- Katılım
- 23 Eylül 2006
- Mesajlar
- 9,165
- Tepkime puanı
- 48
- Puanları
- 0
KÜNEFE
Malzemeler
* 100 gram tel kadayıfı
* 1/4 su bardağı kaşar peynir (rendelenmiş)
* 1/4 su bardağı dil peyniri (tel tel ayrılmış)
* 1/4 su bardağı ceviz
* 1 yemek kaşığı tereyağ
şerbeti için
* 1 su bardağı su
* 1 su bardağı şeker
Yapılışı
1. şeker ve su beraber kaynatılıp soğutulur.
2. Tereyağ künefe yapılacak tavada eritilir.
3. Tel kadayıfları tavaya alınıp yağ ile karıştırılır.
4. Kadayıfların bir kısmı tavadan ayrılır.
5. Kalanlar iyice bastırılarak sıkıştırılır.
6. Kaşar peynir, dil peyniri ve ceviz serpilir.
7. Ayrılan kadayıflar üzerine yerleştirilip iyice bastırılır.
8. Bir kapak kapatılıp, tavanın altı yakılır.
9. Çok ağır ateşte altı kızarana kadar pişirilir.
10. Bir tabağa aktarmak suretiyle ters çevirilip diğer yüzü de pişirilir.
11. Diğer taraf pişince soğuk şerbet sıcak tavaya dökülür.
12. 2-3 dakika bekletildikten sonra servis tabağına alabilirsiniz.
KOLAY BAKLAVA (Milföy Hamurundan)
Malzemeler :
Kare borcam için: 8 yaprak milföy hamuru
Yarım çay bardağı fındık
Yarım çay bardağı ceviz
Yarım çay bardağı fıstık veya badem
3 yumurta
Yarım paket margarin
Şerbeti İçin:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
yarım limon
Yapılışı :
İç malzemesi için, 2 yumurtayı çırpın. Fındık, fıstık, cevizi içine karıştırın. Daha sonra 4 tane milföy hamurunu birbiri ile kenarlarından birleştirip merdane ile fazla bastırmadan kare şeklinde açın. Yapışmaması için un kullanabilirsiniz. Büyük boy kare borcam tepsinin tabanını yağlayıp, açtığınız hamuru borcamın tabanına yerleştirin. Eğer büyük gelmişse kenarlarını kesip üzerine yerleştirin. İç malzemesini koyun. Kalan 4 milföy hamurunu da aynı şekilde merdane ile açıp üzerine yerleştirin. Hamuru istediğiniz şekilde kesip, üzerine yumurta sürün. Margarini eritip kızgın olarak üzerine dökün. Tabiki her tarafına yayılacak şekilde. 180 derece fırında kızarana dek pişirin.
Şerbetini kaynatın. Ocaktan indirmeden 1-2 dakika önce limon sıkın, soğumaya bırıkın. İkisi de ılık olacak şekilde şerbeti baklavanın üzerine dökün. Dondurma ile servis yapabilirsiniz.
Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Tatlısı
MALZEMELER
1adet ekmek kadayıfı
6bardak sıcak su
kaymak
Şerbeti: 6bardak şeker
4bardak su
½ limon
Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Tatlısı tarifi
Kadayıfı kızarık tarafı altta kalacak şekilde bir tepsiye alarak üzerine suyu dökün. 20dk dinlenmeye bırakın ve üzerinde oluşan baloncukları kesersiniz. Düz olmalı. 20dk sonunda suyunu hep çekmemişse fazlasını kağıt havluyla çektirin. Şerbeti hazırlayın: suyu şekeri bir kaba alıp kaynatın, limonu sıkıp ocaktan alın. Kıvamı koyu olmalı. Bu şerbeti soğutmadan hemen kadayıfa dökün kenarlarında birikirse bir kaşıkla üzerine dökün. Tepsiyi 30dk çevirerek bu işleme devam edin. Süre dolunca şerbeti başka kaba akıtın, kendini de dilimleyerek ters çevirip yanında kaymak ile servise sunun.
Malzemeler
* 100 gram tel kadayıfı
* 1/4 su bardağı kaşar peynir (rendelenmiş)
* 1/4 su bardağı dil peyniri (tel tel ayrılmış)
* 1/4 su bardağı ceviz
* 1 yemek kaşığı tereyağ
şerbeti için
* 1 su bardağı su
* 1 su bardağı şeker
Yapılışı
1. şeker ve su beraber kaynatılıp soğutulur.
2. Tereyağ künefe yapılacak tavada eritilir.
3. Tel kadayıfları tavaya alınıp yağ ile karıştırılır.
4. Kadayıfların bir kısmı tavadan ayrılır.
5. Kalanlar iyice bastırılarak sıkıştırılır.
6. Kaşar peynir, dil peyniri ve ceviz serpilir.
7. Ayrılan kadayıflar üzerine yerleştirilip iyice bastırılır.
8. Bir kapak kapatılıp, tavanın altı yakılır.
9. Çok ağır ateşte altı kızarana kadar pişirilir.
10. Bir tabağa aktarmak suretiyle ters çevirilip diğer yüzü de pişirilir.
11. Diğer taraf pişince soğuk şerbet sıcak tavaya dökülür.
12. 2-3 dakika bekletildikten sonra servis tabağına alabilirsiniz.
KOLAY BAKLAVA (Milföy Hamurundan)
Malzemeler :
Kare borcam için: 8 yaprak milföy hamuru
Yarım çay bardağı fındık
Yarım çay bardağı ceviz
Yarım çay bardağı fıstık veya badem
3 yumurta
Yarım paket margarin
Şerbeti İçin:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
yarım limon
Yapılışı :
İç malzemesi için, 2 yumurtayı çırpın. Fındık, fıstık, cevizi içine karıştırın. Daha sonra 4 tane milföy hamurunu birbiri ile kenarlarından birleştirip merdane ile fazla bastırmadan kare şeklinde açın. Yapışmaması için un kullanabilirsiniz. Büyük boy kare borcam tepsinin tabanını yağlayıp, açtığınız hamuru borcamın tabanına yerleştirin. Eğer büyük gelmişse kenarlarını kesip üzerine yerleştirin. İç malzemesini koyun. Kalan 4 milföy hamurunu da aynı şekilde merdane ile açıp üzerine yerleştirin. Hamuru istediğiniz şekilde kesip, üzerine yumurta sürün. Margarini eritip kızgın olarak üzerine dökün. Tabiki her tarafına yayılacak şekilde. 180 derece fırında kızarana dek pişirin.
Şerbetini kaynatın. Ocaktan indirmeden 1-2 dakika önce limon sıkın, soğumaya bırıkın. İkisi de ılık olacak şekilde şerbeti baklavanın üzerine dökün. Dondurma ile servis yapabilirsiniz.
Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Tatlısı
MALZEMELER
1adet ekmek kadayıfı
6bardak sıcak su
kaymak
Şerbeti: 6bardak şeker
4bardak su
½ limon
Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Tatlısı tarifi
Kadayıfı kızarık tarafı altta kalacak şekilde bir tepsiye alarak üzerine suyu dökün. 20dk dinlenmeye bırakın ve üzerinde oluşan baloncukları kesersiniz. Düz olmalı. 20dk sonunda suyunu hep çekmemişse fazlasını kağıt havluyla çektirin. Şerbeti hazırlayın: suyu şekeri bir kaba alıp kaynatın, limonu sıkıp ocaktan alın. Kıvamı koyu olmalı. Bu şerbeti soğutmadan hemen kadayıfa dökün kenarlarında birikirse bir kaşıkla üzerine dökün. Tepsiyi 30dk çevirerek bu işleme devam edin. Süre dolunca şerbeti başka kaba akıtın, kendini de dilimleyerek ters çevirip yanında kaymak ile servise sunun.