Neler yeni

Welcome to SATBİL FORUM PAYLAŞIM

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?

Bir Satbil Forum Efsanesi

Satbil Reklam Alanı

Satbil Forum Reklam

Burdur şiş

SaTBiL™

Administrator
Local time
07:49
Katılım
19 Mart 2006
Mesajlar
6,990
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Web sitesi
www.cekingen.net
burdur_sis.jpg


Malzemeler
    • Kıyma Yanında domates, yeşil biber, soğan, maydanoz
    • Yeterince tuz, karabiber.
Yapılışı
Dana etinin kaburga aralarından alınan et iki defa çekilerek yapılan kıymaya, tuz eklenerek yoğrulur. Yeterince yoğrulup özleştirilerek kıvamına getirilen şişlik malzeme yarım saat kadar bekletilir. Su ile ıslatılarak ele yapışmaması sağlanan şişlik malzeme, ceviz büyüklüğünde alınarak avuçta pişirmek için yapılmış şişlere dolanarak şekillendirilir.
Şişler üzerine dolanmış olan malzeme ile hazırlanmış şişler ateşlenerek orta harlıkta olan közler üzerine pişirmek üzere sıralanır.Şiş köftelerinin iki tarafı pişirilince zaman zaman pide parçaları arasında bastırılarak şiş köftenin yağı ve suyu pideleri yağlaması sağlanır. Pideler de pişmekte olan şişlerin üzerine konularak altta yanan ateşten ısınması sağlanır.
Şiş köfteler orta vaziyette pişirildikten sonra ısınan iki pide arasına konur, pidenin üzerinden hafif bastırılarak şişleri yana doğru çekerek çıkarılır.
Ayrıca domates doğranarak dizilir, yanına pişirilmiş biber, isteğe göre soğan da konularak çeşni sağlanmış olarak servis yapılır. Burdur lokantalarında halen bu usul devam etmektedir.
Afiyet olsun.
 

@hmet

UZAKLARDAN
Local time
05:49
Katılım
23 Eylül 2006
Mesajlar
9,165
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Öglen üzeri acikmisken yapilirmi bu cagri.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst