Neler yeni

Welcome to SATBİL FORUM PAYLAŞIM

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?

Bir Satbil Forum Efsanesi

Satbil Reklam Alanı

Satbil Forum Reklam

burun tıkanıklığına dikkat

webwelet

Guest
Local time
12:29
Katılım
17 Kasım 2005
Mesajlar
6
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
41
Erzurum (AA)- Burunda meydana gelen tıkanıklıkların nefes almayı engellediği, bunun ise sakıncalarının bulunduğu bildirildi. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak-Burun-Boğaz (KBB) Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Karaşen, burnun sadece koku almaya yaranan organ olmadığını, solunum açısından da en önemli
organlardan biri olduğuna dikkati çekti.

Burundan nefes almanın vücuda büyük faydalarının olduğunu kaydeden Karaşen, doğuştan veya sonradan oluşan burun içi ve dışı eğrilikler, grip ve nezle gibi rahatsızlıklar ile nadir görülse bile burun içinde tümör ve et büyümesi gibi oluşumların burundan nefes almayı güçleştirdiğini kaydetti.

Burundan nefes almanın akciğerlerin için önemli olduğunu anlatan Karaşen, ''Burundan nefes almak, akciğere giden basıncı ayarlar ve ideal oksijeni almasını sağlar'' diye konuştu. Burun içi ve dışı eğriliklerinin ideal nefes almayı engellediğini belirten, Karaşen, bunların mutlaka gerekli operasyonlarla düzeltilmesi gerektiğini kaydederek, ''Gribal enfeksiyon ve nezle gibi rahatsızlıklarda da bir uzmana başvurarak burundan ideal nefesin alınması için gerekli görülen tedavi uygulanmalıdır. Ayrıca nadir görülen tümör veya et oluşumu gibi vakalarda da uzman hekimin önereceği tedavi yöntemi uygulanmalıdır. Konforlu hayat için burundan nefes almak çok önemlidir''dedi.

Burundan alınan nefesin solunuma yardımcı olduğunu, alınan havayı temizleyip, nemlendirdiğini ifade eden Karaşen, ''Burnu tıkalı kişi ideal solunumu yapamaz. İhtiyacı olan oksijeni alamaz. Bu ise alt ve üst solunum yollarında kronikleşen franjit, ses kısıklığı, bronşit gibi hastalıkların oluşumuna neden olabilir'' şeklinde konuştu.

 

ido16

Super Moderators
Local time
14:29
Katılım
5 Mart 2006
Mesajlar
1,220
Tepkime puanı
9
Puanları
0
Yaş
71
bilgilendirme için teşekkürler
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst