Neler yeni

Welcome to SATBİL FORUM PAYLAŞIM

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?

Bir Satbil Forum Efsanesi

Satbil Reklam Alanı

Satbil Forum Reklam

Buhara Pilavı

davutkorucu

Guest
Local time
17:36
Katılım
31 Ağustos 2006
Mesajlar
0
Tepkime puanı
4
Puanları
0
Yaş
49
Buhara Pilavı
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]
bullet1.gif
Malzemeler
[/FONT]
bullet2.gif
2 bardak Pilavlık Pirinç
bullet2.gif
5 kaşık Tereyağ
bullet2.gif
1 kibrit başı kadar Safran
bullet2.gif
2 adet havuç
bullet2.gif
1 orta boy Soğan
bullet2.gif
3 bardak Et Suyu
bullet2.gif
Tuz
bullet2.gif
Tarçın - Karanfil
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]
bullet1.gif
HAZIRLANIŞI

bullet2.gif
Ilık tuzlu suda pirinç ıslatılarak, 1 saate yakın bekletilir. Bir tencereye yağ konur.
bullet2.gif
İnce çentilmiş soğan,rendelenmiş havuç konulrak hafif sararıncaya kadar kavrulur.
bullet2.gif
Pirinç bir kaç kez yıkanıp süzülerek tencereye dökülür. 10-15 dk. hepsi birlikte kavrulur.
bullet2.gif
Sonra sıcak et suyu, ılık suda eritilmiş safran,tarçın tozu,tuz katılarak kaynamaya bırakılır.
bullet2.gif
Suyunu çekince ateşten indirilir. 20 dk. demlendikten sonra karıştırılıp servis yapılır.
[/FONT]
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst