Neler yeni

Welcome to SATBİL FORUM PAYLAŞIM

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?

Bir Satbil Forum Efsanesi

Satbil Reklam Alanı

Satbil Forum Reklam

balık yemekleri

seyfi

Administrator
Local time
16:10
Katılım
15 Kasım 2005
Mesajlar
6,014
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Yaş
59
Faroz Usulü Kefal Ekşilisi

Faroz Usulü Kefal Ekşilisi

Malzemeler:

1 kg. kefal balığı,
4 baş soğan,
2 bağ maydanoz,
1 kaşık salça,
3 kaşık tereyağı,
az su ve tuz,
rendelenmiş 4 domates,
yeşil acı biber,
limon


Yapılışı:

Balıklar yuvarlak (Lagerda) kesilip tepsinin dibine dizilir.

Diğer malzemeler doğranıp karıştırılarak balıkların üzerine döşenir,
fırında 45 dakika pişirilir (1 su bardağı su ilavesiyle).

Fırından alındıktan sonra üzerine 1 limon sıkılarak

servis yapılır.

 

seyfi

Administrator
Local time
16:10
Katılım
15 Kasım 2005
Mesajlar
6,014
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Yaş
59
Alabalık Buğulama

Malzemeler:

4 adet Alabalık (fileto edilmiş)
4 adet defne yaprağı
3 adet domates
3 adet çarliston biber
1.5 adet limonun suyu
70 gr. tereyağ(margarin veya likit yağ da olabilir)
250 gr. mantar
1 çorba kaşığı kapari turşusu
Tuz ve karabiber


HAZIRLANIŞI :

Domatesler halka halinde kesilip yağlanmış tavaya dizilir.
Alabalık filetoları domateslerin üzerine yerleştirilir.
Bakiye domatesler ise dörde bölünüp balıkların aralarına yerleştirilir.
Çarliston biberler çekirdekleri çıkarıldıktan sonra uzun şeritler
(veya halkalar) halinde kesilerek balıkların üstüne yerleştirilir.
İkiye bölünmüş mantarlar, bir çorba kaşığı kapari turşusu ve defne
yaprakları ilave edilir.
Limon suyu ve balıkların üst seviyesine kadar su konur, kararınca
tuz ve karabiber ilave edilir ve kapağı kapatılıp hafif ateşte
30 dakika pişirilir.

Not:

İsteyenler 2 ila 3 diş doğranmış sarımsak ta ilave edebilirler.
 

seyfi

Administrator
Local time
16:10
Katılım
15 Kasım 2005
Mesajlar
6,014
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Yaş
59
Enginar Göbeğinde Deniz Mahsülleri Karnavalı

Enginar Göbeğinde Deniz Mahsülleri Karnavalı

enginargobegindedenizmahsuller.jpg




MALZEMELER

(4 Kişilik)

4 İri Enginar
2 Limon
1 Soğan
1 Çay Kaşığı Hardal
200 gr Krema
4 Lahana Yaprağı
2 Defne Yaprağı
150 gr Somon Balığı Filetosu
100 gr Dil Balığı Filetosu
100 gr Levrek Filetosu
100 gr Kabuksuz Midye
100 gr Kalamar
50 gr Siyah Havyar
4 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Su Bardağı Kaşar Rendesi
1 Tutam Maydanoz
Tuz,Karabiber


YAPILIŞI

Temizlenmiş ve kılçıkları alınmış dil ve levreği kuşbaşı doğrayın.
Kalamarları dilimleyin. Midyeleri yıkayıp temizleyerek, kalamar ile
birlikte limonlu suda haşlayın. Haşlanan balıkları iyice süzün.

Soğanı çok ince kıyarak tereyağında pembeleştirin. Midye ve
kalamarı ilave ederek 3 dakika kadar soteleyin. Doğranmış olan
dil ve levreği ekleyin ve parçalanmamalarına özen göstererek
5 dakika kadar karıştırarak pişirin.Tuzunu ve karabiberini ekleyerek
tatlandırdıktan sonra ocaktan alın.

Enginarları limonlu suda haşlayın. tepsiye alın. Üzerine sotelenmiş
balıkları dağıtın.haşlanmış lahanalarla sarın. Üzerine kaşar peyniri
serperek 200 derece fırında 8- 10 dakika pişirin.

Somon balıklarını kağıt şeklinde dilimlere bölüp servis tabaklarının
orta kısımlarına dizin. Üzerine limon suyu, tereyağı ve baharat sürüp
200 derece fırında 4 dakika pişirin.

Lahanaya sarılı enginarları tabaklara yerleştirin, üzerine havyarlı sosu
dökün ve servis yapın.

HAVYARLI SOSUN HAZIRLANIŞI

Bir tavaya bir limonun suyunu, defne yapraklarını, hardalı ve kremayı
koyup sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın. Tuzunu ve beyazbiberi
ekleyerek ocaktan alın. Bir tutam kıyılmış maydanoz eşliğinde
enginarların üzerine boşaltın.
 

seyfi

Administrator
Local time
16:10
Katılım
15 Kasım 2005
Mesajlar
6,014
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Yaş
59
Deniz Tarağı

Deniz Tarağı

ymk2824cm.jpg


(2 Kişilik)

Malzemeler:

100 gram gravyer peynir
1 su bardağı süt
Üç buçuk çorba kaşığı un
4 diş sarmısak
300 gram deniz tarağı
Yarım fincan konyak
1 çay kaşığı hardal
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım demet maydanoz

HAZIRLANIŞI :

Deniz taraklarını derin bir tavada yumuşayana dek haşlayın.
Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı koyun.
2 diş sarımsağı ve maydanozları ince ince kıyın.
Deniz taraklarını tavaya alarak, sarmısak ve maydanozla sote edin.
Beşamel sos için ayrı bir tencereye 1 çorba kaşığı tereyağı koyun.
Daha sonra unu tencereye ilave edin.
Sararana dek kavurun.
Sütü, yavaş yavaş unun üzerine ilave edin.
Kaynamaya başlayınca ocaktan indirin.
Kalan 2 diş sarmısağı ezin.
Hardal ve konyakla karışıma ilave edin.
Karıştırdıktan sonra tavada bulunan deniz taraklarının içine koyun.
Hazırladığınız beşamel sosu deniz taraklarının üzerine dökün.
Gravyer peynirini de üstüne koyun, önceden ısıtılmış orta dereceli
fırında peynirler eriyene dek pişirin.
Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek,
servis yapın.
 

seyfi

Administrator
Local time
16:10
Katılım
15 Kasım 2005
Mesajlar
6,014
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Yaş
59
Kalkan Tava

Kalkan Tava

kalkantavatn6yb.jpg


MALZEMELER (5 Kişilik)

- 1 adet 2 kg'lık kalkan balığı
- Tuz
- Kızartmak için: Sıvıyağ


YAPILIŞI

** Kalkan balığını temizleyip, dilimler halinde kesin. Tuzla ovarak, bir süre bekletin. Kızgın yağda,
iki yüzünü de kızartın. Yanında çeşitli yeşilliklerle birlikte servis yapın.

** Kalkan balığının eti beyaz, yağlı ve lezzetlidir. Ama ocak, şubat ve mart ayları soğuk olduğu için,
kalkanın en yağlı olduğu dönemdir. Bu aylarda ızgarayı tercih etmek yerinde olur.

 

seyfi

Administrator
Local time
16:10
Katılım
15 Kasım 2005
Mesajlar
6,014
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Yaş
59
Yer Elmalı Cupra

Yer Elmalı Cupra

MALZEMELER

4 adet temizlenmiş çupra balığı
1 adet konserve mısır
2 adet havuç
6 adet orta boy yer elması
5 adet çarliston biber
tereyağı
zeytinyağı
limon
tuz
defne yaprağı


YAPILIŞI

Balıkları Temizleyin ve yıkayın.
Diğer tarafta havuçları ince ince ve 5'er cm uzunluğunda doğrayın.
Aynı şekilde çarliston biberleri de temizleyin ve bu şekilde doğrayın.
Son olarak yer elmalarını da bu şekilde doğrayın (yer elması
yerine
kereviz de çok yakışıyor) mısırı da bu karışıma ekleyin.
Karışıma limon tuz ve zeytinyağı ilave edin.
Balıkların ölçüsüne göre metal folyo kesin ve balığı koyacağınız yere
erimiş tereyağı sürün.
Üzerine içi sebze karışımı ile doldurulmuş balığı koyun balığın üzerine de
arzuya göre istediğiniz kadar 1 veya 2 tane defne yaprağı ekleyin.
Diğer balıklarda aynı işlemi yapın ve folyoları düzgünce kapatın.
Fırın tepsisinde yaklaşık olarak 1 saat kadar 175 derecede pişirin.

 
M

MEHMET_35

Guest
abi sen bizi çıldırtmakmı istiyorsun yoksa valla obez olacaz ha:puah: :puah: :puah: :puah: :puah: :puah:
 

seyfi

Administrator
Local time
16:10
Katılım
15 Kasım 2005
Mesajlar
6,014
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Yaş
59
sen yemene bak bi b.. olmaz.
 

safak71

Banned
Local time
16:10
Katılım
4 Ağustos 2006
Mesajlar
101
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
57
Dil filetosu mezon



MALZEMELER
4 kişi için
16 adet orta boy dil balığı filetosu (4 iri dil balığı)
1 çay fincanı dilimlenmiş mantar
1 çay kaşığı çok ince soğan
½ tatlı kaşığı margarin
2 adet iri kabukları soyulup çekirdekleri çıkmış ince kıyılmış domates
tuz
bir tutam karabiber
2 kahve fincanı beyaz şarap
½ su bardağı balık suyu
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı un
4 çorba kaşığı krema
2 yumurta sarısı


HAZIRLANIŞI
Balık filetolarını hafifçe dövüp yassılaştırın, içini dışına getirip üçe katlayın. Dibi düz küçük bir tencereyi margarinle yağlayıp soğanı serpin. Balıkların katlanmış kısmını alta getirerek balıkları soğanın üzerine dizin. Üzerlerine tuz, biber, domates, beyaz şarap, mantar ve balık suyunu ilave edin. Kapağını kapatıp ağır ağır kaynatarak 7-8 dakika pişirip ateşten alın. Bir kevgirle balıkları ve mantarları susuz olarak bir ograten tabağına çıkarın. Tereyağı ile unu karıştırıp balıkların suyuna ilave edin. Bir çırpma teli ile karıştırıp ağır ağır 2 dakika kaynatın. Yumurta sarısını krema ile karıştırıp sosun içerisine karıştırarak ilave edin. Ateşten alıp balıkların üzerine dökün. Üstten hızlı ateşli fırında üstü renk alana kadar birkaç dakika kızartın ve servis edin.
 

safak71

Banned
Local time
16:10
Katılım
4 Ağustos 2006
Mesajlar
101
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
57
Kalkan balığı amandin

MALZEMELER
4 kişi için
8 dilim kalkan balığı
tuz
bir tutam karabiber
6 çorba kaşığı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
3 kahve fincanı rafine yağı
1 avuç kabuklu badem
1 çay fincanı un


HAZIRLANIŞI
Bademleri kaynar suda bir dakika haşlayıp hemen süzgece dökün ve kabuklarını soyup boyuna ince olarak dilimleyin. Küçük bir kapla orta ateşli fırına koyup kontrol ederek yakmadan zaman zaman karıştırıp sarı olarak kızartın. Fırın yoksa bademleri az yağda tavada kızartıp süzgece boşaltıp yağını süzdürün. Balıkları bir kaba koyup süt, tuz biber ilave ederek karıştırın. Sonra alt üst una bulayın. Bir tavaya yağı koyup kızdırın. Kalkanları yan yana yatırın. Dörder dakika alt üst kızartıp bir servis tabağına çıkartın. Bir tavada tereyağını kızdırıp bademi ekleyin. Bir dakika sote yapın, limon suyunu balıkların üzerine serpip badem ile tereyağını müsavi olarak üzerlerine döküp servis edin.
 

safak71

Banned
Local time
16:10
Katılım
4 Ağustos 2006
Mesajlar
101
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
57
Çinekop Pilaki


MALZEMELER
8 adet orta boy çinekop
2 adet orta boy soğan
2 adet havuç
3 diş sarmısak
2 adet orta boy patates
1 adet kereviz
2 adet domates
6 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tuz
2 su bardağı sıcak su

HAZIRLANIŞI
Çinekopları iyice temizleyip yıkadıktan sonra hafifçe yağlanmış bir tepsiye dizin. Sarmısakları ince ince kıyın, havuçları ve soğanları küp küp doğrayın. Sıvıyağı tavada ısıttıktan sonra soğan, havuç ve sarımsakları soteleyin. Patates, domates ve kervizleri de küp küp doğrayın ve ardından onları da tavaya ekleyip sotelemeye devam edin. Birkaç dakika sonra salçasını da ekleyin, tuzu ve sıcak suyu da kattıktan sonra 5 dakika pişirin. Bu karışımı tepsideki çinekopların üzerine dökün ve yayın. Önceden ısıttığınız 200° ısılı fırında yarım saat kadar pişirin. Servise hazırdır.
 
M

MEHMET_35

Guest
arkadaşım bu konuyu açarken daha dikkatli ol bence yaw bizi obez mi yapcanız
:puah: :puah: :puah: :puah: :puah: :puah:
 

erhan61

New member
Local time
16:10
Katılım
19 Mart 2006
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
seyfi eline salık güzel olmuş sen evde bunların denemesini yapıyonmu:)
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst