Neler yeni

Welcome to SATBİL FORUM PAYLAŞIM

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?

Bir Satbil Forum Efsanesi

Satbil Reklam Alanı

Satbil Forum Reklam

2010 ramazan fitre fiyatları açıklandı

@hmet

UZAKLARDAN
Local time
15:05
Katılım
23 Eylül 2006
Mesajlar
9,165
Tepkime puanı
48
Puanları
0
ramazan_fitre_fiyatlari_belli_oldu_1.jpg



2010 ramazan fitre fiyatları açıklandı

Din İşleri Yüksek Kurulu, bu yılki ramazan fitre fiyatlarını açıkladı.



Yüksek Kurul'un bu yılki fıtır sadakası (fitre) miktarının saptandığı kararında, fitrenin Ramazan bayramına kavuşan ve temel ihtiyaçlarının dışında belli bir miktar mala sahip olan Müslümanların kendileri ve velayetleri altındaki kişiler için yerine getirmekle yükümlü oldukları mali bir ibadet olduğuna işaret edildi
.
Yardımlaşmanın sevinci

Fitre ile her Müslümanın, ihtiyacı olan yoksullara az da olsa bir şeyler verebilmenin ve yardımlaşmanın sevincini yaşadığı vurgulanan kararda, fitrenin zekattan farklı olarak, daha geniş bir mükellef kitlesi tarafından yerine getirildiği ifade edildi.
Fitrenin Müslüman toplumların neredeyse tamamına yakın bir kesimi tarafından veriliyor olmasını da dikkate alan Kurul, hem fitrenin asgari miktarını belirleyen hadisleri hem de ülkenin sosyo-ekonomik şartlarını ve bir kişinin günlük asgari gıda ihtiyacını göz önünde bulundurarak fitre miktarının 7 TL olarak belirledi.


Kararda, bu miktarın, ''asgari miktar'' olduğu, fitrede verilecek meblağ konusunda bir üst sınırın olmadığı vurgulanarak, herkesin kendi hayat standartlarına göre asgari günlük gıda harcamalarına denk düşecek bir meblağı vermesi tavsiye edildi.


Fitrenin, gıda gibi ayni olarak veya para şeklinde nakdi olarak ödenebileceği kaydedildi.


ensonhaber

 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst