip servis yapın.

AFIYET OLSUN!
 

melek_19

Guest
Local time
18:07
Katılım
11 Nisan 2006
Mesajlar
5
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Yaş
37
Taze Fasulye Çorbası

--------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER
500 gr taze fasulye
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığıtereyağ
3 çorba kaşığı yoğurt
1 adet domates
1 adet yumurta

HAZIRLANIŞI
Fasulyeleri yıkadıktan sonra uçlarını kesip, küp küp doğrayıp, tencereye koyun. Üzerine domates rendeleyip, iki kaşık tereyağı ve tuz ilave edip tencerenin kapağını örtün. Fasulyeleri ağır ağır, suyunu çekinceye dek kavurun ve daha sonra bir miktar su ilave edin. 25-30 dakika fasulyeler pişinceye dek kaynatın.
Diğer yanda bir kapta yoğurt, un ve yumurtayı su ile ezip, kaynayan fasulyenin üzerine ağır ağır karıştırarak kökün. Topak olmamasına özen gösterin. On dakika kaynatıp, servis yapın.
 
A

alpalaba

Guest
eline sağlık güzel duruyor yanlız düğün çorbası öyle kolay olmuyor önce güzel bir kız buluyorsun sonra birde damat :)
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst