Neler yeni

Welcome to SATBİL FORUM PAYLAŞIM

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?

Bir Satbil Forum Efsanesi

Satbil Reklam Alanı

Satbil Forum Reklam

çiğ Köfte Tarifi..

seyfi

Administrator
Local time
09:54
Katılım
15 Kasım 2005
Mesajlar
6,014
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Yaş
59
cig_kofte.jpg


malzemeler:
  • 1 kg kıyma
  • 1kg bulgur
  • 3 orta boy soğan
  • birkaç sarımsak (bazı yörelerde sarımsak konulmuyormuş)
  • 2 kaşık biber salçası
  • 200gr pulbiber
  • 1 paket köfte baharatı
  • maydanoz
  • bir kasede elinizi ıslatmak için limonlu su (isterseniz biraz sıvıyağ da koyabilirsiniz)
hazırlanması:
soğanı ve sarımsağı robottan geçirip incecik doğranmasını sağlayın. kıymanın iyice pişmesini sağlamak için soğan, sarımsak, salça ve pulbiber ile yoğurun. daha sonra bulguru ekleyip en az 30 dakika yoğurun. köfte baharatını ekleyin. sonlara doğru çok ince doğranmış maydanozu ekleyip 5-10 dakika daha yoğurun. yoğurma
 

Denizce

üye
Local time
07:54
Katılım
3 Ekim 2006
Mesajlar
0
Tepkime puanı
4
Puanları
0
Bu 1 kilo kiyma 1 kilo bulgur ile ordu doyar aslinda cig köfte tarifi birebir olmuyor . Kiyma az bulgur cok olmali. yani 750 gram kiymaya 1 kilo bulgur en makbule gecen tariftir.. ))) yinede paylasim icin tsk :)
 
Son düzenleme:

bedir

New member
Local time
09:54
Katılım
22 Mart 2007
Mesajlar
169
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Web sitesi
www.nurpenceresi.com
eksik hemde en önemli malzemesi eksik.
bu malzemelerin yanında bi adet ikinci kalite teyp.ve üçüncü kalitede kayıt yapılmış bir uzunhava kasedi:)
sonra göğüs kılları gırtlağına dayanmış bir yoğurucu lazım(yakası açık kırmıız gömleği olanlar tercih sebebidir)

yoğurucunun terini silmesi için havlu bulundurulmaması tavsiye edilir:)
terin çiğ köfteye lezzet kattığını iddia ediyorlar bilimsel olarak kanıtlanmasada yaygın bir kanıdır yabana atılmasın.)
sonrasında yiyebiliyorsanız yiyin afiyet olsun:):):)
 

Aysin

New member
Local time
08:54
Katılım
1 Nisan 2007
Mesajlar
150
Tepkime puanı
1
Puanları
0
himmmm nefis görünüyor
 

@hmet

UZAKLARDAN
Local time
07:54
Katılım
23 Eylül 2006
Mesajlar
9,165
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Bu 1 kilo kiyma 1 kilo bulgur ile ordu doyar aslinda cig köfte tarifi birebir olmuyor . Kiyma az bulgur cok olmali. yani 750 gram kiymaya 1 kilo bulgur en makbule gecen tariftir.. ))) yinede paylasim icin tsk :)

Deniz sen epey anliyorsun bir gün yapta yiyelim.
 

murat

New member
Local time
09:54
Katılım
15 Eylül 2006
Mesajlar
0
Tepkime puanı
19
Puanları
0
Yaş
56
eline emeğine sağlık teşekkürler
 

Yaban Ali

New member
Local time
09:54
Katılım
15 Mart 2006
Mesajlar
6
Tepkime puanı
2
Puanları
0
Bende tadına bakarım... Yapanada, tarif edenede teşekkürler..
 

alyazmalim

New member
Local time
08:54
Katılım
13 Ocak 2008
Mesajlar
24
Tepkime puanı
0
Puanları
0
eksik hemde en önemli malzemesi eksik.
bu malzemelerin yanında bi adet ikinci kalite teyp.ve üçüncü kalitede kayıt yapılmış bir uzunhava kasedi:)
sonra göğüs kılları gırtlağına dayanmış bir yoğurucu lazım(yakası açık kırmıız gömleği olanlar tercih sebebidir)

yoğurucunun terini silmesi için havlu bulundurulmaması tavsiye edilir:)
terin çiğ köfteye lezzet kattığını iddia ediyorlar bilimsel olarak kanıtlanmasada yaygın bir kanıdır yabana atılmasın.)
sonrasında yiyebiliyorsanız yiyin afiyet olsun:):):)

:007::007::007: bu is erkek isi ben yapmadim yapamam :007:
 

MeKa

Banned
Local time
09:54
Katılım
13 Mart 2006
Mesajlar
0
Tepkime puanı
36
Puanları
0
Konum
AINIKIAIRIA
Şu tabaktakileri bana göndewrebilirmisiniz.Birde yapmak için uğraşmayayım..
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst