Neler yeni

Welcome to SATBİL FORUM PAYLAŞIM

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?

Bir Satbil Forum Efsanesi

Satbil Reklam Alanı

Satbil Forum Reklam

Android kullananlara 5 uyarı!

kaptan-8

Co Admin
Local time
18:28
Katılım
21 Nisan 2008
Mesajlar
9,366
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Konum
Adana
Dikkat etmeniz gereken 5 Android tehdidi!

Eğer sizin de cebinizde Android'li bir canavar varsa, bu 5 tehlikeyi asla küçümsemeyin!


Cep telefonunuza zararlı bulaşmayacağını mı düşünüyorsunuz? Cebiniz bir Android ise yanılıyorsunuz. Android zararlılarının sadece Temmuz-Kasım 2011 tarihleri arasında yüzde 472 arttığı biliniyor. Hacker'lar tüm güçleriyle Android cihazlarına saldırıyorlar. Bu saldırılardan kendinizi korumak için ise bazı konularda bilgi sahibi olmanız gerekiyor. İşte tanımanız gereken 5 tehdit ve bunları yenmenin yolları.
1. SMS trojan'ları: Araştırmalara göre bugün ortada dolaşan Android zararlılarının yarısına yakını, arka planda sizin haberiniz olmadan yüksek ücretli numaralara mesaj gönderen SMS trojan'ları. Bu ise telefon faturanızda bol sıfırlı bir rakam görmenize neden olabilir.
SMS trojan'larından sakınmanın en iyi yolu, onları hiç yüklememiş olmak. Bunun için tüm Android tehditleriyle başa çıkabilen bir güvenlik uygulaması kullandığınızdan emin olun, şüpheli uygulamaları ve inanması güç şeyler vaadeden uygulamaları yüklemeyin.

2. Carrier IQ: 2011'in sonlarında bir araştırmacı tarafından keşfedilen kod, milyonlarca cebin kullanıcıların konumunu ve bastığı tuşları günlüğe kaydederek gönderiyordu. Operatörlerin bilgisi dahilinde yerleştirilen bu kodu devre dışı bırakmanın da bir yolu yoktu. Carrier IQ'ya sahip olup olmadığınızı ile denetleyebilirsiniz.
3. Ön yüklü uygulamalar: Telefonunuz, normalde Android ile gelmeyen, üreticiniz veya servis sağlayıcınız tarafından yerleştiren bazı uygulamalarla geliyor olabilir. Araştırmacılar, geçtiğimiz Aralık ayında bu uygulamaların bazılarının önemli açıklar içerebildiklerini tespit ettiler. Bu açıklar, cebinizi formatlayabiliyor, özel bilgilerin çalınmasına ve hatta telefonunuzun dinlenmesine bile yol açabiliyorlar. Daha kötüsü ise bu uygulamaların bazılarını kaldırmak mümkün olmuyor.
Ancak Android 4.0 kullanıyorsanız, Ayarlar > Cihaz > Uygulamalar > Hepsi yolunu izleyerek, dilediğiniz uygulamayı devre dışı bırakabilirsiniz.

4. Sahte Google Play mağazaları: Google'ın Android Market'in adını Google Play'e çevirmesinin ve bazı hizmetleri Play altında toplamasının ardından siber suçlular, sahte Google Play domain'leri oluşturmaya başladılar. Bu tür sahtekarlıklardan korunmak için dikkatli olmanız ve Google Play uygulamasını kendiniz kurmamanız gerekiyor. Cihazınız, Android Market'i kendisi güncelleyecektir ve Android Play'i indirmenize gerek kalmayacaktır.
5. Android/FakeToken.A: Bankanızdan gelen bir SMS, hesabınızın ele geçtiğini ve içerisindeki bağlantıya tıklayarak parolanızı değiştirmenizi istiyor. Bağlantıya tıkladığınızda gerçekçi bir site açılıyor ve bu sayfada bankanızın logosu bile var.
Bu tür saldırılardan korunmak için, ne kadar gerçekçi görünürse görünsün, e-posta veya SMS'lerin içinde yer alan bağlantıları hiçbir zaman açmayın. Banka bilgilerinizle oturum açacağınız zaman, adresi her zaman elle girin.


veteknoloji
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst