Neler yeni

Welcome to SATBİL FORUM PAYLAŞIM

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?

Bir Satbil Forum Efsanesi

Satbil Reklam Alanı

Satbil Forum Reklam

Bayram tatlilari

@hmet

UZAKLARDAN
Local time
03:13
Katılım
23 Eylül 2006
Mesajlar
9,165
Tepkime puanı
48
Puanları
0
KÜNEFE

kunefe.jpg

Malzemeler

* 100 gram tel kadayıfı
* 1/4 su bardağı kaşar peynir (rendelenmiş)
* 1/4 su bardağı dil peyniri (tel tel ayrılmış)
* 1/4 su bardağı ceviz
* 1 yemek kaşığı tereyağ
şerbeti için

* 1 su bardağı su
* 1 su bardağı şeker
Yapılışı

1. şeker ve su beraber kaynatılıp soğutulur.
2. Tereyağ künefe yapılacak tavada eritilir.
3. Tel kadayıfları tavaya alınıp yağ ile karıştırılır.
4. Kadayıfların bir kısmı tavadan ayrılır.
5. Kalanlar iyice bastırılarak sıkıştırılır.
6. Kaşar peynir, dil peyniri ve ceviz serpilir.
7. Ayrılan kadayıflar üzerine yerleştirilip iyice bastırılır.
8. Bir kapak kapatılıp, tavanın altı yakılır.
9. Çok ağır ateşte altı kızarana kadar pişirilir.
10. Bir tabağa aktarmak suretiyle ters çevirilip diğer yüzü de pişirilir.
11. Diğer taraf pişince soğuk şerbet sıcak tavaya dökülür.
12. 2-3 dakika bekletildikten sonra servis tabağına alabilirsiniz.











KOLAY BAKLAVA (Milföy Hamurundan)

kolay-baklava-milfoy-hamurundan.jpg


Malzemeler :
Kare borcam için: 8 yaprak milföy hamuru
Yarım çay bardağı fındık
Yarım çay bardağı ceviz
Yarım çay bardağı fıstık veya badem
3 yumurta
Yarım paket margarin
Şerbeti İçin:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
yarım limon
Yapılışı :
İç malzemesi için, 2 yumurtayı çırpın. Fındık, fıstık, cevizi içine karıştırın. Daha sonra 4 tane milföy hamurunu birbiri ile kenarlarından birleştirip merdane ile fazla bastırmadan kare şeklinde açın. Yapışmaması için un kullanabilirsiniz. Büyük boy kare borcam tepsinin tabanını yağlayıp, açtığınız hamuru borcamın tabanına yerleştirin. Eğer büyük gelmişse kenarlarını kesip üzerine yerleştirin. İç malzemesini koyun. Kalan 4 milföy hamurunu da aynı şekilde merdane ile açıp üzerine yerleştirin. Hamuru istediğiniz şekilde kesip, üzerine yumurta sürün. Margarini eritip kızgın olarak üzerine dökün. Tabiki her tarafına yayılacak şekilde. 180 derece fırında kızarana dek pişirin.
Şerbetini kaynatın. Ocaktan indirmeden 1-2 dakika önce limon sıkın, soğumaya bırıkın. İkisi de ılık olacak şekilde şerbeti baklavanın üzerine dökün. Dondurma ile servis yapabilirsiniz.










Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Tatlısı



MALZEMELER
1adet ekmek kadayıfı
6bardak sıcak su
kaymak
Şerbeti: 6bardak şeker
4bardak su
½ limon
Kaymakli-Ekmek-Kadayifi-Tatlisi.jpg


Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Tatlısı tarifi
Kadayıfı kızarık tarafı altta kalacak şekilde bir tepsiye alarak üzerine suyu dökün. 20dk dinlenmeye bırakın ve üzerinde oluşan baloncukları kesersiniz. Düz olmalı. 20dk sonunda suyunu hep çekmemişse fazlasını kağıt havluyla çektirin. Şerbeti hazırlayın: suyu şekeri bir kaba alıp kaynatın, limonu sıkıp ocaktan alın. Kıvamı koyu olmalı. Bu şerbeti soğutmadan hemen kadayıfa dökün kenarlarında birikirse bir kaşıkla üzerine dökün. Tepsiyi 30dk çevirerek bu işleme devam edin. Süre dolunca şerbeti başka kaba akıtın, kendini de dilimleyerek ters çevirip yanında kaymak ile servise sunun.
 

@hmet

UZAKLARDAN
Local time
03:13
Katılım
23 Eylül 2006
Mesajlar
9,165
Tepkime puanı
48
Puanları
0
KADAYIF DOLMASI

kadayif-dolmasi.jpg

Malzemeler

- 1 paket (500gr) kadayıf
- 250 gr tereyağı (2 çubuk/ ben 200gr kadar kullandım)
- 1 bucuk-2 bardak kadar iri çekilmiş ceviz içi

Şerbeti için
- 3 bucuk su bardağı seker
- 3 su bardağı su
- yarım limonun suyu
Yapılışı

- Önce şerbeti hazırlayın. Su ve sekeri kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika kadar kaynatıp limon suyunu ilave edin. Biraz daha kaynatıp soğumaya bırakın. Hatta ılındıktan sonra buzdolabına koyup iyice soğutun.
- Tereyağını eritip soğutun. Sıcak olursa kadayıfları yumuşatır.
- Geniş bir tepside kadayıfı kopartmadan lif lif ayırın.
- Eriyip soğumuş tereyağını üzerine gezdirip harmanlayarak yağı kadayıfa yedirin.
- Tepsinizi yağlayın. Kadayıftan elinizi dolduracak kadar (ya da isteğinize göre daha küçük) parçalar alıp düzgünce yerleştirin.
- İçine bir tutam ceviz içi koyup yaprak sarar gibi sıkıca yuvarlayıp sarın.
- En son sarılmış tarafını aşağıya getirerek tepsiye aralık vermeden yan yana dizin.
- Önceden işitilmiş 350F dereceli fırında kızarana kadar pişirin.
- Çıkarıp soğumaya bırakın. Tepsiye elinizi değdirebilecek sıcaklığa gelsin. Sonra dolapta iyice soğumuş olan şerbeti her tarafına gezdirin. Ustu açık olarak çekmesi için bir müddet dinlenmeye bırakıp servise hazır hale getirin.











REVANİ

revani.jpg

Malzemeler

4 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
Kabartma tozu
Limon kabğu rendesi
Şerbeti İçin

5 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
Yarım limon suyu
Yapılışı

Şerbetini kaynatın.
Yumurtalarla toz şekeri iyice çırpın. Yoğurt , Sıvı yağ, irmik ve un katılır. En son kabartma tozu eklenerek karıştırılır.
Tepsi yağlanarak çırpılan hamur dökülür. Üzeri iyice kızarana kadar pişirilir.
İstenilen şekilde kesilerek yapılan şerbet ılık olarak hamurun üzerine dökülür.











İRMİKLİ ŞEKERPARE

irmikli-sekerpare.jpg


Malzemeler :
* 4 bardak un,
* 2 yumurta,
* 1 paket margarin,
* 1 Su bardağı + 3 çorba kaşığı pudra şekeri,
* 5 kaşık irmik,
* Yarım paket kabartma tozu,
* İsteğe göre hindistan cevizi veya fındık.
Şerbeti için :
* 4,5 su bardağı şeker,
* 6 bardak su,
* Yarım limon.
Yapılışı :
Şerbeti hazırlayarak ocağa koyun. Şerbet soğuk olarak şekerparelerin üzerine dökülecek.
Margarini eritin. Sonra, başka bir kapta yumurtayı çırparak, bütün malzemeleri sırası ile ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın ve yağlanmış tepsiye dizin. İsterseniz üzerine fındık da koyabilirsiniz. 200 derece fırında üzeri pembelişinceye değin pişirin.
Hazırlanan şerbeti, soğuduktan sonra, sıcak olan şekerparelerin üzerine dökün.










BÜLBÜL KONAĞI

bulbul-konagi.jpg


Malzemeler:
* 1 yumurta (sarısı içine, beyazı katları yapıştırmak için)
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1.5 çorba kaşığı yoğurt
* 1 çorba kaşığı sirke
* 1 paket eritilmiş soğutulmuş margarin
* 1 paket kabartma tozu
* Aldığı kadar un
* Ceviz
Şerbeti İçin:
* 4 su bardağı su
* 4 su bardağı şeker
* Yarım limon
Yapılışı :
Öncelikle şerbet yapılır ve soğumaya bırakılır. Yoğurma kabına yoğurdu, eritip soğuttuğunuz margarini, yumurtanın sarısını, sirkeyi ve sıvıyağı koyun. Azar azar un ilavesi ile birlikte kabartma tozunu da ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru iki eşit parçaya bölün. İlk parça merdane ile yarım parmak kalınlığında açılır. Çay bardağı ile yuvarlaklar kesilir. İkinci parçada yarım parmak kalınlığında açılır. Aynı sayıda yuvarlak kesilir. Yalnız ikinci kesilen yuvarlakların ortası küçük bir kapak ile tekrar kesilir. Simit şeklini alan bu parçalar yumurta akı ile ilk parçalara yapıştırılır. Ortalarına birer yarım ceviz içi yerleştirilir. Hafif yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üstü kızarana dek pişirilir. Fırından çıkarılıp soğuk şerbet dökülür.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst