Neler yeni

Welcome to SATBİL FORUM PAYLAŞIM

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?

Bir Satbil Forum Efsanesi

Satbil Reklam Alanı

Satbil Forum Reklam

Cepten İnternete Girenler Dikkat

arif

New member
Local time
15:46
Katılım
12 Mart 2007
Mesajlar
1,747
Tepkime puanı
10
Puanları
0
Cepten internete girenler dikkat!


Bir güvenlik uzmanı, cep telefonuyla internete giren ve web sayfalarını ziyaret eden kullanıcıları uyardı...


Berlin Institute of Technology Üniversitesi ’nde okuyan ve bilgisayar güvenliğiyle ilgili çalışmaları bulunan Collin Mulliner isimli öğrenci, bazı servis sağlayacıların web sitelerine gönderilen kullanıcı bilgisini yeniden biçimlendirdiğini ve kullanıcıların cep telefonu numarası gibi bazı özel bilgilerinin de bu web sitelerine gönderildiğini açıkladı.

Kendini cep telefonu hacker’ı olarak da tanımlayan Mulliner, bu bilgilerin kendi web sayfasına olan giriş kayıtlarına göz atarken dikkatini çektiğini belirtti. İncelediği log (giriş) kayıtlarında bazı numaraların bulunduğunu belirten Mulliner, bu numaraların web sayfasını ziyaret eden kullanıcıların cep telefonu numarası olduğunu fark etti.

Operatörlerin neden böylesine özel bir bilgiyi web sayfalarıyla paylaştığına anlam veremediğini ifade eden Mulliner, web sitelerinin telefon numaraları sayesinde ziyaretçilerini daha yakından takip edebildiğine ve telefon numaralarını reklam amaçlı kullanabildiğine dikkat çekti kaynak:internet haber
 

@hmet

UZAKLARDAN
Local time
13:46
Katılım
23 Eylül 2006
Mesajlar
9,165
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Tesekkürler bilgilendirme icin bende genelde cepten giriyorum calistigim icin fabrikadan Satbilde ne var ne yok diye.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst