- Katılım
- 15 Kasım 2005
- Mesajlar
- 6,014
- Tepkime puanı
- 3
- Puanları
- 0
- Yaş
- 59
Faroz Usulü Kefal Ekşilisi
Faroz Usulü Kefal Ekşilisi
Malzemeler:
1 kg. kefal balığı,
4 baş soğan,
2 bağ maydanoz,
1 kaşık salça,
3 kaşık tereyağı,
az su ve tuz,
rendelenmiş 4 domates,
yeşil acı biber,
limon
Yapılışı:
Balıklar yuvarlak (Lagerda) kesilip tepsinin dibine dizilir.
Diğer malzemeler doğranıp karıştırılarak balıkların üzerine döşenir,
fırında 45 dakika pişirilir (1 su bardağı su ilavesiyle).
Fırından alındıktan sonra üzerine 1 limon sıkılarak
servis yapılır.
Faroz Usulü Kefal Ekşilisi
Malzemeler:
1 kg. kefal balığı,
4 baş soğan,
2 bağ maydanoz,
1 kaşık salça,
3 kaşık tereyağı,
az su ve tuz,
rendelenmiş 4 domates,
yeşil acı biber,
limon
Yapılışı:
Balıklar yuvarlak (Lagerda) kesilip tepsinin dibine dizilir.
Diğer malzemeler doğranıp karıştırılarak balıkların üzerine döşenir,
fırında 45 dakika pişirilir (1 su bardağı su ilavesiyle).
Fırından alındıktan sonra üzerine 1 limon sıkılarak
servis yapılır.