Neler yeni

Welcome to SATBİL FORUM PAYLAŞIM

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?

Bir Satbil Forum Efsanesi

Satbil Reklam Alanı

Satbil Forum Reklam

Çorbalar

SAFRAN

New member
Local time
16:50
Katılım
9 Ocak 2006
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Tarhana Çorbası

MALZEMELER
Yarım bardak kuru tarhana
6 bardak soğuk su
4 çorba kaşığı tereyağı
1.5 çorba kaşığı nane
1 çay kaşığı kırmızı biber
Yeteri kadar tuz

6 kişilik

HAZIRLANIŞI
Tarhanayı su ile ezip tuz katın ve 10 dakika kadar kaynatın. Yağı eritip naneyi ve kırmızı biberi ekleyin. Birkaç kez karıştırdıktan sonra çorbanın üzerinde gezdirin.

AFIYET OLSUN!
 

SAFRAN

New member
Local time
16:50
Katılım
9 Ocak 2006
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Mıltık çorbası


2-3 porsiyon için
- 1/2 çay bardağı kıyma
- 1/2 soğan
- 2 tatlı kaşığı un
- 1 çay bardağı kadar pirinç
- 2 tatlı kaşığı kadar kuru nane
- tuz, karabiber
- yoğurt
1- Kıymayı ince rendelenmiş soğan, tuz ve karabiber ile iyice karıştırın. Fındık büyüklüğünde minik köfteler yuvarlayın. Köfteleri una bulayın.
2- Tencerenin içinde 1 çorba kaşığı sıvıyağı (dilerseniz 1 çorba kaşığı margarin) kızdırın. Köfteleri kızartın. 2 veya 3 bardak su ekleyerek (çorbanızın ne kadar kıvamlı olmasını isterseniz) kaynatın. Yıkanmış pirinçleri ekleyerek, yumuşayana kadar pişirin.
3- Tavada 1 çorba kaşığı margarini/tereyağını eritin. Kuru naneyi ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurun. Dilerseniz hemen çorbanın içine karıştırabilirsiniz veya servis esnasında tabaklara dağıtabilirsiniz.
Mıltık çorbası yanında mutlaka yoğurt ile servis yapılmalı.
 

SAFRAN

New member
Local time
16:50
Katılım
9 Ocak 2006
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yoğurtlu avokado çorbası
Malzemeler:
100 Gr. Süzme Yogurt
1 Sogan-1 Dis Sarimsak
20 Gr. Tereyagi
400 ml.Tavuk Suyu
200 Gr. Domates-1 Avokado
4 Kasik Limon Suyu
Misir-Tuz

Yapılışı:
Sogan ve sarimsagi ince kiyarak kizgin yagda çevirin, tavuk suyu ile kaynatin.Avkadoyu soyup, yarisini enlemesine dilimleyin ve 1 kasik limon suyu ile karistirin. Kalan avokadoyu 3 kasik limon suyu ile püre haline getirin, yumurta sarisi ve yogurt ekleyin. Sicak tavuk suyu ile sulandirip çorbaya katin. Tuz, kirmizi biber ekleyin. Küp dogranmis domates ve misirlari ilave edin. Üzerine ince dilimlenmis avokado koyarak servis yapin.
 

SAFRAN

New member
Local time
16:50
Katılım
9 Ocak 2006
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Brüksel lahanası çorbası


Malzemeler:
1 Kg. Brüksel Lahanasi
150 Gr. Sogan
1 Kasik tereyagi
50 ml.Beyaz Sarap
800 ml.Sebze Suyu
250 ml.Santi

Yapılışı:
Lahanalarin diplerini haç seklinde çizdikten sonra tuzlu suda 12 dak. haslayin, soguk suya tutun. Soganlari ince kiyin, kizgin yagda çevirin. Beyaz sarap katip, santi ve sebze suyu ilave edin. 7-8 Dak.kaynatin. Tuz ve karabiber ekleyin. Lahanalarin 100 gramini ayirip, kalanini çorbaya ekleyin ve blenderden geçirin. Ayirdiginiz lahanalari çorbanin üzerine kiyarak koyun ve servis yapin .
 

SAFRAN

New member
Local time
16:50
Katılım
9 Ocak 2006
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Soslu Mercimek çorbasi


Malzeme
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 2 yemek kaşığı margarin
- 6-8 su bardağı etsuyu veya su
- 1 adet limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- tuz-karabiber-kırmızı pul biber (isteğe göre)

Sosu;
- 3 yemek kaşığı margarin
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak

Hazırlanışı
1. Havucun kabuğunu kazıyıp, rendenin geniş tarafı ile rendeleyin.

2. Patatesin kabuğunu soyduktan sonra rendeleyin. Rendelenmiş patatesin hava ile temas ettiğinde kararmaması için patates rendesini kullanıncaya kadar su dolu bir kasede bekletin.

3. Kuru soğanı piyazlık doğrayın.

4. Sarımsakları ayıklayıp, kıyın.

5. Tencerede margarini kızdırıp,içine bir süzgeç yardımıyla suyunu süzdüğünüz. Rendelenmiş patatesi ilave edin. Margarin ile rendelenmiş patatesi bir taşım kavurun.

6. Daha sonra içine renlenmiş havuçu ekleyip, pişirmeye devam edin.

7. Kırmızı mercimeği ayıklayıp, bir süzgecin içinde nisaştası gidene kadar soğuk su ile yıkayıp ilave edin.

8. Kimyonu, tuz-karabiberi-pul biberi, limon suyunu ekle karıştırın.

9. En son içine et suyunu ilave edip, bir taşım pişirin.

10. Çorba kaynarken sosu için; tencerede margarini kızdırıp, içine piyazlık doğradığınız kuru soğanı ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.

11. Soğanlar pembeleştikten sonra içine kıyılmış sarımsakları ve kırmızı pul biberi ilave edip, kavurun.

12. Pişen çorbayı servis tabağına alıp, üzerine margarin ile hazırladığınız sosu gezdirp, sıcak olarak servise edin.
 

SAFRAN

New member
Local time
16:50
Katılım
9 Ocak 2006
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yoğurtlu yeşil mercimek çorbası


Malzemeler:
1,5 Su Bardagi Yesil Mercimek
3 Corba Kasigi Yogurt
1 Adet Kuru Sogan
2 Corba Kasigi Arpa Sehriye
Tuz-Nane
2 Corba Kasigi Tereyagi

Yapılışı:
Mercimege 6 su bardagi su ilave edin. Kabugu soyulmus bütün sogani da tencereye atarak ½ saat pisirin.Mercimek yumusayinca ocagi kapatin. Ilindiktan sonra sogani cikarip yogurdu ekleyin. Ocagi acarak corbayi sürekli karistirip yogurdu karisima yedirin. Kaynadiginda tuz ve arpa sehriyeyi ekleyin, atesi kisip 15 dakika pisirin. Bir tavada tereyagini eritin, nane ilave edin. Naneli yagi corbanin üzerine döküp, bir kez karistirarak servis yapin.
 

SAFRAN

New member
Local time
16:50
Katılım
9 Ocak 2006
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Çeşminigar Çorbası
Malzemeler
1 Su bardağı kırmızı mercimek
4 Su bardağı su veya et suyu
1.5 Su bardağı süt
2 Adet yumurtanın sarısı
1/4 Limon suyu
2 Çorba kaşığı margarin
2 Adet soğan
1 Çorba kaşığı un, tuz
Üzerine :
Kırmızıbiber
2 Dilim ekmek
1 Çorba kaşığı margarin

Hazırlanışı

* Tencereye yağı koyup eritin ve içine incecik doğranmış soğanları atıp pembeleştirin.
* Soğanlar pembeleşince unu ilave ederek un sararana dek kavurun.
* Mercimekleri ayıklayıp yıkayın.
* Tencereye koyun ve 4 su bardağı su veya et suyu ile tuzu ilave ederek mercimekler iyice yumuşayana dek pişirin.
* Çorbayı ateşten alıp tel süzgeçten geçirin veya blendır yardımı ile pürüzsüz hale getirin.
* Çorbayı tekrardan ağır ateş üzerine alın.
* Yumurta sarılarını çırpıp limon suyu ile karıştırın.
* Tencereye önce sütü daha sonra yumurtalı limon karışımını azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edin.
* Çorbayı bir taşım kaynatarak ateşten alın.
* Arzuya göre küçük bir tavada 1 çorba kaşığı margarin eritip kesme şeker iriliğinde ekmekleri kıtırlaşana dek kavurun.
* Kırmızıbiber de ekleyerek servis kasesine aldığınız çorbanın üzerine gezdirin.
 

SAFRAN

New member
Local time
16:50
Katılım
9 Ocak 2006
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
0
İşkembe Çorbası


Malzemeler:


1 Kg İşkembe (temizlenmiş)

2 Çorba Kaşığı Un

2 Yumurta Sarısı

1 Limon Suyu

1 Fincan Sirke

3-5 Diş Sarmısak

Tuz, Kırmızı Biber

2 Çorba Kaşığı Tereyağı

4 Diş Sarmısak (haşlarken kullanmak için)





HAZIRLANIŞI :


Temizlenmiş işkembeyi bol suda birkaç su yıkayalım. Tencereye alıp üzerine üç parmak çıkacak kadar su ilave edip, yarım limonun suyunu ve doğranmış sarmısakları ekleyerek işkembeyi yumuşayana kadar haşlayalım (limon ve sarmısağı tadının ve renginin daha iyi olması için kullanıyoruz).


Haşlanan işkembe delikli kepçe ile çırararak, kesme şeker iriliğinde doğrayalım. İşkembenin suyunu tel süzgeçten geçirip, bir başka tencereye alarak kaynamaya bırakalım.


Bu arada terbiyeyi hazırlayalım. İki kaşık una bir limon suyu, iki yumurta sarısını ve 1-2 fincan su ilave ederek pürüzsüz ve topaksız kıvama gelene dek çırpalım. Kaynamakta olan işkembe suyuna azar azar ve sürekli karıştırarak dökelim.


Doğranan işkembeleri de ekleyerek tuzunu ayarlayıp 5 dakika kaynatalım. Sarmısağı döverek ilave edelim. Çorbayı kaselere aldıktan sonra üzerine kırmızı biberli tereyağı gezdirerek servis yapalım (arzuya göre sirke ilave edelim)
 

SAFRAN

New member
Local time
16:50
Katılım
9 Ocak 2006
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yoğurtlu Ezo Gelin çorbasi


Malzemeler:
1 çay bardağı ince bulgur
1 çay bardağı kırmızı mercimek
5 su bardağı et suyu
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı yoğurt
30 gr margarin
Tuz, karabiber

Süsleme için:
1'er çay kaşığı nane, pulbiber


Hazırlanışı:
* Margarini tencerede eritip 1 kaşık suyla ezilmiş salçayı ilave edin. Bulgur, mercimek, et suyu, tuz ve karabiber ekleyin. Su kaynayınca ateşi kısın. Mercimek ve bulgurlar yumuşayıncaya kadar pişirip tencereyi ateşten alın.

* Yoğurtla unu bir kâsede iyice çırpıp çorbaya ekleyin ve karıştırın. Çorba kâselerine paylaştırıp üzerine nane ve pulbiber serpin. Sıcak olarak servis yapın.

AFİYET OLSUNN....
 

SAFRAN

New member
Local time
16:50
Katılım
9 Ocak 2006
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
0
ERİŞTE ÇORBASI

Malzemeler:
- 1 su bardağı yeşil mercimek,
- ½ su bardağı erişte,
- 3 yemek kaşığı kıyma,
- 1 adet soğan,
- 1 yemek kaşığı un,
- 2 yemek kaşığı salça,
- 2 yemek kaşığı kuru nane,
- 3 yemek kaşığı tereyağ,
- Tuz.


Yapılışı:
Mercimeği ayıklayıp akşamdan ılık suda ıslatın. Soğanı ince kıyın. 1 yemek kaşığı tereyağında kavurun. Kıymayı ilave edin. Kavrulunca unu ilave edin. Salçaya katıp 4 su bardağı sıcak su ilave edin. Mercimekleri katın. Pişmeye bırakın. Yumuşayınca tuz ve erişteyi ilave edin. Erişteler yumuşayınca ocaktan alın. Tereyağını tavada kızdırıp naneyi üzerine dökün. Çorbanın üzerine gezdirip servis yap
 

SAFRAN

New member
Local time
16:50
Katılım
9 Ocak 2006
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Soslu Mercimek çorbasi

Malzeme
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 2 yemek kaşığı margarin
- 6-8 su bardağı etsuyu veya su
- 1 adet limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- tuz-karabiber-kırmızı pul biber (isteğe göre)

Sosu;
- 3 yemek kaşığı margarin
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak

Hazırlanışı
1. Havucun kabuğunu kazıyıp, rendenin geniş tarafı ile rendeleyin.

2. Patatesin kabuğunu soyduktan sonra rendeleyin. Rendelenmiş patatesin hava ile temas ettiğinde kararmaması için patates rendesini kullanıncaya kadar su dolu bir kasede bekletin.

3. Kuru soğanı piyazlık doğrayın.

4. Sarımsakları ayıklayıp, kıyın.

5. Tencerede margarini kızdırıp,içine bir süzgeç yardımıyla suyunu süzdüğünüz. Rendelenmiş patatesi ilave edin. Margarin ile rendelenmiş patatesi bir taşım kavurun.

6. Daha sonra içine renlenmiş havuçu ekleyip, pişirmeye devam edin.

7. Kırmızı mercimeği ayıklayıp, bir süzgecin içinde nisaştası gidene kadar soğuk su ile yıkayıp ilave edin.

8. Kimyonu, tuz-karabiberi-pul biberi, limon suyunu ekle karıştırın.

9. En son içine et suyunu ilave edip, bir taşım pişirin.

10. Çorba kaynarken sosu için; tencerede margarini kızdırıp, içine piyazlık doğradığınız kuru soğanı ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.

11. Soğanlar pembeleştikten sonra içine kıyılmış sarımsakları ve kırmızı pul biberi ilave edip, kavurun.

12. Pişen çorbayı servis tabağına alıp, üzerine margarin ile hazırladığınız sosu gezdirp, sıcak olarak servise edin.
 

SAFRAN

New member
Local time
16:50
Katılım
9 Ocak 2006
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Sebze Çorbası

MALZEMELER1 adet kereviz (yapraklarıyla)
1 adet domates
1 adet patates
4-5 yaprak ıspanak
½ su bardağı sıvıyağ
1 baş soğan
1 adet kabak

HAZIRLANIŞI
İki litre su kaynatılır. MALZEMESİ : güzelce yıkanıp, iyice temizlendikten sonra iri iri doğranarak kaynamakta olan suya atılır. Harlı ateşte yaklaşık yarım saat piştikten sonra üzerine yağ ilave edilir ve soğumaya bırakılır. Ilındıktan sonra mikser yardımı ile pütürsüz hale getirilir.

Not: Çorbanızı daha koyu bir kıvamda arzu ederseniz, içine bir avuç mercimek yada bir avuç şehriye atabilirsiniz. Tuz miktarı arzuya göre ilave edilir.
 

SAFRAN

New member
Local time
16:50
Katılım
9 Ocak 2006
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Pirinçli çorba

MALZEMELER
1 su bardağı Amerikan Pirinci
1 çorba kaşığı sumak
4 bardak su
1 şeker kaşığı kırmızıbiber
1 şeker kaşığı kekik
1 çorba kaşığı mısır konservesi
1 adet havuç
2 çorba kaşığı soya yağı
Yeterince tuz

HAZIRLANIŞIÖnce havuçları küp şeklinde doğrayın. Bir tavada yağı kızdırıp havuç, sumak, kekik, mısır ve yeterince tuz ekleyip kavurun. Bir tencerede 4 bardak su ve pirinci kaynamaya bırakın. Pirinçler pişmeye başlayınca havuçlu karışımı ilave edip iyice karıştırın ve kaynamaya bırakın. Pirinçler pişince ateşten alın. Üzerini kırmızıbiber ile süsleyerek sıcak servis yapın.




AFIYET OLSUN!
 

SAFRAN

New member
Local time
16:50
Katılım
9 Ocak 2006
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Piliç etli pirinç çorbası


MALZEMELER
(6 kişilik)
2 bardak haşlanmış Amerikan pirinci
1 orta boy kereviz
2 orta boy havuç
Yarım demet maydanoz
10 bardak tavuk suyu
2 yemek kaşığı limon suyu
Karabiber
Kuru kekik yaprağı
Defne yaprağı
Garnitür için dilimlenmiş limon

HAZIRLANIŞI
Tavuk suyu, doğranmış soğan, kereviz, havuç, maydanoz, biber, kekik ve defne yaprağını kapaklı bir tavaya koyun. Kaynayıncaya kadar pişirin. Bir iki defa karıştırıp ateşin altını kısın. Ağzı açık olarak 10-15 dakika kaynatın. Küp şeklinde doğradığınız tavuk etini ilave edin ve 5-10 dakika daha kaynatın. Ocağı kapadıktan sonra limon suyu ilave ederek karıştırın. Dilimlenmiş limon ile servis yapın.

AFİYET OLSUN!
 

SAFRAN

New member
Local time
16:50
Katılım
9 Ocak 2006
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Pavurya Çorbası


MALZEMELER

6 adet pavurya
50 gr margarin
2 çorba kaşığı sirke
1 adet havuç
3-4 adet karabiber, dövülmemiş
3-4 sap maydanoz
3 adet defne yaprağı
4 çorba kaşığı çiğ krema
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
kırmızı biber
tuz

4 Kişilik

HAZIRLANIŞI
Karabiber, maydanoz, sirke defne yaprağı, havuç dilimleri ve yeterli miktarda tuz ile birlikte pavuryaları haşlayın, ayıklayıp, ufak parçalara doğrayın. Tencerede kalan suyu, üç su bardağı kadar kalıncaya dek kaynatın, tülbentten geçirip, süzün. Payreks bir kapta yağı eritin, tahta bir kaşıkla karıştırırken, unu elekten geçirip azar azar ilave edin ve iyice yedirin. Yağlı unun rengii değişmeye yüz tutunca sıcak sütü , karıştırmaya ara vermeden azar azar akıtarak yedirin. Salça koyulaşınca, bir kenara ayırdığınız üç su bardağı pavurya suyunu azar azar ilave edip karışıma yedirin. Tuzunu katıp, orta ateşte 20-22 dakika kadar kaynatın. Daha sonra doğranmış pavurya etini katın ve 5-6 dakika daha kaynatın. Ateşten almadan önce hafifçe çırptığınız çiğ kremayı çorbaya döküp, kırmızı biberi serpiştirin. Biraz karıştırıp, sıcak servis yapın.

AFIYET OLSUN!
 

SAFRAN

New member
Local time
16:50
Katılım
9 Ocak 2006
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Patates Çorbası

MALZEMELER

5 adet orta boy patates
2 adet havuç
1 baş soğan
Yarım demet maydanoz
1 çay fincanı un
Yeterine tuz-biber
1 adet dolmalık ya da çarliston biber
2 yemek kaşığı margarin veya 1 çay bardağı sıvıyağ

HAZIRLANIŞI
Yağ (margarin) tencerede hafifçe eritilir. Yıkanıp küp küp doğranmış patates, havuç, ince doğranmış soğan ve biber yağa atılarak 2-3 dakika çevrilir. Üzerine 6-7 bardak su ilave edilir. Hafifçe bulamaç haline getirilen un ilave edilir ve kaynayana kadar karıştırılır. Kaynadıktan sonra yeterince tuz, biber, ince kıyılmış maydanoz ilave edilir. Hafifçe koyulaşınca ateşten alınır. Sıcak olarak servis yapılır.





AFIYET OLSUN!
 

SAFRAN

New member
Local time
16:50
Katılım
9 Ocak 2006
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Levrek Çorbası


MALZEMELER
1 kg ağırlığında levrek balığı
1 adet küçük patates
1 adet küçük havuç
1 çay kaşığı yeni bahar
1 çay kaşığı karabiber
2 baş soğan
1 çorba kaşığı yağ
1 fincan sirke
4-5 diş sarmısak
2 adet yumurta
yarım limonun suyu

HAZIRLANIŞI

Bir tencereye temizlenmiş levrek parçalarını, soyulmuş bir bütün soğanı, bir kaşık sirkeyi ve bir kaç dal maydanozu koyun üzerlerine çıkacak kadar su ilave edip,etler kılçıklardan ayrılana dek haşlayın.
Soğuduğunda , suyu bir süzerek bir kaba boşaltın. Sonra balığın etlerini, küçük küçük parçalayıp, tekrar suyunun içine bırakın.
Diğer bir tencereye, bir çorba kaşığı yağı, küçük doğranmış soğanı, küp şeklinde doğranmış havucu ve patatesi koyup kavurun. Üzerine ayırdığınız balık suyunu ve balık etlerini ilâve edin.
Kaynamaya başlayınca, bir kasede, bir dolu kaşık unu suyla bulamaç yapın ve kaynamakta olan çorbaya yavaş yavaş karıştırarak, katın.10-12 dakika daha kaynattıktan sonra, iki yumurta sansı ve limon suyunu iyice çırparak sulandırıp, çorbaya yavaş yavaş ilâve edin ve altını kapatın. Üzerine karabiber, yeni bahar, kıyılmış maydanoz serpip, servis yapın.

AFIYET OLSUN!
 

SAFRAN

New member
Local time
16:50
Katılım
9 Ocak 2006
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Köylü çorbası

MALZEMELER3 orta boy havuç
2 adet büyük patates
3 adet pırasanın beyaz kısımları
1 kereviz
4 tavuk kanadı
2 tavuk boynu
10 bardak su
100 gr tereyağı

HAZIRLANIŞI
Sebzeleri küçük küçük doğrayın. Tavukları 2 lt suda tuz karabiber ekleyerek pişmeye bırakın. Sebzeleri katın .30 dakika pişirdikten sonra yağını katın, kremasını koyun.

AFİYET OLSUN !
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst