Neler yeni

Welcome to SATBİL FORUM PAYLAŞIM

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?

Bir Satbil Forum Efsanesi

Satbil Reklam Alanı

Satbil Forum Reklam

amatör balıkcılık

seyfi

Administrator
Local time
00:22
Katılım
15 Kasım 2005
Mesajlar
6,014
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Yaş
59
arkadaşlar amatör balıkcılığa meraklıyseniz aşağıdaki dosyayı indirin.....
balıkcılıkla ilgili herşey var. kolay gelsin............
 

Yaban Ali

New member
Local time
00:22
Katılım
15 Mart 2006
Mesajlar
6
Tepkime puanı
2
Puanları
0
Teşekkürler, bilmediğimiz çok şey varmış.
 
F

fiesta73

Guest
seyfi' Alıntı:
arkadaşlar amatör balıkcılığa meraklıyseniz aşağıdaki dosyayı indirin.....
balıkcılıkla ilgili herşey var. kolay gelsin............
Gerçekten çok faydalı ama kimin için... Benim gibi amatörce balık avı ile ilgilenenler için. Seni kutlarım seyfi puanlarını da verdim rep rep diye başımın etini yemeyesin sonra.
Ayrıca amatör balık avı ile ilgilenenler için benimde üyesi olduğum ve balıkçılıktan başka hiç bir konuyla ilgisi olmayan bir site linki veriyorum. Arzu eden arkadaşlar buradan da faydalanabilirler.

Herkese rastgele kalın sağlıcakla..:Thanx:
 

Yaban Ali

New member
Local time
00:22
Katılım
15 Mart 2006
Mesajlar
6
Tepkime puanı
2
Puanları
0
Buranın amatörlükle ilgisi yok, profesyonelce bir yer. Teşekkürler.
 

seyfi

Administrator
Local time
00:22
Katılım
15 Kasım 2005
Mesajlar
6,014
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Yaş
59
Tatli Sularimizdakİ Baliklar




AYNALI SAZAN

Cyprinus Carpio, Spiegelkarpfen, Carpe Pullu sazanın çıplak çizili ve aynalı sazan olarak adlandırılan yan türlerinin üretime en elverişli olanıdır. Kolay ürediği için çeşitli yörelerde ve bilhassa baraj göllerinde üretimi yapılmaktadır. Yaşam öyküsü Pullu sazan gibidir. Ekonomik değeri çok yüksektir. Çeşitli ülkelerde yılda 200.000 ton sazan üretimi yapılmaktadır.




DAĞ ALABALIĞI

Salmo Trutta Macrostigma, Wandersaibling, Omle Chevalier Çoruh, Ege ve Konya Ereğli çevrelerinde dağ göllerinin soğuk, berrak ve temiz sularında yaşar. Zaman zaman nehirlere de girer. Bilimsel olarak dünyamızın son buzul çağında dağ göllerinde kalıp, geliştiği teorisi vardır. Boyu 40-60 cm 'den 1 m 'ye, ağırlığı da 1-3 kg 'dan 14 kg 'a olabilir. 3-4 yaşında olgunlaşıp göllerin buzla kaplandığı Ekim - Ocak aylarında yumurtalarını çakıllara bırakır. Dişileri kg. ağırlığına yaklaşık 3.500 yumurta bırakır. Çok lezzetli etinin yanı sıra, sertlik ve çevikliği ile avcılığı da değerlidir




DERE ALABALIĞI

Salmo Trutta Fario,Bachforelle, Truite De Rivire Soğuk, temiz ve hızlı akıntılı nehirlerde çevresine bağlı olarak yaşar. Bölgesine kıskançtır, başka balıkların gelmesini istemez. Boyları 30-40, en çok 60 cm. ve 0.5-2 kg.ağırlıkta olabilir. Yumuşakçalar ve yavru balıklarla beslenir. Erkekleri 2, dişileri 3 yaşında olgunlaşıp Ekim - Ocak arasında kg/ağırlığına yumurta bırakır. Zaman zaman akıntılara karşı 1.5-2 cm. sıçrayarak yüzer. En değerli tatlı su balıklarından biridir. Lezzetli ve yararlı etiyle ekonomik değeri çok yüksektir.




GÖL ALABALIĞI

Salmo Trutta Lacustris,Seeforelle, Truite De Lac Kuzey Batı Anadolu, Abant ve Yedi Göller Bölgesinde yayılış gösterir. Çeşitli türleri vardır. Türüne göre renk, boy ve beslenme farklılıkları gösterir. Genelde temiz, bol oksijenli soğuk sularda fazla gezinmeden planktonlar, dip hayvanları ve küçük balıklarla beslenerek yaşar. Boyları ortalama 25-40, yabanlarında 60-70 cm. olabilir. Eylül - Ocak arasında üreme yapar. Yumurtalarını dipteki çakıllara yapıştırır. Üretimi yapılmaz. Eti çok lezzetli, ekonomik değeri bölgeseldir.




SOMON

Salmo Salar,Lachs, Saumon Anayurdu Kuzey Amerika'dan dünyaya yayılmış, üretilmek üzere ülkemize getirilmiştir. Boyu ortalama 60 - 100 cm, ağırlığı da 3 - 15 kg. olabilir. 150 cm 'e ulaşanları olur. Hızlı akarsuların, oksijeni bol temiz sularında yaşar. Doğal yetişenleri 2 - 3 m. yükseğe atlaya sıçraya yüzerek, 2-3.000 km'lik nehir kaynaklarına ulaşıp burada Ekim - Kasım arası üreme yapar. Doğan yavrular tekrar acı sulara iniş yapar. Yetişkinleri denize de uyum gösterir. Etoburdur. Böcekler, sinekler, kabuklular ve irili ufaklı balıklarla beslenir. Tatlı su balıklarının eti en lezzetli olanıdır. Ayrıca yumurtasından kırmızı havyar elde edilir. Ekonomik değeri çok yüksektir




TURNA BALIĞI

Esox Lucius, Hecht, Brochet Karadenize akan nehirlerin berrak ve bol bitkili sularında ve çeşitli göllerimizde yaşar. Tatlı su balıklarının en hareketlisi ve en yırtıcısıdır. Tüm balıklara, hatta yaban ördeklerine saldırır. Kendi yavrularını da yediği olur. Yaşam şartları elverirse 20-25 yıl yaşar. Erkekleri en çok 100, dişileri ise 150 cm'e kadar büyür. 2-3 yaşından itibaren ilkbahar aylarında yaklaşık 200.000 yumurta vererek üremeye başlar. Genç ve küçüklerinin (1-3 kg.) eti lezzetlidir. Spor avcılığının en ünlü balıklarındandır.




YAYIN

Silurus Glanis, Wels, Loup Akarsu ve göllerde yaşayan balıkların en büyüğü ve aynı zamanda en uzun yaşayanıdır. Ortalama 1-2m den 3m.'ye kadar boy ve 150 kg. ağırlığa erişebilir. 35-40 yıldan 100 yıla kadar yaşayabilir. Yavaş akan nehirler, göllerde dipte hareketsiz yatarak yaşar. Etobur bir balıktır. Su altındaki bütün hayvanları yiyebilir. Mayıs-Haziran arasında gece sessizliğinde yumurta döker. Dişileri ağırlığına oranla kg. başına 7000-25.000 yumurta dökerler. Tatlı su balıkları içinde eti en lezzetli balıklardan biridir. Ekonomik değeri çok yüksekti
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst