Neler yeni

Welcome to SATBİL FORUM PAYLAŞIM

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?

Bir Satbil Forum Efsanesi

Satbil Reklam Alanı

Satbil Forum Reklam

Bitki Bakımında Başarı Yolları..

seyfi

Administrator
Local time
18:29
Katılım
15 Kasım 2005
Mesajlar
6,014
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Yaş
59
Bitki bakımının birinci şartı onu sevmektir. Her ne kadar bizle konuşamasalarda onları sevdiğimizi, ilgilendiğimizi ve özen gösterdiğimizi hisseder, buna çiçek açarak, sağlıklı büyüyüp gelişerek cevap verirler. Onlara gereken özen, ilgi ve bakımı göstermediğimizde ise yapraklarını sarartıp dökerek ve boyunlarını bükerek bize rahatsızlıklarını belirtirler.
Bizler susadığımızda nasıl doyana kadar su içiyorsak ve tekrar susayana kadar içmiyorsak onlarda mutlaka toprakları kuruduğunda su içmelidirler. Sulama saksının altından su çıkana kadar olmalıdır, bu bize miktarın yeterli olduğunu anlatır.
Bol ışıklı ve güneşli yerlerde duran bitkilerle, aynı mekanda olduğu halde daha az ışıklı köşelerde duran bitkilerin su ihtiyacı çok farklıdır. Bu yüzden sulama periyodları kesinlikle toprağın kuruluğu kontrol edilerek belirlenmelidir. Aksi takdirde fazla sulamadan kaynaklanan sararmış ve dökülen yapraklar, kökte çürüme ve mantar hastalıkları, yeşil dostlarımızı rahatsız ve sağlıksız hale getirecektir. Bunun yanısıra bitkilerinizin ihtiyaçlarını ve özelliklerini iyi bilmeli ve onları en güzel büyüyüp gelişebilecekleri ortamlarda tutmalısınız. Tabii ki bundan daha önce bitki koymak istediğiniz mekanın özelliklerine uygun bitkiyi seçmekte çok büyük fayda var. Bitkiler doğru yerleştirildiklerinde sizin yapacağınız tek şey onların rutin ihtiyaçlarını karşılamaktır. Bitkiler yerleştirildikten sonra mutlaka her 15-20 günde bir kendi eksenleri etrafında çevrilmelidirler. Böylece bitkinin her yönden eşit olarak ışık alması sağlanacak bu yolla sağlıksız gelişmeler önlenecek ve bitki sadace bir yönden ışığa yönelmeyecektir.
Çiçekli ve yeşil bitkiler gelişme zamanlarında (ilkbahar-sonbahar) suni gübrelerle takviye edildiklerinde daha sağlıklı olarak büyür ve çok çiçek açarlar. Bu dönemler dışında, yeşil yapraklı bitkilere ancak problemler anında gübre takviyesi yapılmalı, çiçekli bitkilere ise periyodik olarak gübre verilmelidir.
Bitkilere her 15 günde bir sulama suyuna 1 lt için 1 çay kaşığı olmak üzere suni gübre verilmelidir. Özellikle ısıtıcılar devredeyken ortamın kuruluğunu kırmak için yapraklarına (tüysüler dışında) her gün su sıkmak gerekmektedir. Bunu yapmamanız ve aksatmanız yaprak uçlarında ve kenarlarında yanmalara neden olacaktır.
Bitkilere genel olarak gelişme dönemlerinde senede bir defa saksı ve toprak değişimi yapılır. Bakım kolaylığı olarak size natürel toprak saksıyı öneriyoruz.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst